Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] A pod nogi tylko kłody...
evilseed
18-04-2011, 23:17
Postanowiłem zmierzyć się z tematem kwiatków lub jak to niektórzy określają - zielska ;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img219.imageshack.us/img219/8419/aaa8292.jpg)
Jak zwykle zapraszam do komentowania i wytykania błędów, zgłaszania propozycji itd...
Karbulot
19-04-2011, 01:04
Kadr niezły, chociaż odrobinę szeroki.
A ten patyk na dole celowy?
Bo strasznie odwraca uwagę.
evilseed
19-04-2011, 06:47
Tak, patyk celowy, choć nie ja go tam położyłem :) Zresztą on tłumaczy tytuł :)
Wstawiam między innymi dlatego, żeby wiedzieć czy tylko mi się podoba taka kompozycja :p ;)
Dzięki za komentarz :)
Karbulot
19-04-2011, 10:48
No to niestety, ale patyk za bardzo tutaj się wcina w pole widzenia.
Hm, mnie się patyk podoba, bez niego zdjęcie
byłoby nijakie.
Karbulot
19-04-2011, 22:34
No ja jestem zwolenników czystych kadrów :) .
Ale cała reszta bardzo ładna, ładna GO i podłoga.
evilseed
19-04-2011, 22:41
Dziękuję za wsparcie manart i Pinki :D Zawsze to raźniej :)
Karbulot, zauważyłem, że właśnie taki masz gust, co bardzo często wychodzi na plus w Twoich zdjęciach :)
Ja tam się cieszę, że mogę konfrontować swoje prace z ludźmi o zupełnie innym spojrzeniu na fotografię. Dzięki temu się uczę, więc śmiało wyrażać swoje opinie :D
Karbulot
20-04-2011, 00:12
No fakt, jestem bardzo dokładny. Pierwsze co robię, to stempluje różne nitki pajęcze, jakieś paprochy na kwiatkach lub listkach, jakieś niepotrzebne śmieci. Nie mówiąc o tym, że zanim sfotografuję, przyglądam się modelowi, czy nie nadgryziony, przywiędły lub podsuszony. W życiu też jestem taki zasadniczy. Za co się nie biorę, robię wolno ale dokładnie.
również wolałbym bez patyka
Podoba się. MZ ten patyczek dopełnia kompozycji.
No fakt, jestem bardzo dokładny. Pierwsze co robię, to stempluje różne nitki pajęcze, jakieś paprochy na kwiatkach lub listkach, jakieś niepotrzebne śmieci. Nie mówiąc o tym, że zanim sfotografuję, przyglądam się modelowi, czy nie nadgryziony, przywiędły lub podsuszony. W życiu też jestem taki zasadniczy. Za co się nie biorę, robię wolno ale dokładnie.
Kurcze jak niemec - fajny kadr - patyk faktycznie ożywia :D
evilseed
21-04-2011, 07:57
Kurcze jak niemec - fajny kadr - patyk faktycznie ożywia :D
Ordnung muss sein ;)
Widzę, że opinie są mocno podzielone czy z patykiem czy bez :)