PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Czersk

piwko2
18-04-2011, 22:53
Witam,

Popełnione podczas wczorajszego wypadu do Czeska.
Wszelkie uwagi mile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img839.imageshack.us/i/czersk.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

de Fresz
20-04-2011, 12:08
Być może tylko z racji perspektywy, ale sprawia wrażenie jakby leciało na lewo. Ziarno koszmarne IMHO, konwersja do BW też słabawa.

snakemaycry
20-04-2011, 22:33
Moim zdaniem przede wszystkim za dużo dołu, na którym nic się nie dzieje.

krokus66
20-04-2011, 22:58
Być może tylko z racji perspektywy, ale sprawia wrażenie jakby leciało na lewo. Ziarno koszmarne IMHO, konwersja do BW też słabawa.

Niebo gładkie i zupełnie nieciekawe. Uważam, że to ziarno zdecydowanie poprawia odbiór zdjęcia. Pomysł i ziarno podoba mi się, boję się co by było bez.
Kadr obecny może być, trawa dopracowana. Można również zdecydowanie przyciąć dół ale w obydwu przypadkach cholernie pusto, brak mi dodatkowego, wyrażnego motywu uzupełniającego - przeciwwagi dla tematu głównego. Byłem tam, wiem że nic nie ma; malarzowi jest o niebo łatwiej, zawsze może coś domalować i tam gdzie mu pasuje.

Fotografikowi zawsze wiatr w oczy wieje a o wyrozumiałości kolegów może sobie tylko pomarzyć i to po cichu.:roll:

piwko2
21-04-2011, 09:32
Może faktycznie przyciąć dół.
Jeśli chodzi o konwersję do BW, to jedna z pierwszych prób.
Niebo było w ogóle nieciekawe i stąd decyzja o konwersji i dodaniu ziarna.

Dzięki za komentarze.

de Fresz
21-04-2011, 18:33
Ziarno niech by i sobie było, ale to jakie zrobiłeś wygląda nędznie - jak najzwyklejsza Szopowa sztuczyzna.

krokus66
22-04-2011, 09:27
Może faktycznie przyciąć dół.
Jeśli chodzi o konwersję do BW, to jedna z pierwszych prób.
Niebo było w ogóle nieciekawe i stąd decyzja o konwersji i dodaniu ziarna.

Dzięki za komentarze.

Jeśli przyciąć, to nie do prostokąta. Na podłodze jeszcze coś jest, na suficie nic. Wybierając, to wolę tę proporcję dołu do góry, zdecydowanie. Jeśli przyciąć, to czujnie po całości gdyż absolutnie nic się nie dzieje.

Piwko2, ja też zrobiłem mnóstwo zdjęć mimo niesprzyjających warunków czasowych, pogodowych i terenowych. Lubię turystykę i zwiedzanie, mam więc przynajmniej pamiątkę, a przy każdym zdjęciu oko się wyrabia.

piwko2
22-04-2011, 11:10
Ja też lubię pozwiedzać. Wiadomo, że jak już się gdzieś pojedzie, to zdjęcia się robi bez względu na warunki, chyba że zostajesz gdzieś na dłużej.
Zwiedzam z rodziną, więc na większości zdjęć to oni są głównym motywem:smile:

Zdjęcie zostawiam tak jak jest

krokus66
22-04-2011, 11:30
Ja też lubię pozwiedzać. Wiadomo, że jak już się gdzieś pojedzie, to zdjęcia się robi bez względu na warunki, chyba że zostajesz gdzieś na dłużej.
Zwiedzam z rodziną, więc na większości zdjęć to oni są głównym motywem:smile:

Zdjęcie zostawiam tak jak jest

Ja zwiedzam zawsze z żoną (własną), lubi i podziela moje hobby. Focąc odrywam się od pracy i codziennego dnia. Podziwiam zdjęcia innych lecz nie stać mnie na to, aby utknąć w jednym miejscu na dłużej i czekać, b. długo czekać. Muszę jechać dalej. Zdjęcie Twoje też bym tak zostawił na pamiatkę.

Z okazji Świąt Wielkanocnych wszystkim forumowiczom życzę wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia, spokoju dla Was, Waszych rodzin i bliskich. Dużo sukcesów w pracy zawodowej i jeszcze wiecej w foceniu, no i trochę więcej kasy.