Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Toskański plener :)
Pierwsze foty już na twardym dysku :D
Serdeczne podziękowania dla JaroPienza, za wszechstronną pomoc ...... i te wspaniałe miejscówki :grin:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img689.imageshack.us/img689/4348/tosk0392.jpg)
Jarek, jesteśmy Twoimi dłużnikami. :grin:
maniak666
18-04-2011, 22:48
Nooo to teraz się zacznie;)
Chociaż nie- Jaro wczoraj zaczął.
Ja tam takie cuda wciągam bez pytań, zastrzeżeń ,etc.
Hurtem najlepiej zapodaj, bo czekac tyle czasu...? Masochizm dla mnie:smile:
Pięknie się działo, pięknie podane.
Bartek - NinoVeron
18-04-2011, 22:52
podoba się!
ehhh
znowu naszła mnie ochota na odwiedzenie Toskanii :)
Bartekkw
18-04-2011, 22:54
Ale żeby taki kawał jechać jak podobne widoczki nam Pablo serwuje z północy naszej Ojczyzny ;)
Ale tak szczerze Romku to jakoś mnie nie rusza - kolejne fałdy na zielono. Mam nadzieję że ustrzeliłeś coś sporo ciekawszego
Bartek - NinoVeron
18-04-2011, 23:00
Ale żeby taki kawał jechać jak podobne widoczki nam Pablo serwuje z północy naszej Ojczyzny ;)
ciekawe czy byś tak mówił gdybyś zwiedził Toskanię :)
wspaniałe miasteczka, ceglane domy, wąskie uliczki, piękne wzgórza i doliny ze szpalerami równo posadzonych cyprysów...
na tym zdjęciu tego nie ma ... ale nawet takie zdjęcia jak to powyżej przywracają wspomnienia z tej cudownej krainy :)
No dobre to jest, ale ..........nafing speszal.
Pablo 77
18-04-2011, 23:02
Bartku moje fale do tych z Toscanii się nie równają :)
Świetnie pofalowany teren jednak dla mnie dalszy plan trochę blady jest.
Nie mówię jednak,że tak nie było :)
maniak666
18-04-2011, 23:02
No dobre to jest, ale ..........nafing speszal.
Jak to mówią : jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki...;)
Bartekkw
18-04-2011, 23:04
ciekawe czy byś tak mówił gdybyś zwiedził Toskanię :)
wspaniałe miasteczka, ceglane domy, wąskie uliczki, piękne wzgórza i doliny ze szpalerami równo posadzonych cyprysów...
na tym zdjęciu tego nie ma ... ale nawet takie zdjęcia jak to powyżej przywracają wspomnienia z tej cudownej krainy :)
Spędziłem tam 3 tyg w zeszłym roku ;);)
Włochy pełne są ceglanych domów i wąskich uliczek - jeżdżę tam co roku do rodzinki pomieszkującej w takim właśnie miasteczku w regionie Trento.....
Piękne fałdki, gra światła ekstra :-) tylko coś mi nie pasuje. Jak zauważył Pablo 77 drugi plan - chłodny, bardzo się różni od pierwszego podanego w cieplejszej tonacji. Skąd taka rozbieżność ?
Ale tak szczerze Romku to jakoś mnie nie rusza - kolejne fałdy na zielono. Mam nadzieję że ustrzeliłeś coś sporo ciekawszego
..... ja specjalnie po ten zielony na zielonym pojechałem :D ..... i jestem z siebie bardzo zadowolony :mrgreen:
Ustrzeliłem, przy okazji kilka innych kadrów, ale ostatnio na forum krajobrazowym jest tak artchystycznie, że mi wstyd publikować, ..... bo ja zwykły landszafiarz jestem. No, ale skoro pytasz, to jedno pokażę
źródło (http://img684.imageshack.us/img684/3063/tosk0343.jpg)
Pozdrawiam.
Pablo 77
18-04-2011, 23:32
No tu jest miód panie :) :) :)
Fajne te promyki :)
Piękne fałdki, gra światła ekstra :-) tylko coś mi nie pasuje. Jak zauważył Pablo 77 drugi plan - chłodny, bardzo się różni od pierwszego podanego w cieplejszej tonacji. Skąd taka rozbieżność ?
.... ja bym to nazwał "perspektywa powietrzna", ..... ogniskowa 300 mm. .... tak wyszło :grin:
Ok :-) dzięki za wyjaśnienie
Bartekkw
18-04-2011, 23:36
Romku, drugie dużo ciekawsze tylko skąd te czernie na pagórkach się wzięły ? Gradiencik ?
JaroPienza
18-04-2011, 23:42
A więc Romku to ja Wam (Romek,Wojtek,Piotrek i Jurek) dziękuje .Spotkanie było budujące i pouczające. Foty Twoje robią niesamowite wrażenie. Poza tym byłem tam i byłem tego świadkiem.
Bartku dziwie się ,że Ty takich fot z Toskanii nie pokazałeś. Przecież masz talent i możliwości.
Romku nie bądź za skromny.
Nikonozaur
18-04-2011, 23:43
Ekstra światełko złapałeś, przyjemnie dla oka.
Romku, drugie dużo ciekawsze tylko skąd te czernie na pagórkach się wzięły ? Gradiencik ?
... nie gradiencik :-D, raczej odwrotność dyfrakcji i interferencji bliskich planów :D
no to Cię zaniosło tam gdzie od dawna chcę jechać, moze kiedyś tam dojadę - znajac Ciebie dopracujesz to co najlepsze i bedziemy sie raczyć tym co tam jest, czekam na perełki :)
JaroPienza
19-04-2011, 00:25
no to Cię zaniosło tam gdzie od dawna chcę jechać, moze kiedyś tam dojadę - znajac Ciebie dopracujesz to co najlepsze i bedziemy sie raczyć tym co tam jest, czekam na perełki :)
Jestem pewien ,że to już nie długo będzie. Janku ja czekam
Temat jest tak wyżyłowany, że wydaje mi się to zdjęcie takie bez motywu. Nie widzę nic, czego bym nie widział wcześniej i ładniej. Zna czy to pierwsze, bo drugie super.
Dwójka ładna jest :).
Oj zazdroszczę pleneru, zazdroszczę :twisted:;)!
Fajne! Coś podobnego właśnie wisi mi na ścianie (kalendarz Nikoniarzy - miesiąc Kwiecień) ;-)
Pozdr.
Dwójeczka robi wrażenie :)
Bartekkw
19-04-2011, 09:36
Bartku dziwie się ,że Ty takich fot z Toskanii nie pokazałeś. Przecież masz talent i możliwości.
.
Było trochę fot, z tym że ja byłem w innej części Toskanii - okolice Alp Apuańskich. Pienza i Siena zostały daleko w tyle. Wiesz pewnie że jak się z rodzinką podróżuje to możliwości fotografowania są mocno ograniczone ;)
Jak dla mnie, zdecydowanie dwójka - podoba mi się jej nastrój. Jedynka przyjemna.
Pozdrawiam.
1 - teren + światełko robi swoje
2- dużo bardziej się podoba :)
Czekam na kolejne odsłony :D
Dobrze obrobiony kawal zielonych fald...podoba sie, kolorystyka twoja a szczegol wspanialy!
...podobają mi się oby dwa... świetne mieliście warunki.
No pięknie!
To sobie pooglądamy - mam nadzieję...!:)
Zdradź proszę, czy tam można w ogóle zasypiać patrząc w ciągu dnia na takie cudeńka natury? Wszak to i z rana i z wieczora jest co robić...?!
..... świetne mieliście warunki.
..... biorąc pod uwagę fakt, że przywieźliśmy deszcz i wiatr, to w sumie nienajgorsze :D, ..... no, po deszczowej nocy zaczęło się "przecierać"
- 3 -
źródło (http://img59.imageshack.us/img59/6103/tosk0067.jpg)
No pięknie!
To sobie pooglądamy - mam nadzieję...!:)
Zdradź proszę, czy tam można w ogóle zasypiać patrząc w ciągu dnia na takie cudeńka natury? Wszak to i z rana i z wieczora jest co robić...?!
.... sen tylko w czasie siesty :mrgreen:
Jedynka ładna za sprawą światło - cienia ,dwójka kapitalna.Pozdrawiam
Ustrzeliłem, przy okazji kilka innych kadrów, ale ostatnio na forum krajobrazowym jest tak artchystycznie, że mi wstyd publikować, ..... bo ja zwykły landszafiarz jestem. No, ale skoro pytasz, to jedno pokażę
[/CENTER]
Dawaj....dawaj...!!!!
A dwojka piekna!
No itrzy tez ladne, choc bez swiatla;)
jacekz40
20-04-2011, 10:10
Dwójeczka superoska :)