Zobacz pełną wersję : Snooker - ogląda ktoś?
No właśnie- ogląda ktoś najciekawszy ze wszystkich sportów?
Ja właśnie śledzę zmagania Robertsona z Trumpem. Jakie macie typy na te mistrzostwa?
fotograf58
16-04-2011, 21:11
Szachy jeszcze bardziej są ciekawe :)
liczylem sie z takimi glosami rowniez :)
pewnie nigdy nie grales w snookera co?
wasilewk
16-04-2011, 21:27
Ja właśnie śledzę zmagania Robertsona z Trumpem. Jakie macie typy na te mistrzostwa?
Jutro wnuczka zapytam: ma wydrukowaną całą tabelę tych mistrzostw.
Pzdr.
Snooker jest the best ;) C
navigator_s9
17-04-2011, 00:14
Lubię oglądać snookera ale znawcą nie jestem :) Hendry to mój ulubiony zawodnik i tyle mogę powiedzieć :P
Amadeusz
17-04-2011, 00:34
Oczywiście!!! Jeszcze za czasów Davisa.
Moja córka uwielbiała :-) Tak jak miała roczek, siadaliśmy, po kilku minutach już spała :D
snakemaycry
17-04-2011, 10:00
Mnie znowu rodzina znienawidzi za oglądanie mistrzostw świata w czasie świąt :)
wczoraj pierwsza niespodzianka. aktualny wciąż mistrz świata jedzie do domu po pierwszej rundzie. mój typ na mistrza w tym roku to Selby.
A ja typuję Williamsa albo Higginsa, choć jak zwykle kibicuję Hendry'emu. Swoją drogą ciekawe jak pokaże się Judd Trump, wczoraj, mimo wygranej dość nerwowo sobie poczynał miejscami. No i co na to wszystko Ronnie?;-)
kptYossarian
17-04-2011, 11:30
A Ronnie to zawsze jedna wielka niewiadoma ;)
Zielony ekran uspokaja.
Ulubiony zawodnik - Mark Williams i jego wyjścia z sytuacji niemożliwych.
W snookera grałem kilka razy, ale więcej nie zamierzam. Kto grał, ten wie dlaczego :D Bilard jest mniej frustrujący przy takiej częstotliwości grania.
uwielbiam higginsa, od lat ogladam. Obstawiam, że wygra Higgins a zagra z Ding/Carter
wiecie gdzie mozna online ogladac?
ja ogladam na eurosporcie. nie jestem pewien czy czasem eurosport nie transmituje na ich stronie www. co do wymienionych przez Ciebie zawodnikow to bardzo bym sie ucieszyl gdyby w koncu wygral Carter - nalezy mu sie :)
kptYossarian
17-04-2011, 13:06
Z tego co wiem, na stronie eurosportu są tylko najciekawsze urywki, a całość można oglądać po wykupieniu abonamentu na usługę eurosport player.
Ronnie O'Sullivan - "Snooker to ja" http://www.eurosport.pl/snooker/mistrzostwa-swiata/2010-2011/o%27sullivan-snooker-to-ja_sto2753676/story.shtml
Nie wiem jak tam na chwilę obecną u niego z formą sportową, ale nudzić to on nam się nie pozwoli :mrgreen:
I mam nadzieję, że przy stole też nas nie zanudzi. A że jest nieobliczalny, więc wcale bym się nie zdziwił. Czego życzę sobie, wszystkim fanom snookera, no i oczywiście jemu samemu.
fotograf58
17-04-2011, 16:46
liczylem sie z takimi glosami rowniez :)
pewnie nigdy nie grales w snookera co?
Brydż też jest sportem i to bardzo ciekawym :)
Teraz serią , nigdy nie grałem w snookera, ale w dzieciństwie grałem w bilard z grzybkiem. W późniejszych czasach grałem namiętnie w bilard francuski.
Tyle, ze ja nie dyskredytuje zadnego sportu. Wiem, ze brydz jest szalenie interesujacy. Jednak porownanie bilarda (poola) do snookera jest baaardzo nie na miejscu. Kto kiedykolwiek mial okazje zagrac chocby chwile na 12 stopowym stole, ten wie o czym pisze.
kptYossarian
17-04-2011, 17:50
O ile w bilardzie skuteczność trafień mam na poziomie 80-90%, to w snookerze jest w granicach zero ;)
Tych dwóch gier nie należy porównywać.
W snookerze liczy się również element taktyczny, dlatego też jego oglądanie w telewizji potrafi być ciekawe.
pioter m
17-04-2011, 22:02
Nie mam gdzie ogladac, bo nie mam TV. Na wyspach zawsze ogladalem, ale tam warto bylo placic abonament.
Ja lubilem ogladac w akcji Ronniego. Zawsze mozna bylo liczyc na efektowne, acz ryzykowne zagrania. Faworyta, jako takiego, nie mam i nigdy nie mialem.
Oprocz snookera lubilem tez ogladac Darts i inne dziwaczne zawody, ale nigdy pilki kopanej.
grzegorzant
18-04-2011, 08:54
obok tenisa, (niestety małomęski ;) ) snooker to największy pożeracz czasu w moim kalendarzu :)
...a byłbym zapomniał o FN
to nigdzie nie ma transmisji na zadnej stronie do eurosportu ? :(
grzegorzant
18-04-2011, 13:00
to nigdzie nie ma transmisji na zadnej stronie do eurosportu ? :(
11.00
15.30
20.15
z przerwą na tenis :)
http://tv.eurosport.pl/tvschedule.shtml
Snooker jest super, uwielbiam oglądać.
Mój typ na mistrza świata w tym roku to Mark Williams :) fajnie jakby po latach sięgnął po to trofeum.
Ronnie mógłby wedle zapowiedzi strzelić 147 :)
pzdr
Ciekawe, czy ktoś kibicuje Murphy'emu?
Dla mnie to najmniej sympatyczny zawodnik.
Maciek R
18-04-2011, 15:02
Oj tak, snooker zdecydowanie tak. Jednak wolę oglądać niż grać - słabo mi granie idzie.
Co do takich sportów, to jeszcze... poker. Ale to zarówno biernie, jak i czynnie. :mrgreen:
P.s. Są w internecie dostępne streamy video, online, z meczy. Stron podawał nie będę, ale powiem, że są na pewno. :)
Ciekawe, czy ktoś kibicuje Murphy'emu?
Dla mnie to najmniej sympatyczny zawodnik.
Jak bylem ostatnio na Irish Masters to przede mna siedzialy takie dwie stare babki, ktore o malo z krzesel nie spadaly po kazdym udanym zagraniu Murphy'ego, gdy gral przeciwko Stephenowi Lee.
Oj tak, snooker zdecydowanie tak. Jednak wolę oglądać niż grać - słabo mi granie idzie.
Co do takich sportów, to jeszcze... poker. Ale to zarówno biernie, jak i czynnie. :mrgreen:
P.s. Są w internecie dostępne streamy video, online, z meczy. Stron podawał nie będę, ale powiem, że są na pewno. :)
dawaj na pw :)
co do pokera to polecam: http://www.facebook.com/bestpokermoments
velaskez
18-04-2011, 21:57
Ja grywam. Wole to od oglądania. Stół większy, skupienie większe, kije smuklejsze. Dżentelmeńsko tak. Bilard zawsze mi się kojarzył z bezmyślnym przypier*****m w bile :D A w snookerze trzeba powoli, z namysłem;)
Największego break'a w życiu miałem jak grałem naprawdę reglarnie tj. co najmniej 2-3 razy w tygodniu po 2h. Ale w dalszym ciągu było to marne 37pkt :)
Ja ogladam z corka :)
liczymy na dobry wystep Rakiety w Crucible, zreszta swietnie sie dzis zaprezentowal
http://img541.imageshack.us/i/dsc9473.jpg/
kptYossarian
18-04-2011, 22:51
Ja grywam. Wole to od oglądania. Stół większy, skupienie większe, kije smuklejsze. Dżentelmeńsko tak. Bilard zawsze mi się kojarzył z bezmyślnym przypier*****m w bile :D A w snookerze trzeba powoli, z namysłem;)
Największego break'a w życiu miałem jak grałem naprawdę reglarnie tj. co najmniej 2-3 razy w tygodniu po 2h. Ale w dalszym ciągu było to marne 37pkt :)
Ładny wynik :) Tylko w telewizji to wygląda tak łatwo...
uwielbiam higginsa, od lat ogladam. Obstawiam, że wygra Higgins a zagra z Ding/Carter
wiecie gdzie mozna online ogladac?
i wygrał higgins ;) Ding dong odpadl w polfinale ;) Oglądał ktoś?
Jasne że oglądał. Świetny finał tak swoją drogą. Wygrał "stary mistrz", ale Trump pokazał się z bardzo dobrej strony, i równie dobrze to on mógł wygrać. Naprawdę wielki szacunek dla "małolata", no i oczywiście dla Higginsa. Ciekawie będzie w przyszłym sezonie, już niecierpliwie czekam.
PS.: I dobrze, że Hendry jeszcze pogra, jak zawsze będę mu kibicował.