Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Burek
michudezior
14-04-2011, 10:22
Kadr upatrzony w miejscowości Małe Ciche (niedaleko Poronina).ś
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/04/burek_by_michudeziord3d0jsy-1.jpg
źródło (http://fc07.deviantart.net/fs71/i/2011/092/2/5/burek_by_michudezior-d3d0jsy.jpg)
kadr w związku z wiązaniem psów na łańcuchu czy co? bo nie do końca rozumiem po co go wypatrywałeś?
Motorniczy
14-04-2011, 12:59
kadr w związku z wiązaniem psów na łańcuchu czy co? bo nie do końca rozumiem po co go wypatrywałeś?
Nie komentuj takim tonem jak nie rozumiesz przeslania .
Bardzo ladne psisko , wiejskie zycie , wiejski czas. Troszke brakuje edycji moze odrobine ciemniej ? Pozdro
Nie komentuj takim tonem jak nie rozumiesz przeslania .
A jakie tu jest przesłanie?
michudezior
14-04-2011, 19:58
Padły pytania o cel i przesłanie zdjęcia. Robiąc, a potem obrabiając je w View NX chciałem ukazać trud smutnego pieskiego życia wiejskiego burka. Dlatego starałem się wyeksponować łańcuch i te przykre spojrzenie pieska, umieszczając je blisko mocnych punktów.
evilseed
14-04-2011, 21:20
Niestety nie podoba mi się to zdjęcie, po prostu nie rozumiem sensu pokazywania oczywistego cierpienia :(
Kiedy ta wieś się ucywilizuję - brak szacunku do zwierzęcia, to jak brak szacunku do samego siebie :-((((
Rozstrzelał bym właściciela - by się drań nie męczył i nie męczy innych zwierząt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ta j.......bana góralszczyzna to największy prymityw z wielkim mniemaniem o sobie i ponoć Bogiem w sercu
misiobudrysio
15-04-2011, 02:08
Smutne zdjecie.
i to jak
Ta j.......bana góralszczyzna to największy prymityw z wielkim mniemaniem o sobie i ponoć Bogiem w sercu
Bo u Was w Warszawce to takiego czegoś nie ma.
Zdaje sie, ze sam autor ma kłopoty ze zrozumieniem wlasnego zdjecia, skoro umieszcza je w przyrodzie ;-)
To jest przeciez reporterska fotka, całkiem niezła i zupełnie wymowna.
ba, nawet po jakims stosownym uatrakcyjnieniu "postprocesingowym" mogła by zagrac jako plakat, bo i model fotogeniczny i kompozycja kadru czytelna.
Stąd moja taka a nie inna reakcja na zdjęcie. Obrazek rzeczywiście, aż bije po oczach (i sumieniu - tych którzy go mają) ukazując trud smutnego, pieskiego życia wiejskiego burka, ale niestety nie nadaje się do działu przyroda, a jedynie jak już wspomniał lechupe do reporterki. W dodatku z tytułem "tak mnie traktuje pierd.....y właściciel". Ciemnota w naszej wsi nigdy nie zostanie wypleniona - chyba że wszystkie prymitywne chłopki zdechną - najlepiej na takich łańcuchach.
evilseed
15-04-2011, 09:50
Nie generalizujmy i nie wszczynajmy waśni międzyregionalnych :) Problemem jest to, ze w dalszym ciągu jest powszechne przyzwolenie do znęcania się nad zwierzętami w myśl zasady: "mój pies i mogę zrobić z nim co mi się podoba" :(
michudezior
15-04-2011, 14:54
Faktycznie, po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że zdjęcia pasuje do reportażu. Prosiłbym o przeniesienie tam tematu.
michudezior
15-04-2011, 14:55
Faktycznie, po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że zdjęcie bardziej pasuje do reportażu. Prosiłbym o przeniesienie tam tematu.