Zobacz pełną wersję : statyw Silk, Manfrotto i głowica Manfrotto 496RC2
mam mały problem
posiadam monopod SILK i dzisiaj zakupiłem statyw Manfrotto z głowicą Manfrotto 496RC2
i teraz chcąc połączyć głowicę z monopodem SILK mam problem, SILK posiada mniejszą śrubę niż Manfrotto.
czy jest jakaś redukcja pomiędzy małą i dużą srubą ?
szukaj adaptera 1/4 -> 3/8
wielkie dzieki, własnie o to mi chodziło
arek-hs
wiesz gdzie taki adapter można kupić w Wawie?
na alegro jest ale pod warszawą i to spory kawałek
Potrzebne jest mi takie coś na piątek, z gory dzięki
http://www.fotorimex.pl/product.php/5591,pl,manfrotto_148_adapter_14_-_38.htm Nie wiem, czy to miałeś na myśli, też pod Warszawą ale da się dojechać :wink:
Długi - super dzięki wielkie i akurat mi po drodze w piątek do Lublina :)
super dzieki
Podepnę się do tematu, co by nie śmiecić. Otóż w najbliższym czasie zamierzam kupić jakąś głowicę kulową i zastanawiam się właśnie nad manfrotto 496RC2 i tu moje pytanie czy w tej cenie (ok 230zł) jest w ogóle sens zastanawiać się nad czymś innym? (czy jest jakaś sensowna konkurencja tej głowicy w tej cenie?) Nogi na razie niestety muszą wystarczyć z Sherpy 600r a trzymać to ma D90 z gripem + tamron 17-50 VC także wagowo spokojnie da rade
Sz@kal - ja tam na razie jestem zadowolony. A szukałem i czytałem o głowicach i statywach kolka ładnych dni i wygrał manfrotto 496RC2 - więc zakupiłem, i naprawde polecam.
Pozatym byłem w sklepie i se tak pooglądałem te głowice kulowe i najkonkretniejsza była właśnie ta.