Zobacz pełną wersję : i1 Match na Mac OS X 10.6.4 -- krasz.
Hej,
miał ktoś problemy z softem x-rite -- konkretnie i1 Match v3.6.3, na Snow Leopardzie (v10.6.4)? Program się uruchamia, wykrywa kolorymetr, ale po kliknięciu w strzałkę (żeby zacząć kalibrację), program się wykrzacza.
Jakieś pomysły?
de Fresz
12-04-2011, 18:30
Sprawdź przywileje aplikacji, wyrzuć preferencje iMatcha, podnieś system do 10.6.7.
grudzinsky
12-04-2011, 18:50
tez mialem problem ze skalibrowaniem swojego ekranu. juz myslalem, ze sprzet na osx nie dziala. wkurzony wylaczylem kompa i zaczalem ogladac tv. jak sie znudzilem tv, wlaczylem kompa i...wszystko zaczelo dzialac :) skalibrowalem ekran.
1. Odinstaluj.
2. Restart
3. Zmień język systemu na ENG.
4. Zainstaluj.
5. Restart.
6. Odpal aplikację.
7. Zmień język systemu na PL.
Ok, dzięki śliczne Panowie. Jutro (bo dzisiaj już nie mam kiedy) wprowadzę Wasze rady w życie. W razie pytań, nie omieszkam Was zaczepić. ;)
Wreszcie znalazłem czas żeby sprawdzić Wasze rady. Jakby to kogoś interesowało, zrobiłem dokładnie tak jak dzejms napisał i -- podziałało. :) Jeszcze raz, stokrotne dzięki.
Wreszcie znalazłem czas żeby sprawdzić Wasze rady. Jakby to kogoś interesowało, zrobiłem dokładnie tak jak dzejms napisał i -- podziałało. :) Jeszcze raz, stokrotne dzięki.
:mrgreen:
Naturalnie żeby nie było tak kolorowo, po zmianie powrotnej na język polski -- dalej jest to samo. ;) Ale przeżyję, od bidy na inglisz werszyn też można pracować, ew. raz na te 3 m-ce, zmienić język. :)
Naturalnie żeby nie było tak kolorowo, po zmianie powrotnej na język polski -- dalej jest to samo. ;) Ale przeżyję, od bidy na inglisz werszyn też można pracować, ew. raz na te 3 m-ce, zmienić język. :)
Ta zmiana języka na czas kalibracji na szczęście nie boli. Niestety x-rite się odlał na starsze wersje kalibratorów.
Jakby to kogoś interesowało, zrobiłem dokładnie tak jak dzejms napisał i -- podziałało. :) Jeszcze raz, stokrotne dzięki.
Wystarczy zmiana języka i przelogowanie na czas kalibracji. Nie trzeba ani resetu ani reinstalacji Mach3.