Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Anhcock [by remiksson]
remiksson
11-04-2011, 10:32
Podczas pobytu w stolicy popełniłem parę niewinnych pstryków sympatycznego Wietnamczyka Anh Tu Tran'a. Jeden z portretów zainspirował mnie do zrobienia czegoś takiego:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/30865372442465272511.jpg)
Zapewne niektórym wyda się przekombinowane, ale... no cóż, mnie się podoba :D
Jako ze grafika to mój mały "konik", pokuszę się o wydanie swojej opinii :)
Sam pomysł OK, efekt końcowy podoba mi się, jednak wydaje się trochę przekombinowany (moim zdaniem oczywiście, więc bierz poprawkę na spaczony gust ;) ). Myślę więc, że:
- odbicie w okularach jest trochę za "nachalne", zbyt mocno wyeksponowane.
- chyba za dużo ozdobników, z tym trzeba bardzo ostrożnie żeby nie przesadzić... najbardziej rzuca mi się w oczy data. Użyłeś 4 rodzajów czcionki,
ta z daty gryzie się z pozostałymi ;) Zresztą nie wiem czy w ogóle jest potrzebna.
PS. Anh ma fajna "brodę" ;)
Pozdrawiam.
Kajtuś Czarodziej
11-04-2011, 11:06
- odbicie w okularach jest trochę za "nachalne", zbyt mocno wyeksponowane.
Delikatnie powiedziane. Moim zdanie jest totalnie przewalone i nienaturalne.
- chyba za dużo ozdobników, z tym trzeba bardzo ostrożnie żeby nie przesadzić... najbardziej rzuca mi się w oczy data. Użyłeś 4 rodzajów czcionki,
Także nie mogę zrozumieć, dlaczego użyłeś tylu czcionek?
Dodatkowo, ja był założył przyciemniający gradient na dolną część zdjęcia i napisy umieścił na tym właśnie gradiencie. Nie gryzło by się to ze zdjęciem.
Pozdrawiam
Kajtek.
Uwielbiam Twoją kolorystykę szczególnie to co wyrabiasz ze skórą. Chylę czoła!
Odbicie w okularach wygląda jak w Paincie robione ;) Do tego te pypcie na brodzie wyglądają nieestetycznie jak dla mnie. Poza tymi dwoma mankamentami podoba mi się.
To młody Michael Jackson ? :)
Superaśne. Zwłaszcza bródka ;)
damian.dab85
12-04-2011, 20:11
Brakuje czapki z orłem.... hehhe :)
DD
Tylko kolorystyka mi się podoba w tym przypadku.
Moim zdanie nieudolnie ci to wyszło. No chyba, że to żart. Hancock był bardziej charakterny
Pomysł fajny wykonanie też, kolorystyka faktycznie dobrana pod plakat z filmu, ale jednak model to nie Will Smith :)
remiksson
14-04-2011, 01:53
Tylko kolorystyka mi się podoba w tym przypadku.
Moim zdanie nieudolnie ci to wyszło. No chyba, że to żart. Hancock był bardziej charakterny
Rzecz oczywista, że to w formie żartu :) Nie smiałbym kopiować Hancocka :)
Pomysł fajny wykonanie też, kolorystyka faktycznie dobrana pod plakat z filmu, ale jednak model to nie Will Smith :)
No cóz... :)