Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Łyska o wschodzie i o zachodzie
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img96.imageshack.us/img96/692/pic6925copy.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img152.imageshack.us/img152/9638/pic7876c.jpg)
wy się tak wymieniacie komentarzami zawsze? ;-)
znakomite zestawienie kolorystyczne, po prostu nie moge sie napatrzyć na te zdjęcia!
Marek-frotka
10-04-2011, 23:36
Bardzo dobre zdjęcia - super świało.
Pozdrawiam
evilseed
10-04-2011, 23:39
wy się tak wymieniacie komentarzami zawsze? ;-)
A co, mają dyskutować o bramie ;)
Zdjęcia niesamowite! Wyrywają z kapci, butów i... wszystkiego :)
Piękne kolory! Bardzo mi się podobają oba!
kurde ktoś tu wylał wiadro z farbami :)
Dobre
netsoftr
11-04-2011, 09:22
Świetne. Kolorystyka bajkowa. Kocham takie GO.
damciop03
11-04-2011, 09:24
Bardzo fajnie zdjęcia i te kolory aż chce się patrzeć na nie z dużą chęcią.
Burkinafaso
11-04-2011, 09:28
Mmm - bajka...
miodzio - tego chyba jeszcze nie było :-) - gratulacje
Karbulot
11-04-2011, 10:10
Kolorki jak marzenie.
Piekne ujęcia :) .
Jastrząb
11-04-2011, 16:08
ZAJEBISTE kolory
:)
fajne światło i zdjęcia - gratki
luzaczek82
11-04-2011, 18:51
Kuwa ale kolorki....
Ładnie - czekam na perkozy :D
Piękne kolory,świetna , niska perspektywa , błysk w oczku,ostrośc bez zarzutu , jednym słowem SUPER!!!
Pozdrawiam
bardziej 2-ka, zwłaszcza ta GO na wodzie. Cudo!
Ładnie - czekam na perkozy :D
Skubane jakoś nie chcą współpracować póki co. Znaczy nie chcą współpracować akurat wtedy kiedy jest dobre światło :evil:.
,świetna , niska perspektywa
bardziej 2-ka, zwłaszcza ta GO na wodzie. Cudo!
Fajnie, że ktoś to zauważył. Zdjęć nie robiłem z lądu jak dotychczas. Chciałem właśnie obniżyć perspektywę, ale nie mam jak targać pływającej czatowni (brak samochodu), więc kupiłem zwykły, dmuchany materac plażowy i z niego fotografowałem. Zaletą takiego rozwiązania jest to, że leżąc na nim można sukcesywnie spuszczać powietrze aż do uzyskania idealniej perspektywy :mrgreen:.
Mateusz jestem pełen podziwu dla Twojej determinacji ,,focenia" z materaca. Zbudowałem na bazie rur kanalizacyjnych pływająca platformę foto z systemem zdalnego wyzwalania aparatu przy pomocy Phottix Hero LCD z Live View . Oś obiektywu jest ok 25 cm nad lustrem wody po zamocowaniu aparatu na głowicy - czy wg Ciebie jest to wystarczająca wysokość obiektywu nad poziomem lustra wody aby uzyskać zbliżone efekty jak na Twoich zdjęciach przy założeniu że fotografuję og 750mm w przedziale dystansów 15-30m ??????????
Z materaca mam obiektyw 4-5 cm nad lustrem wody. Te foty były robione na 500mm + oczywiście crop. 25cm to trochę dużo. Na pływającej platformie na pewno da się zejść niżej - w końcu wszystkie zdjęcia w necie z najniższą perspektywą są właśnie z pływających czatowni.
Jastrząb
12-04-2011, 16:16
Sekta, tutaj wszystko zagrało i schodzenie niżej niewiele by zmieniło, albo wręcz popsuło.
Uważaj, nie utop sprzętu :)
borregaard
12-04-2011, 18:39
Co tu pisać...pięknie jest.:)
Świetna robota ...pięknie :)
Slawek Wojtczak
12-04-2011, 21:45
Oj nie wiem czy bym sie odważył z materaca focic :-)
Gratuluje łyski. Cudo zdjęcia. Powodzenia z perkozami, wierzę że Ci sie uda :-)
Uważaj, nie utop sprzętu :)
Spokojnie. To już mam za sobą. 2 lata temu utopiłem D200 ;). Teraz jestem trochę bardziej ostrożny.
Oj nie wiem czy bym sie odważył z materaca focic :-)
Ale ja nim nie pływam na środku jeziora :mrgreen:. To tylko takie przedłużenie lądu - stopy mam oparte na brzegu, więc wszystko jest stabilne.
Powodzenia z perkozami, wierzę że Ci sie uda :-)Dzięki
Slawek Wojtczak
12-04-2011, 23:47
To zmienia postać rzeczy :-P
Świetne ujęcia w ekstra kolorkach :-)
Pawel Pawlak
13-04-2011, 11:29
Widać że materac daje radę :) Zdjęcia oddają kolorystykę pierwszysch chwil po wschodzie słońca. Szkoda, że obecnie to światło trwa już tak krótko. Też życzę powodzena przy perkozach; umnie przyleciała dopiero jedna z 3 par na które liczyłem :/ coś kiepsko... i do tego jeszcze nie tańczy :(
Zdjęcia oddają kolorystykę pierwszysch chwil po wschodzie słońca.
I przed zachodem, bo tylko 1 była robiona rano :wink:.
u mnie przyleciała dopiero jedna z 3 par na które liczyłem :/ coś kiepsko... i do tego jeszcze nie tańczy :(
U mnie są 2 pary rdzawoszich - tokujące oczywiście (ale niestety daleko od obiektywu), 1 para perkozka, która 2 rok z rzędu mnie kompletnie zlewa i nie chce wyleźć z trzcin i samotny dwuczuby, który genialnie reaguje na stymulację głosową.
tło, światło, moment - pięknie
jajacek44
17-04-2011, 22:08
Wygląda tak, jakby oglądało się łyskę przez peryskop łodzi podwodnej :smile: Perspektywa, kolor, jakość... - ekstra