Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Prawie jak błotniak stawowy
No właśnie prawie. Zamysł dzisiejszego wypadu był prosty. Sfotografować tego pięknego ptaka. Juz raz miałem ku temu okazje, wiec liczyłem na powtórkę. Wyszło co widać na zdjęciu ;-) wprawdzie błotniak był ale nie bardzo zainteresowany pozowaniem. Zauważyłem ze buduje gniazdo, targa za sobą jakieś gałązki.
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/i/obraz002bq.jpg/)
Karbulot
09-04-2011, 10:02
Znakomicie wyszedł :) .
A że nie chciał pozować...
Pozujących ptaków na forum jest 95% ;) .
Pozujących ptaków na forum jest 95% ;) .
:mrgreen:
Fajne kolorki, bokeh. Swoisty spokoj w dynamice :) Dobre!
Karbulot
09-04-2011, 10:20
Nie no, poważnie. Mnogość ptaszków siedzących ładnie na jakiejś gałęzi spowodowało, że foty ptaków mnie nudzą.
A propos targania gałązek...
Czy to, na czym siedzi też próbował targać?
cyklopart
09-04-2011, 10:24
hehe... Karbulot nie widzisz że Błotniak właśnie leci i niesie gałązkę? No nie widzisz jak w szponach trzyma? ;)
Timi... wg mnie udane zdjęcie. Technicznie bardzo dobre, a poza błotniaka po prostu naturalna. Może masz coś jeszcze z owej sesji? Chętnie zobaczę :)
luzaczek82
09-04-2011, 10:25
Bardzo dobre zdjęcie
hah ale to nie jest błotniak. Błotniak sobie siedział obok zbierał gałązki i odfruwał. Na zdjęciu oczywiście myszołów.
Karbulot
09-04-2011, 10:32
No tak, to już wszystko jasne.
A zabójcą okaże się prawdopodobnie lokaj :D ;) .
Zmyliły mnie te posty i już zacząłem wierzyć, że Błotniak wygląda jak Myszołów.Siła sugestii :)
Zdjęcie świetne ! Bardzo mi się podoba jakość i cała reszta.
Piękne dynamiczne zdjęcie - tylko pozazdrościć :D
evilseed
09-04-2011, 13:15
Przepiękne zdjęcie! Gratuluję :)
Podoba mi się poza, światło i kolory. Poza tym ciut słabiej bym wyostrzał, no i wolałbym naturalne proporcje boków a nie kwadrat.
tbogdanowicz
09-04-2011, 18:49
Tak mu ładnie zapozował myszołów, a ten jeszcze marudzi!!!
Rozbestwiło się towarzystwo!!!
A poważniej, to bardzo fajne ujęcie, tylko jak dla mnie to minimalnie brakuje przestrzeni z przodu.
Bardzo dobre zdjęcie. Ja to mogę tylko pozazdrościć.
borregaard
12-04-2011, 18:11
Jest super.Brawo!
Kapitalne, świetna jakość.
Marek-frotka
12-04-2011, 23:14
Świetne zdjęcie - ładnie go pokazałeś.
Mnie się podoba i tyle, przynajmniej oryginalna poza:).
Dziękuje wszystkim za "dobre słowo" jeżeli chodzi o pozycje ptaka , to jak za pozował wynika z wiatru. Gdy na niego czekałem wiało niemiłosiernie. Namiotem ruszało, i myślałem ze nic z tego nie będzie. W pewnym momencie nawet zrezygnowałem ze statywu , mocując go w poziomie do linek pod oknem, by całości nadać stabilność. Oczywiście cały wysiłek spełzł na niczym. Ptak wylądował na kłodzie i tylko dzięki temu ze trzyma się mocno "łapkami" ( co zresztą widać na zdjęciu) nie został po prostu z tej kłody zdmuchnięty. Balansował raz to podnosząc jedno raz drugie skrzydło. By po chwili odlecieć . Przepraszam za OT i życzę powodzenia wszystkim foto przyrodnikom.
Przepraszam za OT i życzę powodzenia wszystkim foto przyrodnikom.
Żaden OT. To się nazywa opis do zdjęcia - ja akurat bardzo lubię czytać o tym jak dane zdjęcie zostało zrobone.