Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Afrykanski Sen
ranbir kapoor
08-04-2011, 11:42
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img31.imageshack.us/i/l1075136.jpg/)
acidjazz
08-04-2011, 17:43
Jestem fanatykiem :) małej GO, ale tutaj widzialbym większą.
Na usta się ciśnie pytanie co jest w tle. Jakieś zbiegowisko ludzi? Może kogoś linczują, a opdoczywający na pierwszym planie ma to głęboko w poważaniu?
Z drugiej strony jest miejsce na użycie wyobraźni:)
Smutne zdjęcie ale powoduje, że człowiek taki jak ja zatrzymuje się przy nim na dłużej.
acidjazz, przypuszczam, że ten człowiek odpoczywa może ostatni raz...
Spoko :)
Mała GO jest tu na tyle wystarczająca , żeby zobaczyć w tle łodzie, prawdopodobnie rybackie, kupę ludzi na plaży (być może czekających na zakup rybek , albo oglądający je), oraz kolesia ewidentnie zmęczonego pracą, odpoczywającego sobie w cieniu (być może rybaka). A jak było naprawdę pewnie wie autor.
Mi się zdjęcie podoba , choć troszkę rażą przepały w prawym górnym .....
pastwisko
08-04-2011, 21:46
Może kogoś linczują
przypuszczam, że ten człowiek odpoczywa może ostatni raz...
:shock:
Świetny klimat :)
ed.
oczywiście na zdjęciu, nie ten afrykański :D
No to ja znów dorzucę łyżkę dziegciu z mojej strony. Akurat w tym zdjęciu nie widzę nic, co by wykraczało poza zwykły pstryk. No może kadrowanie, ale to się zdarza. Klimat jak w każdym innym mieście latem. Ludzie leżący na trawie czy ziemi, chroniący się przed słońcem, czy hałasem. Na tyle prozaiczna sytuacja, że dopiero jakieś szczególne ujęcie mogłoby ja nam pokazać od nowa. Jedyna rzecz, która odróżnia powyższe foto od wielu podobnych to czarno-biała oprawa i mała głębia - nieczęsta w reporterce na zewnątrz.
Można się zastanowić, co widzimy, po co ludzie zgromadzili się nad wodą (chyba), przy łodziach (chyba). Akurat tu większa głębia mogłaby dodać zdjęciu jakiegoś tła i uzasadnienia. Chociaż w sumie możliwe, że wszystko już widać. Ale dla mnie to kolejne zdjęcie nieistniejące bez słowa komentarza (w reporterce to się zdarza dość często).
acidjazz
09-04-2011, 23:05
Panie i Panowie :)
Mam głęboko w ....(do wyboru) czym to zdjęcie zostało zrobione. Jest to zdjęcie, które zmusza do myślenia, interpretacji, i z tego co widzę, każdy może mieć inną. Chapeaux bas! Chapeau bas! (nigdy nie wiem, która forma jest poprawna)
Co do zdjęcia, to kolejne udane zdjęcie, które pozwala na chwilę refleksji. Oczywiście nie każdemu musi się podobać i to jest piękne w fotografi.
Moja interpretacja jest taka, że MisztrzUcieczki przytoczył modelowi kilka komentarzy tych najmądrzejszych lecz niepublikujących (bo im zdjęcia pleśń od '63 wpierdzieliła) i się chłop za głowe złapał...
Pozdrawiam,
Łukasz
Panowie, w szczególności bercik, skończcie z tymi personalnym przytykami na forum publicznym. Komentujemy zdjęcia, nie sprzęt jakim poczynione zostało. Każdy następny wpis nie traktujący o zdjęciu, będzie odpowiednio nagradzany.
dareksad
13-04-2011, 21:39
Fajne zdjęcie,daje dużo do myślenia.