PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Uda się...

pszetak
08-04-2011, 00:51
...czy się nie uda przekonać kogoś do widoku który zapodaję poniżej?
Wszelakie opinie mile widziane.
Zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img855.imageshack.us/img855/5323/dsc0629web.jpg)

Dziękuję.

Seeker
08-04-2011, 04:50
Zaraz ktos powie, ze zwalona Go, ale jestem odmiennego zdania.
Ogolnie bez rewelacji, ale przyzwoicie. Moze odrobiny fantazji zabraklo.

PABLOOK
08-04-2011, 14:38
No mnie zbytnio nie przekonałeś ;).
Chyba, że miało się odnosić wrażenie jakoby ta palisado-barierka w oko miała zaraz się wpakować to OK ;).
Horyzoncik też lekko chyba wygięło ;).
Za oryginalny i eksperymentalny kadr plus :).

Greg77
08-04-2011, 14:40
No ja za Pawlem, opisal doskonale co nie gra:D Moze gdyby barierka byla ostrzejsza.....moze....horyzont w miseczke;)

pszetak
08-04-2011, 21:20
Dzięki panowie.
Co do miseczki...jest to rozległa zatoka,głeboko wcinająca się w głąb lądu(tam gdzie wiedzie wzrok mniej więcej).Przypływ ma tu w pionie kilka metrów,conajmniej więc myślę że ten ziemski uśmiech jet naturalnym wygięciem,przerysowanym przez szkło troszkę:-).Jednak jak dłużej się zastanowić to słupek powinien być wygięty w drugą stronę chyba... hmmm:-)
Co do GO to inne nie wchodziło w grę.
Dzięki raz jeszcze.No i zapraszam do dalszego komentowania.

krunz
08-04-2011, 21:40
Dodałbym jeszcze, iż jakość nieco niedomaga - widać to dość wyraźnie w postaci "kaszki" na balustradzie.

pszetak
08-04-2011, 21:43
Bokeh to jest:-)

Duder
09-04-2011, 02:24
Czy ta bariera miała coś zasłonić, bo nie bardzo rozumiem, po co akurat tak? Gdybyś chociaż o 20 cm się odsunął w prawo to wyszłoby chyba lepiej, przynajmniej ta łódka odsunęłaby się nieco od barierki.

pszetak
09-04-2011, 11:30
Czy ta bariera miała coś zasłonić, bo nie bardzo rozumiem, po co akurat tak? Gdybyś chociaż o 20 cm się odsunął w prawo to wyszłoby chyba lepiej, przynajmniej ta łódka odsunęłaby się nieco od barierki.

Po co akurat tak?
Nie wiem.Kadr mi się układa samoistnie.Zresztą niektóre długo kalkuluje a do niektórych podbiegam i z łapska-BANG!Idę dalej.Zresztą musiałbyś zapytać mnie jakieś 3 lata temu o to-teraz już nie pamiętam:-).Zdjęcie wstawiłem żeby dowiedzieć się ile osób zdoła ono "przekonać".Twoje uwagi Duder są może i słuszne, ale czy zdjęcie zyskałoby na ekspresji?...Tego się już raczej nie dowiemy.
Dzięki za wpis.

Bartekkw
09-04-2011, 11:48
Jeśli założenie było takie aby wzrok po płocie biegł prosto w łódkę to Ci się udało :)
Starannie obrobione - jak zawsze u Ciebie

Duder
09-04-2011, 11:49
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, uważam to zdjęcie za niezłe, takie z którego byłoby "coś", gdyby nie było aż tak zdominowane/przytłoczone ową barierką.

pszetak
09-04-2011, 12:39
Jeśli założenie było takie aby wzrok po płocie biegł prosto w łódkę to Ci się udało :)
Starannie obrobione - jak zawsze u Ciebie

Rumienia dostałem na twarzy-dzięki.Prawdę mówiąc potraktowałem fotę na luzie-możnaby się przyczepić tu i tam,więc tymbardziej dzięki że przymknąłeś leciutko oko:-).

bronzeeyes
09-04-2011, 13:15
Fajnie by bylo jakby lewa i prawa balustrada prowadzila do lodki znajdujacej sie rowno pomiedzy nimi. No ale to tylko moje zdanie ;)

dem
09-04-2011, 14:18
Mnie najbardziej razi musztardowy kolor żółci. Kadrowo, jak ktoś już zauważył, dość eksperymentalnie.

mskowronski
09-04-2011, 22:02
kadrowanie bardzo się podoba :)