Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pierwszy błysk.

Nikonozaur
07-04-2011, 15:01
Co jest nie tak? Mówcie proszę bez ogródek.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Zapraszam.

Sebastianito
07-04-2011, 15:49
Szkoda tylko, ze na niebie sie nic nie dzieje... jakos nie ma szczescia do fajnego nieba ostatnio.

wolnyslimak
07-04-2011, 15:55
Mz. to technicznie bez zarzutu. Kolory też miłe dla oka. Jednakże pytanie było co nie tak? Jestem na NIE z samym kadrem, który to niestety jest mocno oklepany. Falochrony o zachodzie i wschodzie oraz na różnych czasach są mocno eksploatowane i z deczka ograne. Gdyby coś "ekstra" było typu burza w oddali, tudzież Pamela Anderson pośród fal to patrzyłbym z zaciekawieniem. A tak no cóż...to już było nieraz. Pozdrawiam.

Nikonozaur
07-04-2011, 16:20
Mz. to technicznie bez zarzutu. Kolory też miłe dla oka. Jednakże pytanie było co nie tak? Jestem na NIE z samym kadrem, który to niestety jest mocno oklepany. Falochrony o zachodzie i wschodzie oraz na różnych czasach są mocno eksploatowane i z deczka ograne. Gdyby coś "ekstra" było typu burza w oddali, tudzież Pamela Anderson pośród fal to patrzyłbym z zaciekawieniem. A tak no cóż...to już było nieraz. Pozdrawiam.
Tak, to racja, trudno wyjść ze sztampy w tym temacie. Dzięx. ;)

ART69
07-04-2011, 18:13
Technikę mamy opanowaną Andrzeju :-) teraz to szukać nam ciekawych kadrów, co by znalazły uznanie ;-)

harb
07-04-2011, 19:26
technicznie bdb jest, byłem na tym plenerze i nie mam co pokazać bo było tak jak widać, zabrakło nieba, zamarzł piach, ciezko o ładna fakturę bo zrobiło się - 7C, co o tej porze raczej na wybrzezu się nie zdarza i to na tyle :) zdjęcie dobre, ale chciałoby się czegoś więcej

RobertSoul
07-04-2011, 19:31
z racji tego, że ostatnio popełniam duuuużo błedów technicznych, więc jeśli by było można i nie jest to żadną tajemnicą to proszę o podanie mi informacji jaka była ustawiona przysłona i jaki czas ? :)
oraz czy były użyte jakieś filtry połówkowe ? :) te niezbędne jak dla mnie informację napewno się przydadzą;) z góry dziękuje :)

ostrytux
07-04-2011, 19:41
Klasycznie, niebo faktycznie specjalnie się nie sprawiło.

Nikonozaur
07-04-2011, 20:27
z racji tego, że ostatnio popełniam duuuużo błedów technicznych, więc jeśli by było można i nie jest to żadną tajemnicą to proszę o podanie mi informacji jaka była ustawiona przysłona i jaki czas ? :)
oraz czy były użyte jakieś filtry połówkowe ? :) te niezbędne jak dla mnie informację napewno się przydadzą;) z góry dziękuje :)
Sęk w tym, że same wartości ustawienia aparatu niewiele powiedzą. Ambitne plany wielokrotnego naświetlania ze statywu zazwyczaj kończą się kilkudziesięcioma strzałami z ręki w myśl zasady "na kompie się zobaczy". Czyli fota maksymalnie uśredniona by zapisać zarówno światła jak i cienie. Tym razem też tak było i w zasadzie to co widać to raczej efekt obróbki, której dokładnie nie pamiętam i nie rejestruję, a nie "strzał i jest". Czas 1/30s, f/9. 21mm.

Klasycznie, niebo faktycznie specjalnie się nie sprawiło.
No właśnie, to przez Janka, on mnie tam wyciągnął... :mrgreen:

ostrytux
07-04-2011, 20:29
No właśnie, to przez Janka, on mnie tam wyciągnął... :mrgreen:
To wszystko jasne, Jan zawsze ;) :) jakieś takie niebo zamówi :lol:

Nikonozaur
07-04-2011, 20:36
Najgorsze, że za dwa tygodnie znów tam będę, ciekawe czy Janek już zaczął coś knuć z pogodą... ;)

darko
07-04-2011, 20:40
Technicznie bdb a reszta - takie mieliśmy warunki

O to, to, :mrgreen: tyle że tu było "tylko" 80 km

ostrytux
07-04-2011, 20:45
Najgorsze, że za dwa tygodnie znów tam będę, ciekawe czy Janek już zaczął coś knuć z pogodą... ;)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
W razie czego zapraszam zawsze do mnie :) ale jak chcesz mieć pogodę to wiesz ... :mrgreen:

O to, to, :mrgreen: tyle że tu było "tylko" 80 km

harb
07-04-2011, 20:52
W razie czego zapraszam zawsze do mnie :) ale jak chcesz mieć pogodę to wiesz ... :mrgreen:

oj chłopcy, nie macie szacunku dla dziadka i obarczacie go biednego za wszystko, niedługo zapewne się dowiem że bezpłodność u kobiet to też moja wina :p:lol:

darko
07-04-2011, 20:52
Pewnie już dał na tacę abyś dobrych fotek nie zrobił :)
W sobotę wygladaj przez okno, będę machał z "betonówki"

Nikonozaur
07-04-2011, 21:04
Hmm... W sumie nie mam tak daleko, bo co to jest te cztery stówki w jedną stronę? Może coś w czerwcu pomyślę... Pogodę to widzę, że własną trza przywozić bo jak widać na załączonym obrazku na tubylców nie ma co liczyć. :mrgreen:
Dzięki za zaproszenie. :)

ostrytux
07-04-2011, 21:09
oj chłopcy, nie macie szacunku dla dziadka i obarczacie go biednego za wszystko, niedługo zapewne się dowiem że bezpłodność u kobiet to też moja wina :p:lol:
Wiadoma rzecz :p:lol:

Hmm... W sumie nie mam tak daleko, bo co to jest te cztery stówki w jedną stronę? Może coś w czerwcu pomyślę... Pogodę to widzę, że własną trza przywozić bo jak widać na załączonym obrazku na tubylców nie ma co liczyć. :mrgreen:
Dzięki za zaproszenie. :)
No problema, są miejsca jest co oglądać :) a ja właśnie pod koniec czerwca początek lipca mam mieć więcej wolnego czasu :)

jacekz40
07-04-2011, 23:46

Jechać tyle kilometrów i zastać takie niebo?? No przecież to się może w człowieku krew zagotować :)
Skąd ja to znam... ;-)

Seeker
07-04-2011, 23:48
Niebo! ;)

Podloga elegancko pofakturowana.

PABLOOK
08-04-2011, 14:33
Delikatnie i ze smakiem jest :).