Zobacz pełną wersję : D90 i Transcend SDHC 32GB
Mam okazję niedrogo kupić taką kartę (20MB/s 133x Class 10).
Czy ktoś może potwierdzić, że używał z D90 i nie ma problemów. Lub odwrotnie, próbował i są problemy?
Zdrowy rozsadek nakazuje aby nie kupowac 32GB kart, i bynajmniej nie chodzi o kwestie ceny :)
Skoro już puściłeś offtopa, to pozwolę sobie zwrócić ci uwagę, że nie tylko piszesz nie na temat, ale dodatkowo nie zaznaczasz o czyim rozsądku ta uwaga.
kolega dobrze napisał ci jako przestrogę, straty danych na takiej karcie doprowadzą cię do płaczu przez tydzień.
Polecam kilka maks 4gb - 8gb. mniejsza strata danych. Firma jest znana ale nie jest to jakaś rewelacja. Pamiętaj też że okazje nie biorą się z kosmosu tylko są rezultatem jakiegoś już skutku.
Bardzo proszę o odpowiedzi na zadane pytania.
Oczywiście, jeżeli ktoś ma jakiś wartościowy komentarz, to bardzo chętnie go przeczytam, ale pod warunkiem, że nie będą to wypowiedzi typu "zdrowy rozsądek" i "doprowadzą cię do płaczu przez tydzień".
seba, czy twoją wypowiedź mam rozumieć w ten sposób, że z kart 32GB znikają dane? Kilka razy na tydzień? Raz na tydzień? Po tygodniu znikają?
widzę że nie bardzo to rozumiesz, twoje pytanie o te karty jest jak pytanie " mogę kupić w dobrej cenie nie oryginalne wycieraczki do mojego porshe, czy ktoś miał problem z takimi wycieraczkami?
resztę dopowiedz sobie sam. Życzę Ci i wszystkim że w ogóle ci nie padła taka pamięć i trochę więcej pokory i kultury w wypowiedziach.
Postaram się już nie reagować na odpowiedzi nie na temat. Przejrzałem kilka wątków o pojemności kart stosowanych do d90 i większość z nich jest zamulona offtopami.
Będę wdzięczny za odpowiedź, czy któryś z kolegów miał kłopoty w D90 z używaniem kart 32GB, w szczególności tej Transcend'a. Lub, że używa bez problemów.
darkmajin
07-04-2011, 15:18
jak na tym nie zarabiasz to zawsze można strzelić jeszcze raz, mam 32gb wszystko fajnie pięknie tylko co 2-4 dni i tak zgrywam zdjęcia na lapka w celu obróbki nigdy nie zapełniłem więcej niż 8gb a wierz mi strzelałem na początku seriami wszystko :D
Dzięki darkmajin, duża karta jest mi potrzebna.
Kartę kupiłem. Po włożeniu do aparatu nie chciała się czytać, formatowanie z menu aparatu niczego nie zmieniło. W kompie czytała się bez problemu. Po wgraniu jakiegoś starego zdjęcia w kompie już w aparacie została rozpoznana i dalej było bez problemów.
Pierwszy objaw niepokojący, więc za jakiś czas postaram się dodać informację, czy pojawiły się jakieś problemy w czasie normalnego użytkowania.
Wątek stary ale sam się zastanawiam nad kupieniem takiej karty a napisałeś na końcu posta że : "za jakiś czas postaram się dodać informację, czy pojawiły się jakieś problemy w czasie normalnego użytkowania."
Czy ten czas już minął ? :)
Wątek stary ale sam się zastanawiam nad kupieniem takiej karty a napisałeś na końcu posta że : "za jakiś czas postaram się dodać informację, czy pojawiły się jakieś problemy w czasie normalnego użytkowania."
Czy ten czas już minął ? :)
Nie baw się w badziewne karty. Chcesz mieć spokój ?? Kup SanDiska czy Toshibe.
Chcesz mieć problemy - bierz badzieaia jak transcend, goodram, itp.
Wydaje mi się, że to niekoniecznie badziew, ten Transcend, ale chętnie poczytałabym co nieco więcej, nie znalazłam jeszcze zbyt wielu konkretów... Bardzo dziękuję za wskazówkę z wrzuceniem z kompa starego zdjęcia. Mam podobny problem z moją kartą - też Transcend. Napiszę, jak mi się uda coś z tym zrobić.
juventusfc
16-11-2018, 13:39
do 16GB działa b. dobrze z D90, potem miałem problemy z kartą 32GB. Kup SanDiska 16GB Ultra