PDA

Zobacz pełną wersję : Black Berry 9700 Bold. Jak skopiować kontakty z gmail

Radosso
07-04-2011, 00:44
Cześć
Po tym jak ustawiłem sobie hasło na blokadzie klawiatury i zapomniawszy go przez dziesięć prób nie dałem rady sobie przypomnieć mój telefon zresetował się i skasował WSZYSTKO.

Już miałem jechać do psychologa jak okazało się, że gmail ma zsynchronizowane kontakty z tym black berry. Czyli wszystkie moje wpisy są podpięte pod skrzynkę gmail i dostępne normalnie przez kompa. Kłopot w tym, że pomimo tego, że konto gmailowe jest skonfigurowane w telefonie, synchronizacja z poziomu książki adresowej jest niedostępna. czyli jest "półprzeźroczysty" guzik z napisem "niedostępne".

Jak to wiec zrobić, żeby moje kontakty przedostały si z konta gmail do mojego telefonu czyli tam gdzie ich miejsce?

Typ z Ery powiedział mi, że można to jeszcze zrobić jakoś outlookiem z ms office ale ja tam nie widzę opcji jak.

pomocy :)

bbart79
07-04-2011, 03:34
Spróbuj zalogować się na swoje konto BIS (zakładam, że masz BIS) przez komputer i ustawić synchronizację na gmailu. Po tej czynności wyślij sobie serwice booki. Synchronizacja powinna "zaskoczyć". Sam używam BB z gmailem i właśnie z gmaila pobieram swoje kontakty.

Jeśli masz jakieś pytania to pisz poprzez Blackberry Messengera, mój pin to: 2675816D
Czasami nie odpisuję od razu gdyż nie mam czasu ale jak tylko będę wiedział jak to chętnie pomogę. Jeśli nie pasuje Ci kontakt przez messengera to pisz na maila: [email protected]

Strus
07-04-2011, 08:55
Backupa się nie chciało zrobić to są takie kwiatki. Ja trzymam na dysku backup uaktualniany co 2 tygodnie. Zajmuje to 1 minutę i nie ma problemów. Poza tym generelanie muszę przyznać że nie rozumiem po co mając BB i BIS dokładać do tego synchro z gmailem

thor88
07-04-2011, 09:54
hehe... Blackberry zadziałało tak jak je do tego stworzyli. 10 błędnych prób i wipe udządzenia. można i z Office- Blackberry czyta wizytówki. Wtedy przerzucasz wszystkie wizytówki np na kartę pamięci i otwierasz w Blackberry, spyta czy edytować, zapisać itp. Ale to chyba musisz każdą po kolei.

Radosso
07-04-2011, 10:03
Skasowałem konto gmail na black berry, skonfigurowałem jej od początku i pstyk, działa :)

thor88
07-04-2011, 10:28
a ja proponuje ustawić sobie opcje robienia automatycznej kopii danych Desktop Managerem. Przydaje się:), jest jeszcze programik który można kupić w AppWorld (nie pamiętam nazwy), wtedy w przypadku gdy znowu pomylisz hasło i telefon zrobi wipe to automatycznie prześle ci kontakty i wiadomości na serwer z którego można dane odzyskać.

Radosso
09-04-2011, 03:37
Tak wiem, kopia bezpieczeństwa to podstawa. Odkładałem odkładałem i w końcu stało się. Także niech to będzie przestroga dla innych.