PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis Nikon w Wiedniu - historia prawdziwa

sovi3t
06-04-2011, 15:37
Witam, zdam wam raport z działania serwisu w Wiedniu.
W poprzednią środę wieczorem przyniosłem Ikona do punktu na Praterstrasse 60/2/17, Nikosia zostawiłem, polska gwarancja została uhonorowana.
Aparat odesłali do serwisu w Traiskirchen.
Dzisiaj, godzinę temu odebrałem sprzęcik z Praterstrasse, wyczyszczona matryca (bardzo dobrze zresztą) i wyczyszczone "Spiegelkasten".
D700 nie dostałem ;) , ale jestem zadowolony.

Pozdrawiam!

Skibek
07-04-2011, 01:08
Witam, zdam wam raport z działania serwisu w Wiedniu.
W poprzednią środę wieczorem przyniosłem Ikona do punktu na Praterstrasse 60/2/17, Nikosia zostawiłem, Polska gwarancja została uchonorowana.
Aparat odesłali do serwisu w Traiskirchen.
Dzisiaj, godzinę temu odebrałem sprzęcik z Praterstrasse, wyczyszczona matryca (bardzo dobrze zresztą) i wyczyszczone "Spiegelkasten".
D700 nie dostałem ;) , ale jestem zadowolony.

Pozdrawiam!

Czekaj, czekaj... Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam...

1. Oddałeś na gwarancji Nikona ot tak? Bo Ci się matryca pobrudziła?
2. Wyczyścili Ci matrycę bardzo dobrze? W sumie to jak mogliby inaczej wyczyścić? Źle? Źle wyczyszczona - to niewyczyszczona matryca ;)
3. D700 nie dostałeś? Tzn. myślałeś, że dostaniesz? Czy może nie oddali Ci aparatu, ale i tak jest fajnie?

Sorki, ale nie kumam co chcesz nam przekazać.
Czy to, że na polskiej gwarancji wyczyścili Ci matrycę i lustro w innym mieście niż zostawiłeś aparat?
Czy to, że oddałeś na gwarancji aparat, a oni Ci go nie oddali, ale i tak jesteś zadowolony?
Czy może to, że w Wiedniu honorują polską gwarancję, ale niestety nie dają D700?

;)

krzysiekn
07-04-2011, 07:04
był 1-szo kwietniowy wątek o doskonałej pracy serwisu w Wiedniu.w ramach gwarancji szczęściarzom wymienili chyba d90 na d 700, bo mieli taki kaprys i nie umieli naprawić chyba d 90.stanęli na wysokości zadania i dali od siebie d 700,,żeby klient z Polski był " happy".kumasz?:lol:

Skibek
07-04-2011, 08:26
był 1-szo kwietniowy wątek o doskonałej pracy serwisu w Wiedniu.w ramach gwarancji szczęściarzom wymienili chyba d90 na d 700, bo mieli taki kaprys i nie umieli naprawić chyba d 90.stanęli na wysokości zadania i dali od siebie d 700,,żeby klient z Polski był " happy".kumasz?:lol:
No dobra... ale to był 1-szo kwietniowy wątek...
Zatem nie widzę sensu pisania takich bredni w innym dniu.
Dobra... może po prostu nie mam poczucia humoru, albo lubię mniej wyrafinowane żarty ;)

sovi3t
07-04-2011, 20:04
Oddałem D7000 i zwrócili D7000, był wątek 1.04, że oddany był D7000, a zwrócili D700, z D700 był żart prima aprillisowy, tutaj dzielę się z wami faktami, jak ktoś chce mogę papierek z serwisu wysłać...
Zapomniałem napisać że D7000 mam.
Kupiłem w Bielsku.
Oddałem bo tak, bo usyfiona od początku była.
Uchonorowali Polską gwarancję.
W tydzień zrobili.
Zrobili dobrze, słyszałem że czasami wraca matryca z serwisu w Wawie jeszcze bardziej usyfiona niż była.

Pozdrawiam

Skibek
07-04-2011, 20:24
Aaaa... no widzisz... Chyba można zamknąć, albo coś...
Pozdrawiam

JOUKI
12-04-2011, 17:25
słyszałem że czasami wraca matryca z serwisu w Wawie jeszcze bardziej usyfiona niż była.

Mogę nawet potwierdzić! Miałem plamy na matrycy, z serwisu dostałem zdjęcia z syfem (wata, kurz) w komorze... :/