Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z dachu …
ostrytux
04-04-2011, 21:16
… Karkonoszy.
Wczorajszy wschód słońca na Śnieżce 1602 n.p.m.,
dokładniej to stałem tyłem do wschodzącego słońca :)
Wszystkim wybierającym się teraz w Karkonosze, polecam zabrać gumowce bądź lepiej wodery ;)
W wielu miejscach ponad pół metra śniegu, który ma konsystencję kaszy i jest bardzo mokry, chodzi się jak po plaży a najlepsze buty pozostają suche parę godzin :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img851.imageshack.us/img851/7023/karko01m.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
maniak666
04-04-2011, 21:22
Świetne to Michale, choc pierwszy plan jakoś mnie w oczy kłuje. Jakiś nie Twój.
I nie o kadr tu chodzi co o obróbkę raczej...
Sebastianito
04-04-2011, 21:29
Jakościowo Tip top... ale jakos nie jestem przekonany co do kadru i tego cienia. Niemniej jednak praca na twoim poziomie! Mysle ze pare mozna wydobyc kadrow z tego miejsca pomiedzy 200-300mm.
ostrytux
04-04-2011, 21:34
Jakościowo Tip top... ale jakos nie jestem przekonany co do kadru i tego cienia. Niemniej jednak praca na twoim poziomie! Mysle ze pare mozna wydobyc kadrow z tego miejsca pomiedzy 200-300mm.
Seba szybka odpowiedź – kadr celowo taki by dół fotografii oddał choć trochę wrażenia że tuż za nim jest ileś tam metrów w dół, a na cień specjalnie czekałem by było też Śnieżkę widać ale tak nie sztampowo trochę inaczej. Jak mnie znasz z długiej lufy mam masę strzałów :)
jacekz40
04-04-2011, 22:20
ostrytux na pewno zabrakło symetrii w stosunku do tekstu nad zdjęciem...przy wklejaniu fotki na forum :mrgreen:
Takie cóś w pierwszej chwili mnie się rzuciło na oczy ;-)
A co do kadru to podejrzewam, że mogło by być tyz piknie bez nieba... tak sobie wymarzyłem ale to na wersję "B" :) kadru pod tytułem Z dachu
december
05-04-2011, 07:34
NO powiem że to zdjęcie robi wrażenie. Zdecydowanie wyjątkowa i unikalna fotografia. Brawo!
NO powiem że to zdjęcie robi wrażenie. Zdecydowanie wyjątkowa i unikalna fotografia. Brawo!
Się podpiszę :-)
Dla mnie rewelacja!! Dawno nie widziałem zdjęcia które zrobiło na mnie takie wrażenie
Ciekawe ujęcie, cień przypomina piramidę.
Fajne są te Twoje foty i miejscówki. Sam bym się wybrał w te miejsca.
Dla mnie światło i ten bajerancki cień robią tę fotę.
Fajnie spojrzeć na Śnieżkę już bez zimowej pierzyny ;).
Nikonozaur
05-04-2011, 15:20
Świetnie się na to patrzy, nie umiem powiedzieć jednak co mi się podoba w tej fotografii. Po prostu gra i buczy. ;)
Bartekkw
05-04-2011, 16:17
Świetnie się na to patrzy, nie umiem powiedzieć jednak co mi się podoba w tej fotografii. Po prostu gra i buczy. ;)
Podpiszę się pod tym :)
Dla mnie zdjecie pierwsza klasa....brag uwag!
ParkerQuink
05-04-2011, 21:59
Bardzo mi się podoba.Ehh tęsknie za Karkonoszami...Mam nadzieje , że w maju się tam wybiore.
evilseed
05-04-2011, 22:35
Zdjęcie z kategorii "utkwiło w pamięci", bardzo dobre! :)
Pięknie, wspaniały dywan z chmur... no i ten cień sprawia, że jest niestandardowo, inaczej... rewelacja. :)
krzysztofz24
06-04-2011, 13:28
(......)kadr celowo taki by dół fotografii oddał choć trochę wrażenia że tuż za nim jest ileś tam metrów w dół(.....)
I swietnie sie to odbiera:-), dokladnie tak jak napisales. Dla mnie jednak najladniejsze na zdjeciu jest to delikatnie rozowe morze chmur i swiatelko w kadrze. Piekny widok.
Działo się... oj działo.
Świetna praca...
P.S. Że też nam nie udało się coś podobnego ustrzelić :twisted: ;)
Ach te Karkonosze i dom Śląski... Świetne zdjęcie!
ulmus102
06-04-2011, 18:49
Ekstra
p.s. Że się ci chciało wstać tak rano, żeby wleźć na górę przed wschodem słońca :) Ale warto było!
Świetne to Michale, choc pierwszy plan jakoś mnie w oczy kłuje. Jakiś nie Twój.
I nie o kadr tu chodzi co o obróbkę raczej...
zgodzę się wszystko jak to u Ciebie bardzo na tak, jednak mz. zbyt dużo pierwszego planu, który zakłoca harmonię zdięcia :)
jurek1906
07-04-2011, 20:04
Bardzo udane zdjęcie,mam tylko takie wrażenie, że "krater" po lewej jest deczko zbyt szary.
Powiem tak...
Niektórzy żeby zobaczyć coś podobnego płacą grubą kasę i jadą na Czarny Ląd aby wleźć na Kilimandżaro. Okazuje się, że za wiele mniejsze pieniądze ;), a z podobnymi chęciami można to coś przeżyć w Karkonoszach! :) Swego nie znacie cudze chwalicie - chciało by się dodać...
Ekstra fotka - jak często zresztą.
Świetny kadr z bardzo dobrym światłem i kolorem.Pozdrawiam
Kolory i ten widok robi wrażenie, bardzo fajnie wyszło ;)
dareksad
13-04-2011, 22:45
Ciekawe ujęcie, kolory, światło.
SUPER.
Znakomita praca! Ech... pieknie