PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wyzwalaczem

wojtas130
04-04-2011, 11:49
Witam ostatnio dostałem wyzwalacz Aputure Trigmaster MX3N dedykowany do mojego aparatu w specyfikacji napisanej przez producenta napisane jest ,że z moją lampą (nissin di466) współpracuje. Jednak u mnie nie działa. Czytałem gdzieś ,że starsze modele Nissinów w ogóle kiepsko działają z wyzwalaczami. Stąd moje pytanie czy ktoś miał podobny problem czy to kwestia lampy czy wadliwego urządzenia. Warto dodać ,że funkcja zdalnego wyzwalania migawki działa.
PS: Czy ktoś z Warszawy byłby ewentualnie w stanie pozwolić mi użyć swojej lampy do sprawdzenia gdyż za około 2 tygodnie kupuję drugą lampkę i nie wiem czy opłaca mi się bawić w reklamację skoro to może być kwestia lampy.
Z góry dziękuję za dobre chęci.

pewex
04-04-2011, 13:40
MK1 nie działa z wyzwalaczami - było o tym. Możesz, jak masz na gwarancji, wysłać do dystrybutora na darmowy update softu i będzie strzelała.

adolfik9501
04-04-2011, 23:25
MK1 nie działa z wyzwalaczami - było o tym. Możesz, jak masz na gwarancji, wysłać do dystrybutora na darmowy update softu i będzie strzelała.

Wszystko fajnie tylko Ty mówisz o Di622 a założyciel wątku ma Di466, który to nie ma nowego firmware dostępnego (a przynajmniej internet na ten temat milczy). Poza tym wnioskując z opisu tych wyzwalaczy, mamy do czynienia z prostym radio, tak jak RF602, dlatego dziwi mnie takie ochocze zaliczanie Nissinów, bez podania konkretnych modeli (nowe/updatowane Di622, Di622 II, 866Pro) jako współpracujących lamp.

wojtas130
05-04-2011, 08:58
No właśnie nie mniej jednak z innymi lampami działa i czekam na paczkę z nową lampą. A co do Di466 napisałem do dystrybutora w PL i odpisali mi (dość szybko) ,że nie ma możliwości zmiany oprogramowania dla tej lampy. Pozdrawiam

pewex
05-04-2011, 09:33
Sorry moja wina, źle przeczytałem. Za szybkie ręce mam : )