Zobacz pełną wersję : Mb-d11
Witajcie,
kilka dni temu odebrałem mój nowiutki grip do nikona d7000, wsadziłem tam akumulatorki ENELOOPki, ustawiłem kolejność pobierania energii z gripu i ...
.. coś gdzieś czytałem że z gripem powinienem mieć 7 klatek na sekunde, ja tymczasem mam 6, co zrobić? chyba że się pomyliłem.
Z góry dzieki za odpowiedź i pozdrawiam.
Mb-d11 nie zwiększa ilości klatek na sekundę. Niestety, 6 klatek na stałe :)
no to ładnie się zawiodłem, dzieki za szybką odpowiedź
ulmus102
03-04-2011, 17:56
tak bardzo ci brakuje tej jednej klatki na sekundę więcej?
w sumie, 1 klatka robi sporą róznicę, biorąc pod uwagę zdjęcia "sportowe" w ruchu, mówimy tu o uchwyceniu częsci sekundy, co jest ważne, tak samo w zastosowaniach reporterskich, przydają się te klatki a im więcej tym lepiej.
wielebnyy
03-04-2011, 18:47
Kup 3ds :D nie bedzie problema z klatkami na s :D , a tak na powaznie to co prawda co fakt , lepiej miec 1 klatke wiecej niz mniej :D jak by nie patrzec;d
nie no ja jestem tylko amatorem, hobbystą, więc nie potrzebuje tylu klatek. Myślałem że mogę mieć 7 i że cos jest nie tak, a wole znać potencjalne możliwości mojego sprzetu niż żyć w nieświadomości, dlatego napisałem ten temat.
ulmus102
03-04-2011, 18:55
Szybkość rejestrowania zdjęć 1–5 kl./s (CL) lub 6 kl./s (CH) (zgodnie z wytycznymi organizacji Camera & Imaging Products Association) w specyfikacji d7000 nie ma nic o 7 klatkach. Może tym 7000 się zasugerowałeś? :P
coś gdzieś czytałem na forum jakieś spekulacje jak to był wchodzący model i ludzie nic o nim nie wiedzieli że z gripem bedzie miał 7 klatek, ja grip tak czy inaczej kupiłem dla wygodnego trzymania i dodatkowej baterii, a tą role spełnia wzorowo