Zobacz pełną wersję : Zespół weselny, fotograf - poszukiwania
W przyszłym roku wraz z narzeczoną planujemy się pobrać. Jak wiadomo ślub i wesele wymaga dużego nakładu poszukiwawczo-organizacyjnego. Przejrzałem już wiele stron i ofert zespołów weselnych czy też fotografów. O ile nie można się przyczepić do fotografów, to w wyborze zespołu chyba na nic nie powiedziałem: WOW!
I tutaj zwracam się do Was. Może znacie, byliście na weselu gdzie podobała Wam się oprawa muzyczna i moglibyście coś polecić? Miło by było jakby zespół był jak najbardziej instrumentalny (nie wszystko odgrywane z keyboardu), a już najlepiej jakby mieli "na pokładzie" skrzypce i saksofon albo trąbkę. Mogą grać kawałki disco polo, ale nie za dużo. ;)
Was - fotografów - też zachęcam do przesyłania swojej oferty.
Ślub odbędzie się w Grudziądzu (kujawsko-pomorskie) i preferowałbym zespół z tego województwa, aby nie ciągać kogoś przykładowo z Krakowa. No chyba że mało biorą ;)
Liczę, że nam pomożecie! :)
P.S. Jak znacie jakiegoś kamerzystę dobrego to też można polecić.
Kasandra
03-04-2011, 15:17
Jeśli chodzi o film to tylko oni:
http://www.mpstudios.pl
albo nic, bo czy naprawdę będziesz potem oglądał klasyczny film z wesela?Lepiej dołóż do fotografa i miej piękne zdjęcia.
Jeśli chodzi o film to tylko oni
a niby dlaczego?
na rynku jest już sporo firm prezentujących bardzo zbliżony poziom co wymienieni przez ciebie
robin102
03-04-2011, 18:12
P.S. Jak znacie jakiegoś kamerzystę dobrego to też można polecić.
realizatorzy video których znam i warto ich zatrudnić do swojego ślubu, przynajmniej moim zdaniem według mnie ;)
http://www.hqstudio.pl/
lub
http://www.fresco.lt/
a niby dlaczego?
Może to koledzy Kasandry? :D
Miałem MPStudios na swoim ślubie.
Jak dla mnie rewela :mrgreen:
Jeśli chodzi o film to tylko oni:
http://www.mpstudios.pl
albo nic, bo czy naprawdę będziesz potem oglądał klasyczny film z wesela?Lepiej dołóż do fotografa i miej piękne zdjęcia.
O cholera, wbiło mnie w ziemię!
Ostatni raz oglądałem "film" z wesela jakieś 5 lat temu - 3 godziny mordęgi na VHS jeszcze.
Nie sądziłem, że nastąpił aż taki postęp. Rewelacja.
Nie sądziłem, że nastąpił aż taki postęp. Rewelacja.
poszukaj ich ceny ;-) to dopiero postęp ;-)
Prace mają rewelacyjne, ale nie wiem czy będzie nas na nich stać (MPStudios)... :/
robin102
03-04-2011, 19:27
Pogada z HQSTUDIO z linka wyżej. Będzie taniej i jeszcze lepiej. Obejrzyj jego realizacje.
Kasandra
04-04-2011, 07:39
Innych nie znam, ale w domu obejrzę pozostałe linki. Jeśli wszystko idzie w tym właśnie kierunku to super!Tylko się cieszyć.
Taki film bym chciała mieć, innego po prostu nie, lepiej dołożyć do fotografa i mieć piękne zdjęcia, bo do tych dla odmiany się często sięga.
dekospoko
05-04-2011, 00:46
Napisz mi proszę na PW swojego maila. Z miłą chęcią wyślę Ci ofertę. :)
Taki film bym chciała mieć, innego po prostu nie, lepiej dołożyć do fotografa i mieć piękne zdjęcia, bo do tych dla odmiany się często sięga.
Najczęściej wdowy lub wdowcy.;)
Czyżby w moim województwie nie było dobrego zespołu, który ktoś mógłby polecić?
Sapphiron
05-04-2011, 09:17
Obejrzałem parę filmów MPStudios... Wbiło mnie w ziemię po samego irokeza...
Taki film bym chciała mieć, innego po prostu nie
Widziałem tylko krótkie teledyski mpstudio, trzeba by zobaczyć coś więcej. Bo 5 minut to mało. Parę efektownych, oklepanych scen, trochę flycama, popularna muzyka (skąd wziąć licencję na komercyjne wykorzystywanie i ile to kosztuje?) - robi jednak wrażenie. Ale film ze ślubu musi trwać dłużej. Wskazane są dłuższe sceny, nie tylko cięcia na potrzeby teledysku. Wtedy się widzi kunszt.
Tylko, że do takiego teledysku z wielką przyjemnością powraca się za każdym razem.
A wiadomo, że długie relacje weselne najczęściej ogląda się raz zaraz jak otrzymamy płytę, a potem leży i się kurzy na półce;)
Tylko, że do takiego teledysku z wielką przyjemnością powraca się za każdym razem.
A wiadomo, że długie relacje weselne najczęściej ogląda się raz zaraz jak otrzymamy płytę, a potem leży i się kurzy na półce;)
Bo zazwyczaj są za długie i źle nakręcone. Nie mówię już o ciekawym montażu.
Paweł Kania
06-04-2011, 18:01
Taka moja lista którą polecam młodym:
www.mpstudios.pl
www.msvideostudio.pl
www.professionalstudio.pl
www.studiorejs.pl
www.mipu.pl
www.hqstudio.pl
www.filmowaniewesel.com
www.fotopasja.eu
login_87
06-04-2011, 18:15
Jesli chcesz dobry zespol to polecam http://www.bodyandsoul.art.pl/ Nie graja wiochy.
Ale ceny mają z kosmosu. :shock: A i pracują tylko do 1:30, a z reguły wesela trwają do wczesnego rana… no chyba, że robimy przyjęcie.
ja dalej polecam przyjaciół www.zespol-cudawianki.pl
Cudawianki dla mnie bomba, ale nie wiem czy nasi goście by podłapali klimat jaki oni serwują...
login_87
06-04-2011, 23:22
Ale ceny mają z kosmosu. :shock: A i pracują tylko do 1:30, a z reguły wesela trwają do wczesnego rana… no chyba, że robimy przyjęcie.
a niby dlaczego z kosmosu?? Przedziel przez liczbe osob zespolu.... Popatrz przez pryzmat fotografa ktory niech wezmie 2000zl za slub. Tutaj masz 8 osob to powinni wziac przynajmniej 16 000zl
jakbyś dzwonił do Cudowiankowych to powiedz, że Obi Ci polecił to może uda się coś ugrać jeżeli chodzi o cenę :D
A co Obi, masz jakieś wtyki? :)
a niby dlaczego z kosmosu?? Przedziel przez liczbe osob zespolu.... Popatrz przez pryzmat fotografa ktory niech wezmie 2000zl za slub.
Tylko jest taka maciupka różnica, że fotograf nie kończy pracy po 3h (nie wiem co to za kapela weselna, która gra w kwartecie max 3h -- jak dla mnie za 3h grania, płacić 2600 zł to spore nadużycie), jak omawiany zespół tylko pracuje od samego rana (dochodzą przygotowania) do 1:00, 2:00 w nocy + plener w inny dzień. Mało tego, wraca do domu i czeka go przerobienie kilkuset plików (co zajmuje z reguły kolejny tydzień pracy), a i zawsze w cenę wliczony jest album, odbitki. Także porównanie wybitnie nie trafione.
Zespoły, które ja znam (grają bardzo przyzwoicie, równie dobrze jak podlinkowany "Body & Soul") biorą ok. 4000 zł, ale grają te 10h (powiedzmy od 17:00 do 3:00).
Tutaj masz 8 osob to powinni wziac przynajmniej 16 000zl
Dobre. :D
login_87
07-04-2011, 19:23
Akurat na stronie nie ma cen stricte za wesele ( i z tego co wiem graja dluzej niz do 1:30) ale muzyk tez poswiece sporo czasu na proby, nowy repetuar itp. A czasem muzycy zaczynaja sporo wczesniej bo z naglosnieniem sali troche schodzi...
a niby dlaczego z kosmosu?? Przedziel przez liczbe osob zespolu.... Popatrz przez pryzmat fotografa ktory niech wezmie 2000zl za slub. Tutaj masz 8 osob to powinni wziac przynajmniej 16 000zl
To są ceny z kosmosu, co by nie grali. Dobrze widzę że za nagłośnienie trzeba dodatkowo płacić???
pół roku temu robiłem podobne poszukiwania. genialną oprawę muzyczną polecił mi Ekonet. Jak coś, to pisz na priv
A co Obi, masz jakieś wtyki? :)
Sam wiesz jak coś z polecenia leci :)
login_87
08-04-2011, 12:01
To są ceny z kosmosu, co by nie grali. Dobrze widzę że za nagłośnienie trzeba dodatkowo płacić???
:) to ja powiem ze 3000zl za fotografa na wesele to jest lekka przesada bo mozna przeciez zalatwic za 500 :) 6x taniej.
Akurat na stronie nie ma cen stricte za wesele ( i z tego co wiem graja dluzej niz do 1:30) ale muzyk tez poswiece sporo czasu na proby, nowy repetuar itp. A czasem muzycy zaczynaja sporo wczesniej bo z naglosnieniem sali troche schodzi...
No ja bazuję na tym co znajduje się w cenniku, zamieszczonym na ich stronie -- przecież nie będę się domyślał. :)
Co do prób, nowego repertuaru. Fotograf też się szkoli, pracuje nad swoim warsztatem -- zarówno fotograficznym jak i „obróbkowym”. Ale po weselu zespół pakuje swoje manatki i to jest koniec pracy. Fotograf tyra jeszcze przez tydzień, albo i dłużej -- zależy jak sprawnie idzie post-processing, czy dużo jest zdjęć wymagających większej uwagi itp.
:) to ja powiem ze 3000zl za fotografa na wesele to jest lekka przesada bo mozna przeciez zalatwic za 500 :) 6x taniej.
Tylko, że fotograf za 500 zł czyli przysłowiowy Genek z syfrą, odda zdjęcia, które wywołają u młodych roczną depresję. A za cenę dużo niższą od tej z cennika "Body & Soul", spokojnie znajdziesz dobrą kapelę.
PS.
Dobrze widzę że za nagłośnienie trzeba dodatkowo płacić???
Dobrze. I za oświetlenie tak samo. Myślę, że fotograf spokojnie może brać dodatkowe opłaty za body, obiektywy i używanie lampy. ;)
No i co z tego?
login_87
08-04-2011, 16:14
Wszystko zalezy od tego czego oczekuje klient. Jesli chce naprawde dobre zdjecia zaplaci za fotografa 4000zl jesli natomiast chce muzykow ktorzy potrafia dobrze zagrac, maja opanowany warsztat to zaplaci 10000. Wiadomo ze pewnie mozna znalezc i dobrego fotografa za 2000 jaki i dobry zespol za 4000. Pozdrawiam. Mam nadzieje ze to juz koniec tego OT:)
Wczoraj przeczytałem na początku tego wątku o firmie MP Studios i od dwóch dni jak kołek siedzę na ich stronach, oglądam klipy ślubne i napatrzeć się nie mogę. To wciąga bardziej niż telenowele brazylijskie :-)
Kasandra
09-04-2011, 21:29
Wczoraj przeczytałem na początku tego wątku o firmie MP Studios i od dwóch dni jak kołek siedzę na ich stronach, oglądam klipy ślubne i napatrzeć się nie mogę. To wciąga bardziej niż telenowele brazylijskie :-)
Prawda;-)
ale ciiii, bo powiedzą, że i Ciebie wynajęli;-))