Zobacz pełną wersję : Prima aprilis czy tępe bezmózgi?
Sam już nie wiem, jeżeli to prawda to scyzoryk się w ręku otwiera. Człowiek zamiast się rozwijać cofa się do czasów kamienia łupanego...
http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,13277616,wiadomosc.html
nie przepadam za ocenianiem innych kultur z perspektywy wlasnych kryteriów.
w niektorych kulturach jedzenie prawa reka jest szczytem obrzydliwstwa, w innych z kolei
jedzenie miesa ze swini (i zabijanie ich w tym celu, bo przeciez zywe nie sa)...
miron19j
01-04-2011, 00:38
nie przepadam za ocenianiem innych kultur z perspektywy wlasnych kryteriów.
w niektorych kulturach jedzenie prawa reka jest szczytem obrzydliwstwa, w innych z kolei
jedzenie miesa ze swini (i zabijanie ich w tym celu, bo przeciez zywe nie sa)...
co innego jedzenie pałeczkami czy kotlet z psa, a co innego męczenie zwierząt dla zabawy. Przecież te żółwie zdechną z braku powietrza.
jesli jest tak jak pisze WP, to sie zgadzam, ze takie cos to bestialstwo.
ale prawde mowiac, to nie mam najwyzszej opinii o dziennikarstwie WP...
miron19j
01-04-2011, 01:07
ale prawde mowiac, to nie mam najwyzszej opinii o dziennikarstwie WP...
podobnie o Onecie
Za duzy ten breloczek, a jak w kieszeni peknie ?
Michał Jędrak
01-04-2011, 01:39
Ściema jakaś. Taki żółw przeżyje kilka godzin, więc wątpię by ktoś na tym kasę zbił
Jakie kilka godzin? Przecież nie przechodzi na beztlenowy metabolizm. Swoją drogą nie chodzi o dziennikarstwo, lecz zwyczajną umiejętność wyrażania własnych myśli w formie pisanej.
Mimo że w światowych rankingach wszystkiego Chiny idą jak burza i już pretendują do pozycji światowego mocarstwa, jest jeden ranking, w którym jeszcze długo będą pozostawać na szarym końcu. Światowe rankingi wszystkiego. Ale jeśli są światowe i wszystkiego to czemu ich wiele jest? Ciekaw jestem gdzie w światowych rankingach wszystkiego pozycjonuje się intelektualny wysiłek pisarza z WP. Chiny już pretendują (może dopiero?). Słowo już podkreśla pośpiech w pretendowaniu, a w jakim celu jest tu użyte to nie wiem, bo niczego do wypowiedzi nie wnosi. Skoro jednak w tych ogólnoświatowych wszytkoobejmujących rankingach idą jak burza, to chyba w tył, bo jest taki jeden ranking, co w nim na samym końcu pozostają. Blablanie na śniadanie. Gdzie sens, gdzie logika.
A maturę z polskiego na Różycu można nabyć, bo nie wierzę, by jakiś polonista promował taką miernotę.
rok temu czytałem o płynie używanym w tych 'kolczykach'. Pochodzi on z porzuconego projectu DARPA, został opracowany dla nurków, który mogliby dzięki niemu przez długi czas pozostawać pod wodą. Niestety mimo, że jest w stanie wytwarzać wystarczająco dużo tlenu i substancji odżywczych dla podtrzymania życia organizmu, to ponieważ wymaga dużo światła, działa na zasadzie podobnej do chlorofilu, którego nie ma dość pod wodą i oraz ponieważ jego wprowadzanie do płuc jest niezwykle bolesne zaniechano dalszych prac nad nim. Innym powodem były problemy z psychiką nurków zamkniętych przez dłuższy czas w zamkniętym kombinezonie. Ale proszę, minął dokładnie rok i chińczycy już położyli swoje łapy na tej technologii:)
podobnie o Onecie
oj ta lista jest bardzo dluga... w zasadzie to z polskich mediow ja nie znam czegos wartosciowego,
gdzie moznaby przeczytac 3-4 starannie zredagowane, przemyslane, sensowne i zrownowazone
akapity tekstu.
regularnie czytuje w sieci El Pais, a ostatnio mi sie podoba angielski Guardian. polskie media sa do dupy...
regularnie czytuje w sieci El Pais, a ostatnio mi sie podoba angielski Guardian. polskie media sa do dupy...
Jesteś żałosny czy się popisujesz ?