Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nocka
Trudno wyczuć, czy to krajobraz, czy motoryzacja.
Na próbę, czy nie zjedzą ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.inea_0022c.user.icpnet.pl/nikon/noc.jpg)
Sugerowane czarne tło.
bardzo ciekawy pomysł i wykonanie
tylko MZ bez tego bluru byłoby lepiej
a ja myślę, że te blur właśnie robi cały efekt ;)
damciop03
31-03-2011, 17:21
Pomysł ciekawy ale kolorystyka trochę mi nie odpowiada.
de Fresz
31-03-2011, 17:27
IMHO makabra jakaś. Nie widzę w tym nic ani interesującego, ani estetycznego. Jak dla mnie to poziom czwartoklasisty, który właśnie przed chwilą skończył ściąganie Szopa z torrentów i tak się bawi po odpaleniu z pierwszą z brzegu fotką.
D_Z_I_A_D_E_K
31-03-2011, 19:50
bardzo ciekawy pomysł i wykonanie
tylko MZ bez tego bluru byłoby lepiej
a gdzie tu pomysł i na co?
a gdzie tu pomysł i na co?
juz tlumacze.
jak pierwszy raz spojrzalem na zdjecie, wygladalo mi to na miniaturke ulicy z samochodzikami i znakami - jakby taka makieta ulicy
nie wiem, czy taki efekt mial autor na mysli, ale za to wrazenie zdjecie mi sie spodobalo
techniczne usterki wspomniane to osobna sprawa, zwlaszcza wspomniany blur
@ De Fresz - nie przesadzaj i zastanów sie zanim cos napiszesz
- kadr i ekspozycja są prawidlowe, WB kwestia gustu, blur MZ niepotrzebny, a sam odbiór zdjecia to kwestia gustu - jednym sie moze podobac innym nie. kropka
IMHO makabra jakaś. Nie widzę w tym nic ani interesującego, ani estetycznego. Jak dla mnie to poziom czwartoklasisty, który właśnie przed chwilą skończył ściąganie Szopa z torrentów i tak się bawi po odpaleniu z pierwszą z brzegu fotką.
... pudło. Ani szop, ani torrenty. Niestety.
No przecież, żeby osiągnąć efekt tilt shift stosuje się taką obróbkę, no ludzie.....
wzburzacie się jakby Wam matkę pierogiem zaje*ali a tu o tilt-shifta miało chodzić - przynajmniej tak wyszło :)
EDIT:
spóźniłem się z postem :)
marschal
01-04-2011, 01:34
nie wyglada to jak tilt szift tylko jak radial blur. i nie do konca rozumiem, co chciales pokazac ? drzewa w centrum ?? bo tylko one sa ostre
elektronik_tk
01-04-2011, 05:54
wszystko fajnie, tylko nie w tym miejscu blur ;)
Karbulot
01-04-2011, 07:35
Efekt tilt-shift wygląda nieco inaczej. Bluruje sie w poziomie górę i dół, środkowy pasek pozostawający ostry.
Tutaj jest wyblurowane za dużo, ostry zostaje tylko okrąg. Gdyby tilt-shift był poprawnie zriobiony, wtedy efekt byłby całkiem ciekawy.
evilseed
01-04-2011, 07:42
Karbulot mnie wyprzedził, miałem to samo napisać ;)
Gdyby zrobić z tej fotki tilt shifta to byłaby bardzo fajna :)