Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] A gdy budzi się dzień...
Quakerek
30-03-2011, 20:22
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/262/dsc5639nw.jpg)
Pozdrawiam
mateosite
30-03-2011, 20:24
nie mam uwag
wasilewk
30-03-2011, 20:24
Podoba się ten klimacik !
klimat na tak, ale PD z uwagi na dość problematyczną atrakcyjności psuje ten dość ładny klimat :)
Klimacik jak najbardziej - to na duzy plus.
Niemniej nie moge przekonac sie do kadru... glownie przez ten ciezki PD i kamienie z niego wystajace...
Klimacik jak najbardziej - to na duzy plus.
Niemniej nie moge przekonac sie do kadru... glownie przez ten ciezki PD i kamienie z niego wystajace...
Pełna zgoda :-)
evilseed
30-03-2011, 22:17
No te kamienie, pasują tu jak do szyi ;)
Po za tym bardzo przyjemne zdjęcie :)
jurek1906
30-03-2011, 22:21
I dał kolega ciała jak młody z tym pd ;).Reszta bardzo atrakcyjna.
Quakerek
31-03-2011, 08:19
No te kamienie, pasują tu jak do szyi ;)
Po za tym bardzo przyjemne zdjęcie :)
Oj wiele kobiet uwielbia nosić kamienie na szyi, więc to chyba spory plus dla zdjęcia ? :p
I dał kolega ciała jak młody z tym pd ;).Reszta bardzo atrakcyjna.
I tu Was zaskoczę, według mnie nie dałem ciała - taki brzeg odry zastałem i tak go przedstawić Wam chciałem :)
Całkiem świadomie zbudowałem tak ten kadr, oczywiście niektórzy z Was mogą mieć odmienne zdanie i może się nie podobać. Jednakże dziękuje za Wasze komentarze :)
Oj wiele kobiet uwielbia nosić kamienie na szyi, więc to chyba spory plus dla zdjęcia ? :p
I tu Was zaskoczę, według mnie nie dałem ciała - taki brzeg odry zastałem i tak go przedstawić Wam chciałem :)
Całkiem świadomie zbudowałem tak ten kadr, oczywiście niektórzy z Was mogą mieć odmienne zdanie i może się nie podobać. Jednakże dziękuje za Wasze komentarze :)
nie wątpię ze świadomie, ale nie o Twoją świadomość tutaj chodzi, tzn. nie o kanony fotograficzne czyli poprawność pracy, ale o Twoje wybory, zapewne na długgggggim brzegu Odry mogłeś znależć bardziej atrakcyjny dół, bo zastanów się tak na chłopski rozum, co z tego ze zrobiłeś jak piszesz świadomie poprawne zdjęcie, skoro ta praca nie będzie się podobać innym, mimo wszystko robimy fotografie po to aby oprócz nas samych również wywierały wpływ na różnych odbiorców i im większa akceptacja, tym praca lepsza :) pozdrawiam
Wszystko zostało już napisane. Zdjęcie w kwadracie, bez pd, smakowało by jak orzeszki w miodzie ;)
mimo wszystko robimy fotografie po to aby oprócz nas samych również wywierały wpływ na różnych odbiorców i im większa akceptacja, tym praca lepsza
Tu bym się częściowo nie zgodził, bo gdybyśmy tylko o odbiorcach naszych prac myśleli to byśmy coraz mniej "nasze" zdjęcia robili. Poprzez własne wizje i preferencje możemy też powoli kształtować gusta innych.
A mi tam wszystko pasi w tym zdjęciu :).
Jako, że bardzo lubię piony zaopatrzone w przedplan, do tego fajne światełko i przyjemna tonacja.
Wszystko to powoduje, że z przyjemnością oglądam to zdjęcie.
Pewnie, że można mieć zastrzeżenia do "średniej" atrakcyjności nadodrzańskiego brzegu, ale tam po prostu tak jest ;).
Quakerek
31-03-2011, 21:21
Tu bym się częściowo nie zgodził, bo gdybyśmy tylko o odbiorcach naszych prac myśleli to byśmy coraz mniej "nasze" zdjęcia robili. Poprzez własne wizje i preferencje możemy też powoli kształtować gusta innych.
Dokładnie ja jestem tego samego zdania, i mam świadomość tego iż to co fotografuje to fotografuje dla siebie i wedle własnej wizji, mając na uwadze oczywiście ogólne kanony i zasady, a to że jednym się podoba a innym nie - no cóż, jak to mówią - "życie" ;)