PDA

Zobacz pełną wersję : [ Pozostałe ] Czerwony autobus

tbogdanowicz
29-03-2011, 19:30
Niby motoryzacja, ale mam pewne wątpliwości jak zostałoby tam przyjęte :-). Zobaczyłem go w tym przedwieczornym słońcu idąc ulicą i nie mogłem się oprzeć.

Jak wam się podoba???

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Borbet
29-03-2011, 21:13
Niestety ja stanę po stronie tych, którym się nie podoba :(

cheyenne
29-03-2011, 21:21
ja niestety też,
zwykły pstryk

tbogdanowicz
29-03-2011, 21:32
Nie będę wytaczał dział, ale mi spodobał się kontrast pomiędzy czerwienią autobusu i błękitem nieba (przygasiłem jedno i drugie, bo wyglądały aż nienaturalnie).
Ale może po prostu mi to zdjęcie dobrze się kojarzy?

Dzięki za opinie.

eagis
30-03-2011, 12:55
Ani prosto, ani ostro, ani kadrowo... jak chciałeś kontrast oddać, to może trzeba było podejść do autobusu i np strzelić bo z dołu szerokim kątem z niebem w tle. Wtedy miało by to szanse jakoś wyglądać.

tbogdanowicz
30-03-2011, 17:40
Próbowałem wyprostować, ale latarnie były poprzekrzywiane w różne strony, barierki przy ulicy również. Trochę doostrzyłem i wstawiam jeszcze raz. Może teraz odrobinę lepiej, ale że szału nie ma to wiem sam, dla tego wstawiłem w tej kategorii. Dla mnie to jest ćwiczenie, dla tego chętnie wysłucham każdej opinii.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

pes
31-03-2011, 08:52
To jak już poprawiamy tą fotę. To usuń syfek z prawej strony na niebie, tuż ponad drzewami. Cosik na matrycy się przyczepiło ;) Szału nie ma.

damciop03
03-04-2011, 23:51
Niestety będę kolejną osobą na nie, brak dynamiki to główny minus tej fotografii. :)

tbogdanowicz
06-04-2011, 15:51
Widzę że muszę znowu pojechać do Londynu i zaczaić się na ten autobus. (Zdaje się że on wozi turystów.)
Może po prostu na siłę chciałem coś maksymalnie londyńskiego. Choć zdjęcie coraz mniej mi się podoba, to ten autobus i tak przywołuje miłe wspomnienia :-).

Dzięki za komentarze.

szymon708
06-04-2011, 15:56
Biorąc pod uwagę Twoją ostatnią wypowiedź zdjęcie bardziej emocjonalne dla autora i powinno zostać na dysku. Nie ma tu nic do oceny.