Zobacz pełną wersję : [ Pozostałe ] Czerwony autobus
tbogdanowicz
29-03-2011, 19:30
Niby motoryzacja, ale mam pewne wątpliwości jak zostałoby tam przyjęte :-). Zobaczyłem go w tym przedwieczornym słońcu idąc ulicą i nie mogłem się oprzeć.
Jak wam się podoba???
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Niestety ja stanę po stronie tych, którym się nie podoba :(
cheyenne
29-03-2011, 21:21
ja niestety też,
zwykły pstryk
tbogdanowicz
29-03-2011, 21:32
Nie będę wytaczał dział, ale mi spodobał się kontrast pomiędzy czerwienią autobusu i błękitem nieba (przygasiłem jedno i drugie, bo wyglądały aż nienaturalnie).
Ale może po prostu mi to zdjęcie dobrze się kojarzy?
Dzięki za opinie.
Ani prosto, ani ostro, ani kadrowo... jak chciałeś kontrast oddać, to może trzeba było podejść do autobusu i np strzelić bo z dołu szerokim kątem z niebem w tle. Wtedy miało by to szanse jakoś wyglądać.
tbogdanowicz
30-03-2011, 17:40
Próbowałem wyprostować, ale latarnie były poprzekrzywiane w różne strony, barierki przy ulicy również. Trochę doostrzyłem i wstawiam jeszcze raz. Może teraz odrobinę lepiej, ale że szału nie ma to wiem sam, dla tego wstawiłem w tej kategorii. Dla mnie to jest ćwiczenie, dla tego chętnie wysłucham każdej opinii.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
To jak już poprawiamy tą fotę. To usuń syfek z prawej strony na niebie, tuż ponad drzewami. Cosik na matrycy się przyczepiło ;) Szału nie ma.
damciop03
03-04-2011, 23:51
Niestety będę kolejną osobą na nie, brak dynamiki to główny minus tej fotografii. :)
tbogdanowicz
06-04-2011, 15:51
Widzę że muszę znowu pojechać do Londynu i zaczaić się na ten autobus. (Zdaje się że on wozi turystów.)
Może po prostu na siłę chciałem coś maksymalnie londyńskiego. Choć zdjęcie coraz mniej mi się podoba, to ten autobus i tak przywołuje miłe wspomnienia :-).
Dzięki za komentarze.
szymon708
06-04-2011, 15:56
Biorąc pod uwagę Twoją ostatnią wypowiedź zdjęcie bardziej emocjonalne dla autora i powinno zostać na dysku. Nie ma tu nic do oceny.