Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Portret Kota
Kraftsman
23-01-2007, 00:50
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2007/01/_DSC1192_internet-1.jpg
źródło (http://members.chello.pl/gpietras/_DSC1192_internet.jpg)
To po prostu mój kot. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
fajnie - ale dałbym większą przysłonę - by GO była większa bo teraz jest ostre na nosie a oczy już poza GO
poza tym co do kadru - to jeśli tak wąsko, to bym dał w kwadrat, żeby nie było widać łapy
a najlepiej cofnąć się i objąć całą sylwetkę kota :)
Kraftsman
23-01-2007, 13:46
fajnie - ale dałbym większą przysłonę - by GO była większa bo teraz jest ostre na nosie a oczy już poza GO
poza tym co do kadru - to jeśli tak wąsko, to bym dał w kwadrat, żeby nie było widać łapy
a najlepiej cofnąć się i objąć całą sylwetkę kota :)
dzięki za komentarz! zależało mi na tym aby oko i wibrysy były ostre, zaś reszta kota nie. dlatego wybrałem przysłonę 3.2. sprawdziłem na zbliżeniu i wydaje mi się, że nieostrość zaczyna się dopiero nad okiem. tym niemniej następnym razem spróbuję przymknąć do 4 i zobaczę jak to będzie wyglądać.
hehe dostojnik! Ciekawe na co tak z zainteresowaniem spogląda? Ja bym kadrowała ciaśniej - czyli bez łapy. Rozumiem że sb 600 była w użyciu ..? coś jeszcze - to coś co się w ślepiach odbija?
Kraftsman
23-01-2007, 15:06
hehe dostojnik! Ciekawe na co tak z zainteresowaniem spogląda?
po prostu pozuje :).
Ja bym kadrowała ciaśniej - czyli bez łapy. Rozumiem że sb 600 była w użyciu ..? coś jeszcze - to coś co się w ślepiach odbija?
Sabinka błysnęła w sufit - potwierdzam. W oczach odbiło się natomiast okno.
dzięki za komentarz!
december
24-01-2007, 08:56
Podzielam opinie że kotek powinien być cału w kadrze, łącznie z wąsami i jego lewą stroną, jeśli chodzi o go, to wg mnie jest ok., chociaż większa też nie byłaby zła
Ta, w tym ujeciu faktycznie mozna bylo dac calego.
GO jest OK
jest miękko jak na portret przystało
Kadrowałbym bardziej w lewo. GO OK - choc troche przeszkadzają fałdy w tle na sofie.