PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rogalin, ale bez dębów

kkokosz
28-03-2011, 21:03
Z ostatniej wizyty w Rogalinie :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img705.imageshack.us/img705/862/201103dsc9598small.jpg)

ART69
28-03-2011, 21:07
Kadrowo poprawnie, ale światło płaskie i kolory jeszcze nie te, co by oko cieszyły :-)

kkokosz
28-03-2011, 21:21
No niestety, światło płaskie, bo beznadziejny czas na robienie fotek krajobrazu (ok. 11-12) ;) Prawdę rzeką klasycy, że krajobrazy tylko o wschodzie albo o zachodzie :D Ale byłem ciekaw, co powiecie na kompozycję i chmurki :) No i w sumie może to tak z radości, że wiosna idzie ;)

Karbulot
29-03-2011, 00:45
No fakt, ale kolorki mógłbyś trochę suwaczkiem w prawo... ;)

jacekz40
29-03-2011, 00:57
No fakt, ale kolorki mógłbyś trochę suwaczkiem w prawo... ;)

Ale niebo w "lewo" bo wpadnie całkiem w zielony kolor :wink:

pszetak
29-03-2011, 01:35
Trzeba było zacząc tak wątek,że wali cię opinia innych,zrobiłeś jak chciałeś i ządasz odpowiedzi Tak lub Nie(dlaczego).A tak Ci wszyscy wcsikają standaryzację na siłę.
Mnie się ogólnie podoba klimat ,koloryt,chmury,kadr i miło mi sie na to patrzy,Nie męczę się,nie szukam błędów zaraz jak popatrzę sekundę,jak na te idealne techniczne lustra niektóre.
Ja bym zajął zakole całe po prawej kosztem lewej(i drąg by się zmieściłł:-) -wtedy by się wszystko pięknie ułożyło.No i lekuchno zmieniał nasycenie kontrast itp.
Ogólnie jestem na tak.

ps. Zostało ci coś z prostowania
ps.2 Lubię tą czapeczkę z chmurki : -)

atrem_foto
29-03-2011, 06:02
Jak dla mnie, dół rzeczywiście mógłby być nieco cieplejszy, ale w sumie podejrzewam, że pogodę miałeś taką, jak u mnie, czyli było dość zimno (by nie powiedzieć mroźno) i tak to właśnie na zdjęciu wygląda - taka niby wiosna, ale na razie zimna. Jeśli to chciałeś pokazać, to ja jestem na tak :)

kkokosz
29-03-2011, 19:53
Dzięki za opinie :) Co do zaczynania wątku od słów, że jest dokładnie tak, jak chciałem i nie interesują mnie opinie, to nie do końca tak jest - oczywiście, zdjęcie w jakiś sposób jest zgodne z moim gustem czy poziomem umiejętności, ale z drugiej strony fotografuję na tyle krótko, żeby technicznych spraw nadal się uczyć od bardziej doświadczonych :) Fakt, że światło nie było dobre (a może inaczej - mogłoby być duuużo lepsze) jest dla mnie jasny, natomiast kwestia kolorów na przykład jest już dyskusyjna. Mnie się podobają takie, jakie są, lekko wyprane na dole i akurat taki kolor nieba. Natomiast zawsze cieszą mnie uwagi dotyczące samego kadru czy jakichś przegapionych rzeczy - jak uwaga pszetaka na temat tego drąga na ziemi (tutaj info, że chciałem go zmieścić w kadrze, ale niestety, po prawej zaczynały się krzaczory, których już nie chciałem, a jak próbowałem sam się przesunąć w prawo i zrobić pod innym kątem, to znów rzeczka mi się "prostowała", zamiast być ukośnie).
Niemniej wszystkim dziękuję za uwagi - traktuję je jak cegiełki budujące doświadczenie :)