PDA

Zobacz pełną wersję : wysyłajnajtaniej.pl i transferuj.pl - problemik

Strus
28-03-2011, 18:01
Otóż postanowiłem skorzystać z serwisu wysyłajnataniej jako że był kiedyś na forum polecany z uwagi na ceny. Zarejestrowałem się, wypełniłem formularze nadania. Przekierowało mnie do strony z płatnościami gdzie wyświetlił się panel z mojego banku (już wypełniony). Zrealizowałem płatność i..... tu zaczyna się problem. System transferuj pokazuje mi od 30 minut takie coś:

To już ostatni krok procesu przeprowadzania transakcji.

Możesz teraz chwilę poczekać na tej stronie, aż zaksięgujemy Twoją płatność, ale nie jest to konieczne gdyż operacja ta zostanie wykonana automatycznie.

Gdy to nastąpi zostaniesz przekierowany z powrotem na stronę Sprzedawcy.

Strona odświeża się co kilkanaście sekund i dupa blada. Żadnego potwierdzenie zrealizowania transakcji. Ich infolinia pracuje w takich godzinach że nie mam możliwości skontaktowania się z nimi (wolę pogadać niż mailować). Na stronie wysyłajnajtaniej również nic się nie zmieniło i nie mam opcji zamówienia kuriera na konkretną datę.

Ktoś tak miał albo ktoś wie o co komon ?

gregory_21
28-03-2011, 18:26
Osobiście wysyłam paczki przez wysylajtaniej.pl i nigdy nie miałem takiego problemu.
Nawet jak nie zostałem przekierowany po płatności na stronę sprzedawcy to przychodził mi mail z potwierdzeniem i było cacy.

Jedyne co wg mnie Ci pozostaje to zrobić screena strony(o ile są na niej jakieś treściwe informacje) i kontaktować się z infolinią podając numer transakcji (raczej mailowo skoro nie możesz do nich zadzwonić) :(

EDIT: wygląda mi to albo na problem czysto strony do robienia płatności albo problem komunikacji tej strony ze sprzedawcą. W drugim przypadku możesz zadzwonić do wysylajnajtaniej i zapytać czy nie mają jakichś problemów.

Strus
28-03-2011, 18:27
Tylko że numeru transakcji też nie mam. Nie mam dokładnie nic.

gregory_21
28-03-2011, 18:30
A pobrało Ci kasę z konta (pomniejszyło saldo albo zrobiło jakąś rezerwację na koncie)?

wikary
28-03-2011, 18:32
Pod OPERA tak mialem- gdy uzylem FF poszlo bez problemu.
Dodam, ze do platnosci z eBay'a przez PayPal tez musze uzywac FF.

Erie
28-03-2011, 18:32
Tylko że numeru transakcji też nie mam. Nie mam dokładnie nic.

zaloguj się do banku i sprawdź czy masz operację wykonaną - jeżeli tak to masz numer transakcji i na niego masz się powołać w kontakcie z serwisem wysyłajdrogo czy jak mu tam, jeżeli nie znaczy że był jakiś bład systemowy i trzeba powtórzyć operację (ale najlepiej zrobić to w godzinach jak działa infolinia, aby mieć mozliwość reakcji)

gregory_21
28-03-2011, 18:37
Dokładnie jak napisał Erie.
Nawet jak nie zostałem przekierowany do sklepu/sprzedawcy to w tytule przelewu zawsze pojawiał się numer transakcji w serwisie pośredniczącym.

A jak nic nie pobrało to poczekaj dla świętego spokoju z dobę (może jakimś dziwnym trafem transakcja zostanie zrealizowana) i opłać przesyłkę jeszcze raz na stronie wysylajnajtaniej.pl

Strus
28-03-2011, 18:44
Jak na razie na koncie nie mam żadnych zmian. Poczekam w takim razie do jutra i sprawdzę. Jak się nic na koncie nie zmieni to może faktycznie jeszcze raz spróbuję.

Erie
28-03-2011, 18:56
Jak na razie na koncie nie mam żadnych zmian. Poczekam w takim razie do jutra i sprawdzę. Jak się nic na koncie nie zmieni to może faktycznie jeszcze raz spróbuję.

sprawdź jeszcze blokady na koncie, ale jak nie masz na liście operacji już teraz to raczej nie została dokonana transakcja

Adamson
28-03-2011, 20:08
od siebie dodam tylko tyle, że sam korzystam z usług wysylajnajtaniej.pl już od dłuższego czasu. Miałem podobny problem jak kolega, okazało się, że zamiast 17,44 w przelewie wpisałem 17,40. Kilka chwil później się zorientowałem i dosłałem te 4grosze, niestety automat już nie "zadziałał". Skontaktowałem się telefonicznie z wysylajnajtaniej.pl i sprawa została szybko załatwiona :)

witus
28-03-2011, 20:30
ja tak miałem ostatnio z płacę z allegro i z wysyłaj najtaniej ... zwykle taka akcja trwa chwilę, a przelew do allegro trwał z 24h z wysyłaj najtaniej nie pozwalał się dokończyć ...

Myślę, że to jakiś problem z systemem transferuj :( ... niestety błąd nie pozwolił mi wysłać paczki za pomocą wysyłajnajtaniej, a zakup z allegro opłaciłem zwykłym przelewem (pieniądze z allegro wycofałem na swoje konto bankowe)

Strus
28-03-2011, 21:39
Dlatego ja troche tym polskim systemom nie ufam. Mam wrazenie ?e nie wiem coo si? stanie po zatwierdzeniu.
Przyzwyczailem si? do PayPala niestety a w PL ten sposob platnosci jednak sporo odstaje od tego do czego mnie UK przyzwyczailo. W sensie udostepniania tej opcji przez sprzedawcow

Erie
28-03-2011, 21:45
Dlatego ja troche tym polskim systemom nie ufam. Mam wrazenie ?e nie wiem coo si? stanie po zatwierdzeniu.
Przyzwyczailem si? do PayPala niestety a w PL ten sposob platnosci jednak sporo odstaje od tego do czego mnie UK przyzwyczailo. W sensie udostepniania tej opcji przez sprzedawcow

tak, bo w Polsce to kosztuje zdecydowanie za dużo i dlatego niewielu sprzedawców się na to decyduje

zresztą podobnie jak płatności np. kartą - w cywilizowanych krajach prowizje są w promilach, a u nas np. 2,9% i o ile przy marży na ubraniach da się to przeżyć to już w przypadku sprzętu foto czy też komputerowego te niemal 3% to bardzo dużo (czasem więcej niż marża)

gregory_21
09-04-2011, 09:12
...

Nooo... to świetna wiadomość Strusiu :D
Bardzo cieszę, że wszystko się dobrze skończyło :p

Strus
09-04-2011, 15:02
:mrgreen:

Następnego dnia poszło. Czyli suma sumarum się dobrze skończyło