Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Torres del Paine [ Patagonia ]
Część Cordillera del Paine leżąca w Chile.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/03/tdpk-1.jpg
źródło (http://img64.imageshack.us/img64/4026/tdpk.jpg)
Fajna obróbka :) podoba się :)
A mogło być tak pięknie... kadr znakomity z dużym potencjałem, natomiast obróbka (szczególnie niebo) jest kompletnie nietrafiona, posiedziałbym nad tym kadrem jeszcze ale nie katowałbym tego nieszczęsnego nieba w tak okrutny sposób.
A mogło być tak pięknie... kadr znakomity z dużym potencjałem, natomiast obróbka (szczególnie niebo) jest kompletnie nietrafiona, posiedziałbym nad tym kadrem jeszcze ale nie katowałbym tego nieszczęsnego nieba w tak okrutny sposób.
Jest ciekawie, ale musze podpisac sie pod slowami Michala.....brak mi ostroscia szczegolnie na pierwszym planie....
Widok niesamowity, góry fantastyczne, chmury niezwykłe. Tylko fotograf...... No niestety zepsułeś taki obrazek, że .........szkoda gadać.
Obróbka leży. Blur położył to zdjęcie. Wygląda jak grafika. Nie podoba mi się.
A może obrobisz to jeszcze raz? Takie fajne tapetowe będzie :D
Niesamowite miejsce! Trochę Cię poniosło i wszystko to przesyciłeś :) ale daj się namówić na ponowną obróbkę .
jacekz40
28-03-2011, 10:55
Niesamowite miejsce! Trochę Cię poniosło i wszystko to przesyciłeś :) ale daj się namówić na ponowną obróbkę .
A może jak będzie inaczej obrobione nie będzie już tak ładnie ;-)
kadr niezły, ale może by tak jeszcze raz obrobić to zdjęcie?
A może jak będzie inaczej obrobione nie będzie już tak ładnie ;-)
To nie możliwe ! To przecież Patagonia... :)
december
28-03-2011, 13:21
Podoba mi się tak jak jest. Mam pytanie: jak wysoko byłeś i czy miałeś nakręcony polar. To może wyjaśni nam trochę kwestię nieba
Kaśka M.
28-03-2011, 14:00
Przepiekna miejscowka! Niestety zgadzam sie calkowicie z wiekszoscia, ze obrobka do bani. Sprobuj podejsc do fotki jeszcze raz, a moze cos z tego bedzie.
ooo! Przede wszystkim chciałbym pogratulować Ci wygranej w konkursie;) wchodząc w wątek domyślałem się, że to ta sama wyprawa z której widziałem już zdjęcia ale w wykonaniu innego zwycięzcy. Naprawdę niezłą wycieczkę mieliście :) co do tego zdjęcia - ładnie, ale wiesz dobrze, że możesz z tego więcej wyciągnąć.
Karbulot
28-03-2011, 18:39
Generalnie sama wariacka obróbkowa mi sie podoba. Nie podoba mi sie tylko wygląd chmur, im bym odpuścił. I niepotrzebnie przyciemniałeś górę nieba.
Macie racje, nie jest to zrobione jak trzeba.Gdyby ktoś miał ochotę potestować na bardzo podobnym ujęciu, zapraszam (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2339595#post2339595)
sniper88
28-03-2011, 20:57
Gdyby niebo było granatowe, to byłby ideał. Niestety na samej górze zrobiło się szaro-brunatne. Popraw to i będzie cud;)
Z ciekawości - kiedy tam jest tak zielono?
Zazdroszczę wycieczki:p
Byłem w lutym tego roku. Tam było lato :-)
sniper88
28-03-2011, 21:03
Przez chwilę myślałem, że to pełnia wiosny a na taką ciężko trafić jadąc na koniec świata, ale jak widać nie jest tak źle. Dzięki;)
dla mnie piękny kadr, fajnie umieszczone góry, ładne tło stanowią dla zieleni ale chmura po lewej trochę mnie razi - zbyt 'deszczowa'. niebo może faktycznie zbyt brunatne... generalnie podoba mi się :)
DonArturo
28-03-2011, 21:37
kadr niezły, ale może by tak jeszcze raz obrobić to zdjęcie?
jestem tego samego zdania, zdjęcie ma potencjał - wykorzystaj to
Amadeusz
29-03-2011, 00:16
Ależ kadr huh! Też mam wrażenie, że obrobić można lepiej.