Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Góry/mgła/góry/mgła/góry/mgla/góry/mgła
december
26-03-2011, 22:14
Zapraszam na kolejny górski świt.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img191.imageshack.us/img191/3410/dsc9415spicak.jpg)
Jest tak dziwaczne, ze mi sie podoba ;) (nie poddaje w watpliwosc realizmu i.t.p.).
A ta Sowia to z której strony focona???
december
27-03-2011, 15:03
A ta Sowia to z której strony focona???
Z Ruprechtickiego Spicaka robione. Natomiast taki ciekawy efekt to dzieki fotorgafowaniu prawie pod slonce.
No z tamtej strony to mało ją oglądałem
Rafał_Sz
27-03-2011, 16:06
Okolice elektrowni Fukushima?
;)
Okolice elektrowni Fukushima?
;)
Tam już przecież śniegu nie ma :) :)
Rafał_Sz
27-03-2011, 22:11
Tam już przecież śniegu nie ma :) :)
Ale jest opad radioaktywny. :)
evilseed
28-03-2011, 07:11
Jest wrażenie przeostrzonych drzew ale mi się podoba :)
Kaśka M.
28-03-2011, 14:06
Kadr fajny, ale nie jestem przekonana do takiej kolorystyki. Szczegolnie takie zazolcone niebo, wg mnie dziwnie to wyglada.
december
28-03-2011, 14:21
Kadr fajny, ale nie jestem przekonana do takiej kolorystyki. Szczegolnie takie zazolcone niebo, wg mnie dziwnie to wyglada.
Zatem zapraszam na spacer w góry ze mną na wschód słońca. Nic nie było grzebane z kolorami dosłownie: nic. Jedynie poprawiłem wb, kontrast, oraz nasycenie (delikatnie) oraz wyostrzone.Wielokrotnie juz o tym pisałem: nie przerabiam, nie dodaję, nie wklejam, nie zmieniam barw. Stempluję bardzo rzadko. Moim celem jest jak najwierniej przedstawić rzeczywistość, a że czasami przyroda zaskakuje.... to już inna sprawa
jacekz40
28-03-2011, 14:27
Zatem zapraszam na spacer w góry ze mną na wschód słońca. Nic nie było grzebane z kolorami dosłownie: nic. Jedynie poprawiłem wb, kontrast, oraz nasycenie (delikatnie) oraz wyostrzone.Wielokrotnie juz o tym pisałem: nie przerabiam, nie dodaję, nie wklejam, nie zmieniam barw. Stempluję bardzo rzadko. Moim celem jest jak najwierniej przedstawić rzeczywistość, a że czasami przyroda zaskakuje.... to już inna sprawa
No nie do końca nic ;-) WB ma bardzo duży wpływ na kolory :mrgreen: - ale to tylko taka mała dygresja i nie będę się kłócił o kolor. Obrazek podoba się :D
Rafał_Sz
28-03-2011, 14:37
No to miałeś czadowe światło. Różne rzeczy widziałem o świcie jeśli chodzi o kolory, także przyjmuję twoje wyjaśnienie bez żadnego ale. Ale :) mógłbyś pokazać ten kadr bez korekcji WB? Taka moja mała prośba, nie po to żebym coś miał Ci udowadniać, o tak z czystej ciekawości bym chętnie zobaczył.
december
28-03-2011, 15:17
oczywiście wieczorem podepnę gołego rawa prościuteńko z matrycy i bez żadnych ingerencji
Rafał_Sz
28-03-2011, 15:26
Dzięki :)
december
28-03-2011, 15:27
btw zobacz inne moje wschody :)
Rafał_Sz
28-03-2011, 17:22
btw zobacz inne moje wschody :)
Widziałem. :) Tylko się nie odzywałem. :) Ja te twoje górskie klimaty kupuję. :)
december
28-03-2011, 21:39
Proszę bardzo, tak jak obiecałem...
http://www.megaupload.com/?d=RJSG3GA6
december
28-03-2011, 21:44
Oczywiście to jest goły nef prosto z matrycy - nic dosłownie nie ruszane
Rafał_Sz
28-03-2011, 21:54
Oczywiście to jest goły nef prosto z matrycy - nic dosłownie nie ruszane
Dzięki za link . :)
Obejrzałem to sobie. Faktycznie nie dało się tego inaczej sensownie wyciągnąć. Można by ew. pójść w niebieskie, ale twoja wersja jest jak najbardziej OK.
To tylko potwierdza, że miałeś niezwykłe światło. :)
december
28-03-2011, 22:13
Dzięki za link . :)
Obejrzałem to sobie. Faktycznie nie dało się tego inaczej sensownie wyciągnąć. Można by ew. pójść w niebieskie, ale twoja wersja jest jak najbardziej OK.
To tylko potwierdza, że miałeś niezwykłe światło. :)
I właśnie po to wstaję o 3 nad ranem :)