Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzieś dziś
JaroPienza
26-03-2011, 00:30
Szukałem natchnienia i... zaczęło zachodzić
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img859.imageshack.us/img859/563/dsc9515web3.jpg)
Karbulot
26-03-2011, 02:04
Ładne masz tam widoczki :) .
Fajny kadr tylko moim zdaniem odbór tego zdjęcia burzy trochę górna cześć nieba.
jacekz40
26-03-2011, 12:11
Ładnie ogólnie :) ale brak czegoś na pierwszym planie, co zatrzymało by wzrok na dłużej. Taka przestrzeń i właściwie tylko słoneczko stanowi jakiś punkt zaczepienia :wink:
Szukałem natchnienia i...
- ale czasami można i tak :)
maniak666
26-03-2011, 14:55
Fajny kadr tylko moim zdaniem odbór tego zdjęcia burzy trochę górna cześć nieba.
Wypada mi się tylko pod powyższym podpisac.
camaxtli85
26-03-2011, 15:01
solidnie, mnie się bardzo podoba!
december
26-03-2011, 15:50
Zdjęcie jest ok. Ale mz trawa jest przesaturowana.
Dla mnie kolor trawy jest w porządku, kadr jest ok, chociaż niczym nie porywa. Ot, sielsko, anielski widoczek ;)
Natomiast mam trzy uwagi:
1. Wyjarane niebo,
2. Bliki,
3. Za szeroka ramka (najchętniej widział bym tą fotę bez ramy).
Zdjęcie jest ok. Ale mz trawa jest przesaturowana.
moim nie, jest to to o co chodziło, swieża soczysta wiosenna zieleń, należy pamiętać ze to inna strefa klimatyczna, uwaga o niebie zasadna - ale całościowo coraz lepiej, coraz lepiej chłopie, och ja tam jeszcze kiedys pojade :)
Master95
26-03-2011, 19:40
Ładnie. :)
Quakerek
26-03-2011, 20:09
Jak dla mnie to nienaturalnie wygląda, zbyt jasny dół w stosunku do zachodzącego słońca - które coś mi tu wygląda na coś kombinowane, pełna kula nie pasuje mi tu do horyzontu i gór na nim - być może się mylę i faktycznie tak tam było - gwiazdeczka też pojechana, jakie to szkło miałeś założone ? Kadr sam w sobie jest oki.
JaroPienza
26-03-2011, 21:26
Jak dla mnie to nienaturalnie wygląda, zbyt jasny dół w stosunku do zachodzącego słońca - które coś mi tu wygląda na coś kombinowane, pełna kula nie pasuje mi tu do horyzontu i gór na nim - być może się mylę i faktycznie tak tam było - gwiazdeczka też pojechana, jakie to szkło miałeś założone ? Kadr sam w sobie jest oki.
Nietypowo? tzn wyjarane niebo ,czarny doł wygląda dla Ciebie bardziej typowo?? Co znaczy "gwiazdeczka pojechana" ?? Obiektyw to Sigma 17-70 f/2.8 macro
Quakerek
26-03-2011, 22:24
Nietypowo? tzn wyjarane niebo ,czarny doł wygląda dla Ciebie bardziej typowo?? Co znaczy "gwiazdeczka pojechana" ?? Obiektyw to Sigma 17-70 f/2.8 macro
Za jasny dół w stosunku do zachodzącego słońca - chodzi mi oto iż o tej porze dnia a raczej jego końca na 'podłodze' nie uswiadczysz tyle swiatła ile jest na Twojej fotografii , niebo masz wyjarane w części a dół za jasny, warto było by chyba odzyskać szczegóły na niebie a dół stonować/przyciemnić nieco aby ładnie komponował się z górą i tworzył harmonijną całość, bo teraz w mojej ocenie jest za jasno tak dół jak i góra. "tzn wyjarane niebo ,czarny dół wygląda dla Ciebie bardziej typowo??" ja tego nie twierdze. A gwiazdka - promienie od słońca które są zasługą 'obiektywu' są bardzo uwypuklone nie znaczy, że to źle wygląda.
JaroPienza
26-03-2011, 23:34
Za jasny dół w stosunku do zachodzącego słońca - chodzi mi oto iż o tej porze dnia a raczej jego końca na 'podłodze' nie uswiadczysz tyle swiatła ile jest na Twojej fotografii , niebo masz wyjarane w części a dół za jasny, warto było by chyba odzyskać szczegóły na niebie a dół stonować/przyciemnić nieco aby ładnie komponował się z górą i tworzył harmonijną całość, bo teraz w mojej ocenie jest za jasno tak dół jak i góra. "tzn wyjarane niebo ,czarny dół wygląda dla Ciebie bardziej typowo??" ja tego nie twierdze. A gwiazdka - promienie od słońca które są zasługą 'obiektywu' są bardzo uwypuklone nie znaczy, że to źle wygląda.
trawa przede mną było oświetlone więc całkiem możliwe ,że jest jasne. Niebo bez użycia filtra się wzięło i wy jarało. Pomimo ,że nie ma tam bieli (wiem bo sam to miejsce malowałem w Ps ;))