Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Grzebień, nożyczki i ucięta stopa
http://wpk.eltrakon.pl/L1009021%20Grzebien%20nozyczki%20i%20ucieta%20stop a.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1009021%20Grzebien%20nozyczki%20i%20ucieta%20stop a.jpg)
jackrabbit
23-03-2011, 23:22
dodaj jeszcze winietke i bedzie cool
mOOnlight78
23-03-2011, 23:24
Ale o co tu chodzi? ...bo chyba nie rozumiem...
Dzieje się sporo w kadrze, oczy biegają najpierw szukając głównego tematu, potem zacząłem szukać rzeczy z tytułu...
jfalatowicz
24-03-2011, 10:02
Nie wiem co tu chciałeś pokazać. Straszny bałagan i nie bardzo wiem na czym wzrok zaczepić.
Jak to na czym? Na czerepie tej panienki, ciachniętej na wysokosci oczu (tak żeby tylko fryzura w kapelusiku została), tej w prawym dolnym rogu. ;-)
Dla mnie to taki zwykły przypadkowy pstryk, do którego autor po fakcie próbuje dorobić jakąś teoryjkę.
zdjecie jest dokumentalne, i jako takie uwazam - calkiem interesujące - z pokazaniem lokalnego kolorytu marketingowo-reklamowego, dośc zresztą niecodziennego.
Ma poza tym zupełnie niezłą kompoozycję, mimo, ze nie jest ona łopatologiczna i niektórzy maja z tym kłopoty.
Scena wprawdzie nie jest rozegrana do konca, poniewaz tłumek nie ma związku z tematem zdjecia, a wręcz "zaciemnia" cześć napisów.
Z drugiej strony tłumek jako taki mógłby stac sie osobnym, lub uzupełniejacym elementem tej układanki, w połączeniu np z tym budynkiem po prawej.
Tytuł zas jest pretensjonalno-prowokacyjny, ale autor, co widać, wyjątkowo dobrze czuje sie w takich klimatach.
....
Dla mnie to taki zwykły przypadkowy pstryk, do którego autor po fakcie próbuje dorobić jakąś teoryjkę.
Kolega w najmniejszym stopniu nie zna się na fotografii ;) to co widzimy i widzieliśmy do tej pory w wykonaniu kol. wpkx to są same "perełki" współczesnej polskiej fotografii.
mOOnlight78 Ale o co tu chodzi? ...bo chyba nie rozumiem...
Dzieje się sporo w kadrze, oczy biegają najpierw szukając głównego tematu, potem zacząłem szukać rzeczy z tytułu...
Poszukaj wątku kol. Mistrzaucieczki w dziale ludzie - portret tam jest o obciętych stopach.
zwykły pstryk, chyba nie ma co dorabiać ideologii do tego zdjęcia...
wpkx, wie jak wzniecić dyskusję :mrgreen:
zdjecie jest dokumentalne, i jako takie uwazam - calkiem interesujące - z pokazaniem lokalnego kolorytu marketingowo-reklamowego, dośc zresztą niecodziennego.
Ma poza tym zupełnie niezłą kompoozycję, mimo, ze nie jest ona łopatologiczna i niektórzy maja z tym kłopoty.
Scena wprawdzie nie jest rozegrana do konca, poniewaz tłumek nie ma związku z tematem zdjecia, a wręcz "zaciemnia" cześć napisów.
Z drugiej strony tłumek jako taki mógłby stac sie osobnym, lub uzupełniejacym elementem tej układanki, w połączeniu np z tym budynkiem po prawej.
Tytuł zas jest pretensjonalno-prowokacyjny, ale autor, co widać, wyjątkowo dobrze czuje sie w takich klimatach.
ty tak poważnie? ;-)
chyba mi się wyświetla inne zdjęcie ;-)
moim zdaniem to chyba najgorsze zdjęcie autora pokazane dotąd na forum :(
ty tak poważnie? ;-)
chyba mi się wyświetla inne zdjęcie ;-)
moim zdaniem to chyba najgorsze zdjęcie autora pokazane dotąd na forum :(
Co Was moderatorów dzisiaj ugryzło, poczekajcie 200 lat a będzie to klasyka,nie wierzycie pytajcie forumowych historyków sztuki:grin:
Pochwalcie gościa, to może odpuści ;)
----------------------------------------------
Rozumiem, że ma to być wariacja, motywem zaczerpnięta z pracy "Krolowe Nigru"?
Tylko tam jest samograj, a tutaj kicz.
Tu nie ma żadnej teoryjki a jedynie suchy, jak piaski Sahary, dowcip kolegi… ha, ha, ha — boki zrywam. :D
PS.
Wątek Maria, koledze ewidentnie zaszkodził i powinien sobie uciąć… ale drzemkę.
Sposób skadrowania tego zdjęcia nadaje się jedynie do podręcznika. Chociaż, nie wycofuję to... lepiej nie uczyć na negatywnych przykładach, bo jeszcze się utrwalą.
Tu nie ma żadnej teoryjki a jedynie suchy, jak piaski Sahary, dowcip kolegi… ha, ha, ha — boki zrywam. :D
PS.
Wątek Maria, koledze ewidentnie zaszkodził i powinien sobie uciąć… ale drzemkę.
Do mnie ta uwaga? Jeśli tak, to w jakim celu sam budzisz wątek po trzech dniach "drzemki", a raczej głębokiego uśpienia? ;)
No chyba, że specjalnie po to:
Sposób skadrowania tego zdjęcia nadaje się jedynie do podręcznika. Chociaż, nie wycofuję to... lepiej nie uczyć na negatywnych przykładach, bo jeszcze się utrwalą.
Widzę, że powinienem sobie pogratulować - między innymi aż trzech Modów mnie zaszczyciło - niczym Kacper, Melchior i Baltazar. :D
Delikatnie piszac, nie podoba sie nic...
Jakby co, to ja modem nie jestem, a jedynie nadrabiam kilkutygodniowe zaległości w komentowaniu zdjęć. :)