PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Grzebień, nożyczki i ucięta stopa

wpkx
23-03-2011, 23:15
http://wpk.eltrakon.pl/L1009021%20Grzebien%20nozyczki%20i%20ucieta%20stop a.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1009021%20Grzebien%20nozyczki%20i%20ucieta%20stop a.jpg)

jackrabbit
23-03-2011, 23:22
dodaj jeszcze winietke i bedzie cool

mOOnlight78
23-03-2011, 23:24
Ale o co tu chodzi? ...bo chyba nie rozumiem...
Dzieje się sporo w kadrze, oczy biegają najpierw szukając głównego tematu, potem zacząłem szukać rzeczy z tytułu...

jfalatowicz
24-03-2011, 10:02
Nie wiem co tu chciałeś pokazać. Straszny bałagan i nie bardzo wiem na czym wzrok zaczepić.

JK
24-03-2011, 10:09
Jak to na czym? Na czerepie tej panienki, ciachniętej na wysokosci oczu (tak żeby tylko fryzura w kapelusiku została), tej w prawym dolnym rogu. ;-)
Dla mnie to taki zwykły przypadkowy pstryk, do którego autor po fakcie próbuje dorobić jakąś teoryjkę.

lechupe
24-03-2011, 10:24
zdjecie jest dokumentalne, i jako takie uwazam - calkiem interesujące - z pokazaniem lokalnego kolorytu marketingowo-reklamowego, dośc zresztą niecodziennego.
Ma poza tym zupełnie niezłą kompoozycję, mimo, ze nie jest ona łopatologiczna i niektórzy maja z tym kłopoty.

Scena wprawdzie nie jest rozegrana do konca, poniewaz tłumek nie ma związku z tematem zdjecia, a wręcz "zaciemnia" cześć napisów.
Z drugiej strony tłumek jako taki mógłby stac sie osobnym, lub uzupełniejacym elementem tej układanki, w połączeniu np z tym budynkiem po prawej.

Tytuł zas jest pretensjonalno-prowokacyjny, ale autor, co widać, wyjątkowo dobrze czuje sie w takich klimatach.

bercik
24-03-2011, 10:41
....
Dla mnie to taki zwykły przypadkowy pstryk, do którego autor po fakcie próbuje dorobić jakąś teoryjkę.

Kolega w najmniejszym stopniu nie zna się na fotografii ;) to co widzimy i widzieliśmy do tej pory w wykonaniu kol. wpkx to są same "perełki" współczesnej polskiej fotografii.

mOOnlight78 Ale o co tu chodzi? ...bo chyba nie rozumiem...
Dzieje się sporo w kadrze, oczy biegają najpierw szukając głównego tematu, potem zacząłem szukać rzeczy z tytułu...
Poszukaj wątku kol. Mistrzaucieczki w dziale ludzie - portret tam jest o obciętych stopach.

Pienia
24-03-2011, 11:20
zwykły pstryk, chyba nie ma co dorabiać ideologii do tego zdjęcia...

pes
24-03-2011, 11:25
wpkx, wie jak wzniecić dyskusję :mrgreen:

Rycerz
24-03-2011, 13:35
zdjecie jest dokumentalne, i jako takie uwazam - calkiem interesujące - z pokazaniem lokalnego kolorytu marketingowo-reklamowego, dośc zresztą niecodziennego.
Ma poza tym zupełnie niezłą kompoozycję, mimo, ze nie jest ona łopatologiczna i niektórzy maja z tym kłopoty.

Scena wprawdzie nie jest rozegrana do konca, poniewaz tłumek nie ma związku z tematem zdjecia, a wręcz "zaciemnia" cześć napisów.
Z drugiej strony tłumek jako taki mógłby stac sie osobnym, lub uzupełniejacym elementem tej układanki, w połączeniu np z tym budynkiem po prawej.

Tytuł zas jest pretensjonalno-prowokacyjny, ale autor, co widać, wyjątkowo dobrze czuje sie w takich klimatach.

ty tak poważnie? ;-)
chyba mi się wyświetla inne zdjęcie ;-)

moim zdaniem to chyba najgorsze zdjęcie autora pokazane dotąd na forum :(

bercik
24-03-2011, 14:07
ty tak poważnie? ;-)
chyba mi się wyświetla inne zdjęcie ;-)

moim zdaniem to chyba najgorsze zdjęcie autora pokazane dotąd na forum :(

Co Was moderatorów dzisiaj ugryzło, poczekajcie 200 lat a będzie to klasyka,nie wierzycie pytajcie forumowych historyków sztuki:grin:

amirez
24-03-2011, 14:28
Pochwalcie gościa, to może odpuści ;)
----------------------------------------------
Rozumiem, że ma to być wariacja, motywem zaczerpnięta z pracy "Krolowe Nigru"?
Tylko tam jest samograj, a tutaj kicz.

swider
27-03-2011, 23:57
Tu nie ma żadnej teoryjki a jedynie suchy, jak piaski Sahary, dowcip kolegi… ha, ha, ha — boki zrywam. :D

PS.
Wątek Maria, koledze ewidentnie zaszkodził i powinien sobie uciąć… ale drzemkę.

mOSAd
28-03-2011, 01:07
Sposób skadrowania tego zdjęcia nadaje się jedynie do podręcznika. Chociaż, nie wycofuję to... lepiej nie uczyć na negatywnych przykładach, bo jeszcze się utrwalą.

wpkx
28-03-2011, 01:30
Tu nie ma żadnej teoryjki a jedynie suchy, jak piaski Sahary, dowcip kolegi… ha, ha, ha — boki zrywam. :D

PS.
Wątek Maria, koledze ewidentnie zaszkodził i powinien sobie uciąć… ale drzemkę.

Do mnie ta uwaga? Jeśli tak, to w jakim celu sam budzisz wątek po trzech dniach "drzemki", a raczej głębokiego uśpienia? ;)
No chyba, że specjalnie po to:

Sposób skadrowania tego zdjęcia nadaje się jedynie do podręcznika. Chociaż, nie wycofuję to... lepiej nie uczyć na negatywnych przykładach, bo jeszcze się utrwalą.

Widzę, że powinienem sobie pogratulować - między innymi aż trzech Modów mnie zaszczyciło - niczym Kacper, Melchior i Baltazar. :D

vASQ
28-03-2011, 05:26
Delikatnie piszac, nie podoba sie nic...

mOSAd
28-03-2011, 07:12
Jakby co, to ja modem nie jestem, a jedynie nadrabiam kilkutygodniowe zaległości w komentowaniu zdjęć. :)