Zobacz pełną wersję : Kupię zdjęcie o tematyce bilardowej - szczegóły w środku.
gregory_21
22-03-2011, 17:34
Nie bardzo wiem gdzie o takie sprawy pytać tutaj na forum (i czy w ogóle można o takie sprawy pytać - jak nie to nie bijcie mocno ;) ), więc piszę w Cafe.
Szukam dla zleceniodawcy kolorowego zdjęcia oddającego luźną, niepozowaną atmosferę w klubie bilardowym.
Link prowadzi do fotki, która byłaby idealna, gdyby nie BW i klimat retro:
http://www.canstockphoto.com/retro-group-playing-pool-1441634.html
Jak sam zleceniodawca się wyraził: "już bardziej skłaniam się w kierunku facetów w bluzach z kapturem i ich koleżanek w strojach Dody (tu śmiech, więc pewnie bez negliżu się obejdzie ;) )".
Chodzi o styl młodzieżowy, tło z delikatnymi szczegółami ale nie rzucające się w oczy (ciemne z detalami jak na linkowanej fotce), ważne i właściwie jest to podstawowy warunek, żeby nie wyglądało na pozowane tak jak na przykład tutaj (http://www.123rf.com/photo_7841858_young-men-with-girls-press-each-other-hands-in-billiards.html), oraz bardziej klimatyczne niż sterylne.
To zdjęcie (http://www.canstockphoto.com/young-female-preparing-to-hit-pool-ball-1437929.html) podał jako drugi przykład ale nie podoba mu się, że na pierwszym planie jest Azjatka.
Domyślnie mają z tej foty powstać plakaty reklamowe i baner, więc zdjęcie raczej w lepszej niż gorszej jakości ;)
Jeżeli ktoś ma coś takiego lub jest w stanie zrobić takie zdjęcie to proszę o oferty tutaj w wątku albo na PM.
Proszę również o cierpliwość, bo zanim pojawi się odpowiedź (decyzja) muszę propozycje podsunąć pod nos zleceniodawcy.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i oferty.
tak w kwestii formalnej. rozumiem po przykladach tu pokazanych, ze szukasz zdjec poola? czy tak?
gregory_21
22-03-2011, 17:48
Generalnie tak, bo w klubie nie ma stołu do snookera ale jak ktoś uwieczni na fotce kawałek stołu do "poola dla bardziej zaawansowanych" to problemu nie widzę ;)
Reasumując: myślę, że stół i bile mają być na zdjęciu tylko akcentem - treściwym ale jednak akcentem (żeby było wiadomo, że nie chodzi o darta czy fitness ;) ).
Chodzi o pokazanie czegoś w stylu: "przyjdźcie do naszego klubu - gwarantujemy świetną zabawę przy "kulkach" jak na załączonym obrazku" ;)
gregory_21
23-03-2011, 14:15
Hmmm... zastanawiam się czy brak odzewu jest spowodowany tym, że mało osób tutaj zaglądnęło czy tym, że poprzeczka jest postawiona zbyt wysoko ;)
Jak ktoś ma pomysł gdzie mógłbym jeszcze o takie coś zapytać to będę wdzięczny za poradę.
Przeszukałem co większe stocki ale nie znalazłem niczego interesującego :(
Pogadam ze znajoma, widzialam u niej takie zdjecie, byc moze ma wiecej.
... bo źle sformułowany tytuł ;)
Winno być:
Kupię zdjęcie o tematyce bilardowej za min. 5k - szczegóły w środku.
mysle, ze najtaniej, najprosciej i najszybciej bedzie po prostu pojsc do klubu i trachnac taka fotke.
gregory_21
23-03-2011, 17:59
Pogadam ze znajoma, widzialam u niej takie zdjecie, byc moze ma wiecej.
Będę wdzięczny ;)
... bo źle sformułowany tytuł ;)
Winno być:
Kupię zdjęcie o tematyce bilardowej za min. 5k - szczegóły w środku.
Eeeee... to już pod jakiś paragraf podchodzi chyba :D
mysle, ze najtaniej, najprosciej i najszybciej bedzie po prostu pojsc do klubu i trachnac taka fotke.
Najtaniej - zgoda.
Najszybciej - też zgoda.
Najprościej? Nie sądzę ;)
Robiłem kiedyś takie zdjęcia i w takim klimacie w klubie. Jak znajdę to podeślę do wieczora. Pzdr
zaraz wyślę Ci linki na PW
gregory_21
24-03-2011, 14:31
Dzięki wszystkim za przesłane na PM propozycje ale niestety nie spełniają one wymogów opisanych w pierwszym poście.
Proszę o zrozumienie - szukam:
- zdjęcia grupy osób a nie pojedynczych graczy
- interesuje mnie dobra zabawa przy stole a nie skupienie na twarzy graczy
- jednym zdaniem chodzi o dokładnie takie zdjęcie jak w pierwszym linku tylko nie w stylu retro - inne zdjęcia nie wchodzą w grę, bo nie spełniają oczekiwań zleceniodawcy.
marszull
24-03-2011, 15:18
moim zadniem najlepsze wyjscie to po prostu zrobienie takiego zdjecia, i najlepiej zeby byl obecny zleceniodawca
i od razu zaznaczam, ze ani tanio, ani prosto nie bedzie, ale za to szybko ;)
szkoda ze nie mieszkasz gdzies blizej ;)
gregory_21
24-03-2011, 15:35
Powiem tak: zleceniodawca to mój dobry znajomy. Zamawiał już kilka sesji i płacił kasę mimo, że jeszcze żadnemu fotografowi nie udało się osiągnąć tego o co mu chodzi czyli niepozowanej ale ładnej radości.
Ja się takiej sesji nie podejmę, bo nie mam dostatecznych umiejętności a nikogo godnego polecenia w okolicy nie znam, więc napisałem posta tutaj.
Też żałuję, że nie mieszkam bliżej większych miast ale wydaje mi się, że można taką sprawę zamknąć korespondencyjnie ;)
Wszyscy (nie tylko tu) piszą, że nie będzie tanio... zastanawiam się o jakiej kwocie za to jedno zdjęcie (ew. sesję, której owocem będzie taka fokta) mowa, bo dla jednego 100zł to dużo a dla innego 1000zł to pikuś ;)
gregory_21
27-03-2011, 19:23
UP.
Sprawa o dziwo nadal aktualna, ponieważ chętnych brak ;)
jackrabbit
27-03-2011, 20:35
a na innych stockach patrzyl? moze alamy?
gregory_21
28-03-2011, 12:27
Właśnie przeszukałem ponad 200 stron wyników dla "billard", "billards", "pool player" i "snooker" i niestety nie znalazłem tego czego szukam :(
Na innych stockach też patrzyłem i nie udało się nic wyszukać.
Oczywiście nie znam wszystkich, więc jak ktoś może podać linki do jakichś większych "zbiorników" zdjęć to będę wdzięczny.
gregory_21
09-04-2011, 09:07
Okej... z sympatii dałem Wam szansę na wykazanie się. Teraz dam zarobić Canonierom :P
Chciałbym jedynie się dowiedzieć co poszło "nie - tak":
- za wysoka poprzeczka (względnie za bardzo wydziwiałem)
- nikt nie miał akurat wolnego czasu?
Boryszuk
09-04-2011, 12:10
Ja rzadko ostatnio bywam w klubie. Moze dzisiaj wieczorem sie gdzies w okolicy jakiegos stolu zakrece wiec na wszelki wypadek wezme aparat ze soba ;)
Problemem z mojego punktu widzenia jest zgoda na publikację od osób ze zdjęcia. To już trzeba organizować sesję, z ludźmi do tego znalezionymi...