Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Brandon Bay
Kadr z dzisiejszej wycieczki.....bylo wycieczkowo, ale kilka kadrow poza kotletami sie ustrzelilo....
Bardzo spodobal mis ie ten kadr...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img858.imageshack.us/i/dsc8654.jpg/)
Przyjemne end e litul romantik :-) . świetne wzgórza we mgle.
end e litul romantik
jast e litel? hehe:D
maniak666
21-03-2011, 00:01
Ludziki, koniki w kadrze...Tos mnie zaskoczyl. Ale drugi plan(górki we mgle) robi te fote. A one juz Twoje:) Podoba sie i to bardzo.
jacekz40
21-03-2011, 00:12
Grzegorz jakiś takiś odmieniony po powrocie z Polski :-D
ale obrazek ma to "coś" w sobie, ciekawie wyszło.
Zaskoczyli mnie....skupilem sie na tej mgielce a tu zaraz wpadaja w kadr:D
Bardzo spodobal mis ie ten kadr...
i słusznie
Fajna, przyjemna fotka :)
Wspaniałe są te zachmurzone wzgórza !
Ładnie w kadrze i drugi plan .Pozdrawiam
Bardzo przyjemne w odbiorze.
I chyba dobrze, że wpadli Ci w kadr :-)
jarekf34
21-03-2011, 13:20
I chyba dobrze, że wpadli Ci w kadr
O tym samym pomyślałem...
A zdjęcie jak najbardziej podoba mi się.
Sebastianito
24-03-2011, 14:10
Wedlug prosby: Zdjecie jest dla mnie troche zbyt centralne i kadr jest bardzo roztrzepany (przyzwyczajenie do szerokiego obiektywu) Zdecydowanie widzial bym to ciut ciasniej. Kolory twoje tak samo jak obrobka. Moze jeszcze jest troche za jasno. Masz cos z tymi mglami z drugiego planu?
Wedlug prosby: Zdjecie jest dla mnie troche zbyt centralne i kadr jest bardzo roztrzepany (przyzwyczajenie do szerokiego obiektywu) Zdecydowanie widzial bym to ciut ciasniej. Kolory twoje tak samo jak obrobka. Moze jeszcze jest troche za jasno. Masz cos z tymi mglami z drugiego planu?
nie zgodzę się Sebastianie z Twoja opinią, piękny krajobraz został wzbogacony w dynamiczny "koński akcent" to co się dzieje w tle to bajeczka, i do tego koniki, centralnośc jak najbardziej na tak mz. ofc. do tego bdb obróbka :)
RobertSoul
24-03-2011, 19:46
kapitalna praca ! :)
Grzechu jest bardzo smakowicie, ale jak bys to w BW zrobil.... wtedy to by było!
Greg, możesz w skrócie opisać, jak zrobiłeś to zdjęcie? Parametry ekspozycji, pomiar światła itp.
Greg, możesz w skrócie opisać, jak zrobiłeś to zdjęcie? Parametry ekspozycji, pomiar światła itp.
Nikon D90, Sigma 10-20 na 10mm, f/13, 1/250s, ISO 200, pomiar srednio wazony, manual, WB auto, polowka Lee ND 09 soft......oczywiscie NEF
malasana
24-03-2011, 22:08
Fajnie uchwycone, ladny kadr, ma lekko romantyczny charakter:)
wolnyslimak
24-03-2011, 22:21
Oby więcej takich "przypadków". Czuć wolność. Może zbyt mocne słowa ale powiew świeżości, bryzy morskiej...echh rozmarzyłem się. ŁADNE zdjęcie.
Nikon D90, Sigma 10-20 na 10mm, f/13, 1/250s, ISO 200, pomiar srednio wazony, manual, WB auto, polowka Lee ND 09 soft......oczywiscie NEF
Dzięki, domyślałem się, że użyłes filtra, bo niebo jest takie ... "przefiltrowane" :)
Dzięki, domyślałem się, że użyłes filtra, bo niebo jest takie ... "przefiltrowane" :)
Przepraszam, ale nie rozumiem??:D
Przepraszam, ale nie rozumiem??:D
tzn, że ma charakterystyczny wygląd. Zacząłem się bawić połówkami i wychdzą mi podobne kolory i tony na niebie
tzn, że ma charakterystyczny wygląd. Zacząłem się bawić połówkami i wychdzą mi podobne kolory i tony na niebie
Kolory to Ci powinny wychodzić akurat takie jak w naturze, no chyba , że sie bawisz cokinami lub hitechami...
powiało świeżością. Mnie się bardzo podoba.
Nikonozaur
25-03-2011, 21:50
[...] Bardzo spodobal mi sie ten kadr... [...]
Mnie też... ;)
Powiew spokoju i radości jednocześnie. bardzo się podoba.
Fajnie uchwycone, ladny kadr, ma lekko romantyczny charakter:)
Otóż to. Podpisuję się obiema rękami ;)
Zdjęcie w sam raz do działu Turystyka fotograficzna.
A ile ze zdjec z dzialu turystyka fotograficzna jest w sam raz do dzialu krajobraz?
Pierwsze zdjecie w twoim portfolio z dzialu krajobraz nadmorski.....turystyka fotograficzna?
Sapphiron
26-03-2011, 13:25
pierwsze foto w temacie kojarzy mi się z tą ścianą wody w Opowieści z Narni, a dokładniej z ostatniej części (ofkors tej zekranizowanej)
trzeba przyznać że masz chłopie do tego rękę i oko przede wszystkim...
No cóż są puryści którzy uważają, że w krajobrazie nie ma miejsca dla ludzi(chyba że ledwo widocznych), no jeszcze krowę albo innego psa zniosą jakoś. Ostatnio turystycznym nazwano moje zdjęcie gór z sylwetkami narciarzy w dolinie. Niby każdy ma prawo do swoich klasyfikacji, ale takie sugestie, że zdjęcie jest turystyczne mają umniejszyć jego wartość. Zupełnie inaczej rozumiem pojęcie "turystyczności".
No cóż są puryści którzy uważają, że w krajobrazie nie ma miejsca dla ludzi(chyba że ledwo widocznych), no jeszcze krowę albo innego psa zniosą jakoś. Ostatnio turystycznym nazwano moje zdjęcie gór z sylwetkami narciarzy w dolinie. Niby każdy ma prawo do swoich klasyfikacji, ale takie sugestie, że zdjęcie jest turystyczne mają umniejszyć jego wartość. Zupełnie inaczej rozumiem pojęcie "turystyczności".
Ja uwazam, ze ludz w krajobrazie jest czesto wskazany.......ale musi sie to komponowac:D
A ile ze zdjec z dzialu turystyka fotograficzna jest w sam raz do dzialu krajobraz?
Sporo, a także sporo jest tam lepszych niż w dziale krajobraz.
Pierwsze zdjecie w twoim portfolio z dzialu krajobraz nadmorski.....turystyka fotograficzna?
Też może być.
Uważam że Twoje zjecie jest ok ale nie rozumiem zachwytów nad nim, jak reprezentuje się taki poziom jak Ty to takie zdjęcie nie jest zbyt wielkim osiągnięciem. Po za tym napisałeś że wycieczkowe wiec w sam raz pasuje do turystki fotograficznej.
Wynika z tego że ten dział jest niedoceniany przez kolegów a szkoda bo trafią się tam niezłe zdjęcia krajobrazowe.
mskowronski
26-03-2011, 22:31
świetne!
Jeszcze bardziej mi sie podoba z ludkami w mocnym punkcie (PD). Znaczy dokadrowane ;).