Zobacz pełną wersję : Mekko C37 - czy warto kupić ten plecak?
Cześć
Zamierzam kupić ten plecak ale zastanawiam się czy przedziałki nie są zbyt miękkie i czy jedno body nie będzie stukać o drugie. Dodatkowo chcę wiedzieć jakie są wrażenia ogólne w jego użytkowania no i czy... kupili byście go jeszcze raz.
http://www.fotto.lublin.pl/index.php?action=show&itemid=56
względnie jeszcze ten:
http://www.fotto.lublin.pl/allegro/c34/index.html
hmm.. oglądałem te plecaki zanim kupiłem NANEU PRO SAHARA 217F..
W cenie 400zł można kupić coś lepszego niż Mekko, np Lowepro Vertexa 100 lub używanego 200 AW ;]
Ten pierwszy wygląda bardzo fajnie, plus to że można go używać jako plecaka i jako torby. Tylko dowiedz się w tym sklepie którego linki podałeś o dostępność tego produktu, bo ja kiedyś chciałem właśnie u nich kupić torbę Mekko i wiem że tam jest jakiś problem z producentem (dostają paczki z torbami w losowych kolorach np., gość w sklepie nie potrafił mi powiedzieć czy, i kiedy będzie model który mnie interesował w kolorze czarnym, mogło się to oczywiście już zmienic bo ja szukałem torby już ponad pół roku temu).
Pzdr/B
Cześć
Zamierzam kupić ten plecak ale zastanawiam się czy przedziałki nie są zbyt miękkie i czy jedno body nie będzie stukać o drugie. Dodatkowo chcę wiedzieć jakie są wrażenia ogólne w jego użytkowania no i czy... kupili byście go jeszcze raz.
względnie jeszcze ten:
http://www.fotto.lublin.pl/allegro/c34/index.html
Mam C34. Kupiony na naszej giełdzie od Axera, który nabył go w lubelskim sklepie.
Z uwagi jego wymiary oraz wagę służy głównie jako "domowa szafa na sprzęt". Mieszczę w nim D70s, F65 (oba z kitowymi szkłami) i F80, zagrypione. Ponadto wchodzi N70-300 VR, S70-300, lampa Tokina ( z ruchomą głowicą), nieduża lornetka, pudełko na filtry, w kieszenie w klapie drobiazgi typu zapasowe aku, uchwyty do filtrów, wężyki spustowe itp. Niby w przednią kieszeń ma wchodzić laptop. Nie wiem - swojego w nim nie nosiłem.
Plecak jest duży i pojemny - można bez problemu poukładać przegródki tak, by na jednodniową wędrówkę mieć miejsce na niezbędny sprzęt foto i dodatkową kurtkę/bluzę, jedzenie, termos/butelkę 1,5 L, palniczek. Sam go w ten sposób używałem - mieściłem cyfrę i jednego analoga, jedno tele, niezbędne akcesoria (ale tylko to co planowałem używać), termos, butelkę, trochę prowiantu na jeden dzień, złożoną kurtkę p-deszcz, a w kieszeń na plecach maczetę. Ale z uwagi na wagę plecaka i moją posturę (170 cm), obecnie częściej służy jako przechowalnia sprzętu w domu.
Plusy:
1. pojemność i możliwości modyfikacji przegródek;
2. pokrowiec p-deszcz. w kieszonce na spodzie plecaka;
3. dość dobry system nośny, choć pasy ramienne mogłyby być grubsze, biodrowy daje radę.
4. centralne mocowanie statywu;
5. przydatna kieszeń w plecach (przeznaczona na schowanie pasów nośnych).
6. na bokach plecaka szlufki na zamocowanie np. lens casów, albo przytroczenie czegoś.
Minusy:
1. waga i rozmiar. Nie jest to plecak do miasta - jest za duży i nieporęczny.
Na moje potrzeby wystarczający. Kupiłbym bym go ponownie. Choć by móc go regularnie używać, muszę poćwiczyć. ;-)
NIe mieli c37 ale wziąłem opisywanego przez hubika c34. Jutro ma przyjść. Jak nie zapomnę to po jakimś czasie użytkowania napiszę co i jak
Przyszła dzisiaj ta wielka krowa. Jest sztywny, z zewnątrz wygląda ubogo ale to dobrze bo mniej kusi. Generalnie mi się podoba. Ma bardzo fajnie rozwiązane noszenie. Może być zwykłym plecakiem, plecakiem turystycznym (pas biodrowy), tobą na ramie, walizką.
Stoi stabilnie. W środku sowicie wyścielony. Chyba będę mu ufał.
Kosztował mnie 200zł netto więc to dodatkowo mnie utwierdza w przekonaniu że było warto. Zobaczymy za pół roku. Jak mi się wspomni to napiszę co i jak.
No to życzę zadowolenia z użytkowania. :-)
Odnowię temat.
W niedzielę, wypakowując się z auta i zakładając plecak - złamaniu uległ jeden z karabińczyków łączących pas ramienny z pasem biodrowym. Wygląda na to, że nie był wykonany z metalu (a jeśli już, to z bardzo słabej jakości), a z plastiku. Teraz muszę (dla pewności) wymienić dwa te karabińczyki.
Radzę uważać na to w trakcie użytkowania. Jedyny plus, to to, że stało się pod domem, a nie głęboko w lesie, skąd wracałem.