Zobacz pełną wersję : SB800 i Metz mecablitz 45 CL-4
Mam dylemat między tymi dwiema lampami. Za sabiną przemawia kompatybilność z moim D70s, za Metzem ciekaość lampy "bocznej" i drugi palnik. Powiedzcie mi, jak byście zrobili.
Jakie są praktyczne wady i zalety lampy bocznej i jak działa dodatkowy palnik?
Czy mając założonego Metza można jeszcze założyć drugą lampe na saneczki?
> Nikon wprowadził w D70 nowy (no, może nie taki nowy - znany z D2H :) )
> pomiar błysku i-TTL. W chwili obecnej jedyne lampy jakie poprawnie
działają
> z D70 to SB-800 i SB-600 Nikona.
> D70 nie obsługuje D-TTL, co czyni starsze lampy użyteczne tylko w trybie
> manualnym.
Mam dylemat między tymi dwiema lampami. Za sabiną przemawia kompatybilność z moim D70s, za Metzem ciekaość lampy "bocznej" i drugi palnik. Powiedzcie mi, jak byście zrobili.
Jakie są praktyczne wady i zalety lampy bocznej i jak działa dodatkowy palnik?
Czy mając założonego Metza można jeszcze założyć drugą lampe na saneczki?
miałem obie lampy, ale metza dawo temu.
można załozyć 2 lampy do body, tylko jak wyzwolisz te drugą? masz tylko 1 sanki. a d70 chyba nie ma gniazda PC. W d200 by się dało.
po co chcesz zakładac metza i inną lampę razem? 3 palniki w jednym miejscu to juz przesada.
a jeśli chodzi o kampatybilność i i-ttl? Jaka jest różnica w fotach z lampą boczną? Czy wychodzą inaczej? Z tego co napisałeś to teraz masz sb, dlaczego zmieniłęś?
metz 45 cl4 nie ma ttl z cyfrowymi body nikona, więc nie ma tematu.
zależnie z której strony obiektywu jest zamontowana lampa tak potem daje cień na drugą stronę.
No i dobrze że tak jest. :P Zamówiłem sabine, czekam czekam......rrrrany jak ja czekam!
Mam już sabine ze 2 tygonie, bawię się nią w domu po nocach. Zrobiłem jej soft boxa z kartonu i papieru technicznego, bardzo jest fajna, nie robi fochów, chce współpracować, jest zgrabna. Jutro zabieram ją na portret w plenerze. Jestem zadowolony.