Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] czarny w cieniu
ranbir kapoor
19-03-2011, 09:39
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/i/l1074480v.jpg/)
wolnyslimak
19-03-2011, 10:20
Czyżby jakieś animozje rasowe? Ciemnoskóry, murzyn ale żeby odrazu Czarny! Tym razem zdjęcie mocno naciągane. Nie podoba mi się bo nic w nim nie ma interesującego.
Kaer.Morhen
19-03-2011, 11:05
A mi sie podoba.I zadnych animozji rasowych tu nie widze.Okreslenie "czarny" wcale dla mnie nie ma wydzwieku rasistowskiego a bardziej swiadczy o rasie czlowieka.Juz od jakiegos czasu kolor czarny stal sie kolorem rasistowskim.Jeszcze troche i kolor czarny zupelnie zniknie lub stanie sie bardzo niepoprawny politycznie.A potem uslyszymy w jakichs informacjach:Policja zatrzymala podjerzanych,jadaych w Mecedesie koloru afroamerykanskiego...
Czyżby jakieś animozje rasowe? Ciemnoskóry, murzyn ale żeby odrazu Czarny! Z tą pseudo poprawnością rasową trochę przesadziłeś. Jakby zrobił zdjęcie komuś o białej skórze i napisał "biały na śniegu" to byłoby ok? pfffffff.....
Mi się zdjęcie podoba.
Może i naciągane ale nie dbam o to.
Dobre jest to co się podoba.
High_Noise
23-03-2011, 14:29
Animozje rasowe bo nazwal czarnego czarnym :D naprawde nie mam wiecej pytan.
wolnyslimak
23-03-2011, 20:57
Animozje rasowe bo nazwal czarnego czarnym :D naprawde nie mam wiecej pytan.
Dla nas białasów to nic takiego. Poprawnie poliycznie jest zawołać do Czarnego...Hey, Black!? Jeśli sądzicie, że się ucieszy to spróbujcie proszę. Równie dobrze do skinheada zawołajcie Biały jak się będziecie pytać o godzinę:)
W zasadzie może i macie rację. Przesadziłem z tą poprawnością. Chciałem się przyczepić do zdjęcia, a nie wiedziałem jak.:)
High_Noise
23-03-2011, 21:14
Tylko ze to nie jest poprawnosc polityczna. To jest raczej lewacki idiotyzm ktory pozera cala zachodnia UE. Do tego bialych nazywasz bialasami a nazwanie czarnuchami czarnych pewnie by ci w zyciu przez gardlo nie przeszlo, nie? Zniesmaczyles mnie.
wolnyslimak
24-03-2011, 01:06
Teraz chyba opacznie mnie zrozumiałeś. Ja serio przyznałem się do błędu i podałem przyczynę, a że idiotyczną to może i Cię zmyliło. To nie była ironia. Zdaję sobie sprawę i sądzę, że wiem o czym piszesz. Za to cenie Polskę, że nie ma zalewu obcokrajowców. Ale to nie dlatego, że jesteśmy mniej tolerancyjni (choć to też) ale dlatego, że nie mieliśmy kolonii zamorskich... A wracając do meritum czyli zdjęcia to jedynie mocnym akcentem są wargi tego murzyna, które to nie pozwalają pomylić rasy. Może i to jest właśnie istotą tego zdjęcia. Zaczyna mi się coraz bardziej podobać:) Pozdrawiam.
Burkinafaso
25-03-2011, 10:46
Wracam do tej fotografii po raz kolejny i coraz bardziej mi się podoba. Jest tu tyle smaczków, że na pewno warta jest głębszego "pochylenia się" nad nią niż tylko dyskusji, czy czarny jest czarny.;)
Dla mnie świetny kadr...
Bardzo dobre zdjęcie...
...by było, gdybyś nie uciął nóg ;)
:D
Bardzo dobre zdjęcie...
...by było, gdybyś nie uciął nóg ;)
:D
Piszesz to na serio, z tymi nogami? :)
Interesujące zdjęcie. Ale to nie jest fotografia dla tych, co szybko wertują sieć w poszukiwaniu krzykliwych i atrakcyjnych obrazków. To raczej smakowity kąsek dla konesera, powolutku spędzającego czas, ze szklaneczką whisky w dłoni, rozpartego wygodnie w fotelu.