Zobacz pełną wersję : [ Portret ] portret z mazami w tle
ranbir kapoor
19-03-2011, 09:29
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img716.imageshack.us/i/l1076406v.jpg/)
Widzę że dorwałeś sie do tematu portretów czarnoskórych i tak klepiesz sztuka za sztuką , ale ilość nie idzie w parze z jakością niestety. Ciekawe szklo z ładnym bokeh i czarnoskórzy ludzie to nie wszystko . Tu za ciemno za centralnie i nudno.
ranbir kapoor
19-03-2011, 12:40
szanuje twoje zdanie, nie kazemu musza sie podobac moje zdjecia, ale nie podoba mi sie okreslenie - dorwales sie
Amadeusz
19-03-2011, 13:07
Widzę że dorwałeś sie do tematu portretów czarnoskórych i tak klepiesz sztuka za sztuką , ale ilość nie idzie w parze z jakością niestety. Ciekawe szklo z ładnym bokeh i czarnoskórzy ludzie to nie wszystko . Tu za ciemno za centralnie i nudno.
Nie znasz się :)
Dobre spojrzenie!
Wiem, że "czarni" mają białka białe ale tu są "przebiałe" - kombinowałeś coś z nimi?
pietrobas
19-03-2011, 13:09
Dobre spojrzenie!
Wiem, że "czarni" mają białka białe ale tu są "przebiałe" - kombinowałeś coś z nimi?
Na pewno nie.
szanuje twoje zdanie, nie kazemu musza sie podobac moje zdjecia, ale nie podoba mi sie okreslenie - dorwales sie
Przepraszam za to okreslenie może jest troszkę nietaktowne.
Nie chcialem żeby było niegrzecznie.
Dobre spojrzenie!
Może i się nie znam na << sztuce >> Ale trochę zdjęć widziałem - to jest słabiutkie.
Może i się nie znam na << sztuce >> Ale trochę zdjęć widziałem - to jest słabiutkie.
Z góry przepraszam za impertynencję, ale chyba Ty jesteś słabiutki.
jacek.gold
19-03-2011, 16:29
Z góry przepraszam za impertynencję, ale chyba Ty jesteś słabiutki.
:D nie będę przez grzeczność zaprzeczał
fota zacna
Zdjęcie jak to kolejne - bardzo ładne.
Ale mam tez jedno pytanie o oczy .
Naturalne ? Podkręcone ? czy wynik konwersji do b-w kontrastowo ? Chodzi o te białka. Na kolorowych , innych Twoich fotach też białka świeciły się na maxa.
i czy możesz zdjęcie prosto z puszki wstawić ?
Pozdrawiam :)
Podnoszę się spod odważnika 16-tonowego :)
ranbir kapoor
19-03-2011, 19:24
rozjasnialem troche calu buzke wiec i oczom sie dostalo
buźkę selektywnie.
ok , dzięki :)
jacek.gold
19-03-2011, 20:01
i czy możesz zdjęcie prosto z puszki wstawić ?
kucharzowi w knajpie powiesz że smakowało i poprosisz o przyniesienie składników?
Motorniczy
19-03-2011, 20:12
Chlopiec w kurtce zapiety po brode , kaptur na glowie i slonce oswietlajace ich...bo jeszcze za nim stoi dziewczyna w bluzce bez rekawow . Interpretacja jest istotna lub to co widzisz. Dobre zdjecie
Do JacekGold......
Ależ ja nie umniejszam w żaden sposób kucharzowi . Danie wyszło bardzo dobre. Nie zrozumiałeś mojego pytania własciwie.
Zadaję kucharzowi pytanie o składniki, bo mam nadzieję się troszkę poduczyć (choć minimalnie sztuki gotowania - bo dokladnie co i jak, to mi oczywiście kucharz nie powie bo i po co :) )
Ty Jacku natomiast możesz się o nic nie pytać kucharza . Tylko zjeśc ze smakiem , zapłacić i wyjść. Nie pytać o przepis. Bo albo już jesteś lepszym kucharzem , więc Ci te kulinarne tajemnice zbędne, albo tylko jesz. :)
Pozdrawiam.
jacek.gold
19-03-2011, 20:36
albo tylko jesz. :)
tak
tylko jem i cieszę się smakiem nie rozdrabniając się nad tym jak zostało zrobione bo czasem ta wiedza może popsuć smak ;)
tak samo zdjęcie
nie pytam jaki korpus jakie szkło jaki program i ile obróbki a po prostu oglądam i podziwiam
Bardzo dobrze Jacku :)
Ludzie podziwiający i nie zadający pytań są na tym forum bardzo potrzebni . Zresztą jak wszędzie.
Ale pozwól , że ja , odpowiadając sam za siebie, czasem się spytam. Autor jak nie będzie chciał odpowiedzieć to nie odpowie.
Bez urazy :)
ranbir kapoor
19-03-2011, 21:06
Tak jak wczesniej pisalem troche rozjasnilem twarz i jezeli cos specjalnie robie z fotkami to wlasnie to
Bo czarne twarze + cholernie ostre slonce sa bardzo wymagajace chociazby dla pomiaru swiatla
A zdjec prosto z puszki nie widze sensu wstawiac bo co to kogo ma niby nauczyc
Dzięki :)
Tak jak też wcześniej napisałem, mi to wystarczy i dzięki za odpowiedź. Nauczyłem się (może to śmieczne), żeby czasem cienie wyciągać selektywnie a nie rozjaśniać całe zdjęcie. To wszystko. Taki maleńki kroczek. Reszta to niepotrzebna dyskusja.
Dzięki jeszcze raz i tyle w temacie obróbki :)
kucharzowi w knajpie powiesz że smakowało i poprosisz o przyniesienie składników?
hahahahahahaahahahaahahahaa