Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ewelina - prawie wiosennie...
Sapphiron
18-03-2011, 23:40
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fujiklub.pl/album_pic.php?pic_id=16505)
Pozdrawiam
Masz może więcej ujęć? :)
stylizacja bardzo mi się podoba, aczkolwiek sama nie wiem - mina modelki i poza jakoś do mnie nie trafiają...
Albo szerzej, albo mocniej skadrowane... tak jak jest teraz drażnią ucięcia nogi i ręki. W pierwszej chwili też mi nie pasowała mina modelki, ale teraz nawet mi się podoba... bo inaczej ;) Ale to takie uwagi w przypadku już popełnionego zdjęcia... bo w czasie jego robienia można chyba było poprosić modelkę o skierowanie głowy lekko w stronę aparatu. Chociaż nie wiem czy wtedy by szyja się nie pomarszczyła, dlatego może lepiej samemu przejść lekko w lewo. I ta dłoń na brzuchu by może wtedy zyskała ramię ;) Natomiast obróbka, stylizacja i modelka bardzo fajnie.
Ucięta ręka, mina modelki i kolorystyka nie podobają mi się. Poza tym pokazałeś ją bardzo niekorzystnie bo wydaje się być bardzo "duża" a przyklejenie jej do drzewa i ułożenie włosów oraz ręka na brzuchu tylko potęguje ten efekt. Można było trochę bardziej twarz doświetlić imho. Co do "wiosenności" tego zdjęcia to też go brakuje. Ciemna woalka na twarzy raczej mi się pogrzebowo kojarzy. Brakuje jakiegoś wiosennego kwiatka albo innego tego typu akcentu. To zdjęcie dużo by zyskało gdyby miało bardziej naturalne kolory.
Sapphiron
19-03-2011, 18:23
@Canokin, owszem przekręcona głowa powodowała zmarszczenie szyi. Przejść w bok nie mogłem bo niestety zahaczyłbym kadrem o ohydny PRLowski blok...
@copyman, co do wiosenności to stwierdziłem raczej wyraźnie że "prawie wiosennie... Przedwiośnie nie jest takie piękne i radosne jak sugerujesz...
@copyman, ... Przedwiośnie nie jest takie piękne i radosne jak sugerujesz...
Co Twoje zdjęcie tutaj prezentowane dobitnie pokazuje.
... wyblakłe kolory (przeczące tematowi)
Tylko dlaczego masz o to samo pretensje do autora innych zdjęć ? Podobno przecież " Przedwiośnie nie jest takie piękne i radosne" ? Z tym że użyta przez Ciebie kolorystyka jest jeszcze bardziej przygnębiająca imho ...
Jakoś mina modelki mi nie podchodzi , psuje wszystko
W tej pozie i stylizacji modelka wygląda bardzo ciężko, to wrażenie potęguje zbójnicki pas. Zero wiosennej lekkości i świeżości.