Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kasia - studio podejście pierwsze...
na razie jedno... proszę o wskazówki i uwagi...
1.
EDIT - niestety brak pliku zdjęcia na serwerze Flickr.
samson09
18-03-2011, 08:50
Mnie się podoba. :)
2.
aikidudi
19-03-2011, 00:02
2 juz się nie podoba. Zobacz na swiatło i perspektywę bo wyglada jakby modelka miała przerysowana twarz.
agatatoja
19-03-2011, 00:38
pozbyłabym się paseczka od stanika. Psuje mi jakoś drugie zdjęcie. Przydałby się delikatny retusz twarzy na dwójce. Delikatne wygładzenie + trosze te worki pod oczami.. Dla mnie dwójka dużo lepsza, ale tak jak mówiłam, trzebaby ją troche dopracować (i faktycznie trochę przerysowana). Jedynka dość nijaka.
ramiączko musi zostać... ale czy tak lepiej?
2.b
Kajtuś Czarodziej
19-03-2011, 11:20
2b lepiej ale też nie jest to zdjęcie przyjemne w odbiorze. Nie zatrzymałbym wzroku, gdybym zobaczył je na jakiejś wystawie. Zostań przy 1 z 2 i 2b zrezygnuj. Nie mają spójności.
Jedynka na nie. Ciemna taka jakaś i bez wyrazu. 2b już znacznie lepiej !
sdoubleu
19-03-2011, 13:44
Dla mnie jedynka najlepsza
jak widać ile osób tyle zdań na dany temat...
dam jeszcze jedno... trochę inne
3
Jedynka najlepsza. Najsubtelniejsza. Dwa i trzy zaświecone i obrobione zbyt nachalnie. Widać problemy z kompozycja i kadrowaniem. Zwróciłbym też uwagę na punkt cięcia biustu na jedynce. Albo mniej, albo więcej - taka linia idąca w nieskończoność, a nie pokazująca krzywiznę (pozwalającą sobie dopowiedzieć resztę), podświadomie budzi niepokój.