PDA

Zobacz pełną wersję : Łódka RC - dla modelarzy

ropusz
16-03-2011, 22:49
Przeglądałem ostatnio test Panasonica GF2 na dpreview. Czy wie ktoś czy takie łódki, jak na filmikach (http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicDMCGF2/page15.asp) można gdzieś kupić czy to własna inwencja autora?

velaskez
17-03-2011, 00:58
Z tego co mi wiadomo, to takie rzeczy to się raczej samemu buduje.

statler
17-03-2011, 10:22
o coś takiego (http://www.amazon.co.uk/Radio-Controlled-Working-Water-shoots/dp/B001MJ3LKE/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1300350058&sr=8-7) Ci chodzi?

Psychotrop
17-03-2011, 10:44
popytaj w strefahobby.pl :)
mają spory asortyment modeli RC (bo tylko tym się zajmują) :)
przenieśli się ostatnio do CH Panoramy na ul.Witosa, a żeś z wawy, to możesz podjechać :)
jeden z lepszych sklepów RC w polsce

Dyziek
17-03-2011, 12:06
Dokładnie, byłem tam kilka dni temu - moc zabawek i fachowa obsługa. Musisz się liczyć z tym że fajne zabawki = masa kasy:)

Tom01
22-03-2011, 15:11
jeden z lepszych sklepów RC w polsce

Ta.... pod warunkiem, że coś się nie zepsuje...

Psychotrop
22-03-2011, 16:17
Ta.... pod warunkiem, że coś się nie zepsuje...

jakieś doświadczenia ?
u mnie wręcz przeciwnie.

choć z drugiej strony, modelarstwo (rc, czy nie rc) polega, na robieniu modeli samemu :)
złożyć sobie samemu takiego np T-Rexa, skonfigurować aparaturę, ustawić wszystkie kąty, wyważyć.
potem wymienić po zaliczonej glebie ... toż to sama radość :)

jeśli ci odbiornik nawali, to wymienią, ale jeśli masz wywalone serwo, czy skrzywiony wał, no to już gwarancji nie podlega :)

ale jeśli mówisz o gotowych zabawkach - to faktycznie, nie wiem jak tam z serwisem, ale chętnie się dowiem, bo sklep mi znany i w moim mniemaniu zacny.
tak samo jak ludzie tam pracujący i ze sklepem współpracujący (między innymi Adam Delingos, mistrz polski w śmiglakach) na których pomoc można zawsze liczyć.

to moje doświadczenie, dlatego polecam ten sklep.

więc podaj proszę konkretne argumenty, opisz konkretny przypadek.

inaczej jest jedno jakieś tam stwierdzenie, wobec setek innych pochlebnych opinii.

Tom01
22-03-2011, 16:30
jakieś doświadczenia ?

Oj tak. :(
Kupiłem auto (ok 1700 zł) i kilka pakietów (po ok 160 zł/szt). Zresztą to nie były pierwsze zakupy, tylko pierwsze awarie. Ja latam heli, sporo kupuję elementów, naprawiam, kombinuję, przerabiam, bo to jak wiadomo z helikopterami jest tego typu zabawa. Samochód był kupiony pod choinkę synowi. Przykładowo problem był z nieprawidłowym działaniem jednego z kanałów aparatury. Po próbach zgłoszenia i prośbie o pomoc, zero reakcji. Na szczęście objaw ustąpił sam z siebie. Akumulatory natomiast padały jak muchy. Kilka jazd i pojemność spadała w oczach a jeden w samochodzie zapalił się. Żadnego forsowania, ładowane odpowiednią ładowarką zgodnie ze sztuką. Próbowałem oczywiście reklamować. Co ciekawe nigdzie na stronie nie ma danych adresowych. Kiedy zagadnąłem przez GG, człowiek z drugiej strony kiedy się zorientował, że chcę wysłać towar, zjeżył się, zaczął odpowiadać co godzinę jedno zdanie i robił problemy z podaniem adresu firmy. Oczywiście odmowy, próby zwalenia winy na użytkownika, obciążanie jakimiś wydumanymi kosztami etc. I tak kilka razy, bo w sumie reklamowałem aż cztery pakiety. Tragedia jednym słowem. Próby spławiania klienta jak tylko się da.

Psychotrop
22-03-2011, 16:37
i pisząc negatywne opinie (pozytywne też) właśnie takie rozwinięcie każdy powinien pisać :)

p.s.
jak sprawa się zakończyła ?

Tom01
22-03-2011, 16:47
i pisząc negatywne opinie (pozytywne też) właśnie takie rozwinięcie każdy powinien pisać :)
p.s. jak sprawa się zakończyła ?

Trzy udało mi się "wywalczyć". Czwarty odesłano mi bez wymiany. Ten spalony żywcem. Co ciekawe to pakiety NiMH które nie mają złej sławy z samozapłonem, a nie niebezpieczne LiPo. Zastanawiam się czy tracić nerwy na dalsze dochodzenie, bo to przypomina waleniem głową w mur obojętności i lekceważenia. "Realizacja" reklamacji trwała po kilka miesięcy na każdy akumulator i wymagała wielu przypomnień.

Same zakupy, sprawność dostaw jest na wysokim poziomie. Niestety serwis to dno i wodorosty.

Psychotrop
22-03-2011, 18:57
w przypadku ogniw, to ciężka sprawa stwierdzić, czy to wina użytkownika, czy też samego ogniwa :/
cóż - dobrze, że chociaż 3 wymienili.