Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Dwie wieże"
...
Kraina "obcych" w tym roku niezbyt łaskawą jest :(.
Poluję już od dłuższego czasu, jednak poziom wody pozostawiony na zimę w zbiorniku spowodował,
że większość bohaterów pod lodowym płaszczem pozostaje ukryta.
Ale powalczę jeszcze, póki lód będzie mnie chciał unosić ;).
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/03/f621f299ee99cb2f-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
jarekf34
15-03-2011, 22:18
Ależ tu pięknie.
Bardzo mi się podoba.
Jest pięknie bez dwóch zdań, fajnie się góra w dole odbija i kolory jak się patrzy :)
Coś mało wyrośnięte te wieże :mrgreen: świetna faktura na podłodze i przyjemne kolorki :-)
Coś mało wyrośnięte te wieże :mrgreen: ...
Czekaj, czekaj Arturze. Przeca mówiłem, że codziennie chadzam i je tam trochę ognistym płynem podlewam ;).
Także może cosik z nich jeszcze będzie :mrgreen:.
A słyszałem, że od wody ognistej spożywanej za młodu, to się nie rośnie jak trza :mrgreen:
Bartekkw
15-03-2011, 22:31
ładnie, z wyczuciem. Fajny kadr
Quakerek
15-03-2011, 22:31
Podoba się, bardzo fajny kadr i kolorki też ładnie wyszły, dobra fota
Coś mało wyrośnięte te wieże :mrgreen: świetna faktura na podłodze i przyjemne kolorki :-)
za Arturem :)
borregaard
15-03-2011, 23:16
Ładnie jest.:)
maniak666
15-03-2011, 23:24
A do chóru przedpiśców dołącze.
Potraktowałem to zdjęcie od samego początku jako zdjęcie lotnicze - poważnie, spróbuj tak na nie popatrzeć.
I w ten sposób przemawia do mnie swoją nieograniczoną przestrzenią.
Te olbrzymie skały (wieże) są wspaniałe.
Ale jak zejdę na ziemię to juz mi mniej się podoba.
Kolorystyka bardzo dobra.
Świetne, bardzo fajny motyw.
Karbulot
16-03-2011, 00:36
Ładne :) .
RobertSoul
16-03-2011, 07:45
Pawle od której strony Ty tam chadzasz ? :)
ostatnio też tam często bywam i nie spotkałem Cie :) chyba, że się ukrywasz pomiędzy tymi wieżami :)
będziesz może na weekend tam? :)
ładnie jest, ale myśle, że uda Ci się jeszcze coś lepszego ustrzelić;) ...tylko uważaj na tym lodzie.
Z przyjemnością można zawiesić oko.
Dwa wulkany na bezkresnym oceanie... Czyli ładnie jest.
Ładny delikatny kadr i światło.Pozdrawiam
gdasteve
16-03-2011, 12:23
Pieknie :)
Nikonozaur
16-03-2011, 12:58
Brak niebieskiego śniegu kładzie tę fotę... :mrgreen:
Świetnie Pawle, bardzo lubię takie "nic" w kadrze. Kolorki koncertowe.
Potraktowałem to zdjęcie od samego początku jako zdjęcie lotnicze - poważnie, spróbuj tak na nie popatrzeć.
I w ten sposób przemawia do mnie swoją nieograniczoną przestrzenią.
Te olbrzymie skały (wieże) są wspaniałe.
Ale jak zejdę na ziemię to juz mi mniej się podoba.
Kolorystyka bardzo dobra.
Faktycznie, bardzo ciekawa wizja i odbiór. I tu sprawdza się stara, dobra i sprawdzona zasada, że wystarczy troszeczkę wyobraźni i to nie koniecznie tej fotograficznej, aby pewne wydawałoby się oczywistości postrzegać trochę inaczej, ciekawiej i oryginalniej :).
Pawle od której strony Ty tam chadzasz ? :)
ostatnio też tam często bywam i nie spotkałem Cie :) chyba, że się ukrywasz pomiędzy tymi wieżami :)
będziesz może na weekend tam? :)
Ja chadzam od różnych stron ;). A z tej racji, że trochę bieżnika w walonkach przytarłem przemierzając turawskie okolice, to i jakieś tam w miarę atrakcyjne miejscówki udało się namierzyć ;). Co do mojej bytności, to ciężka sprawa. Wszystko uzależnione jest od pogody i wolnych zasobów czasowych ;). A ukryć się raczej ciężko by było pomiędzy tymi wieżami ;). No chyba, że włączę trochę wyobraźni, podobnie jak to uczynił Szuwar :).
ł..., ale myślę, że uda Ci się jeszcze coś lepszego ustrzelić;) ...tylko uważaj na tym lodzie.
Też mam taką nadzieję :). Co prawda sezon na te cudaki powoli się kończy, ale walczyć trzeba do samego końca ;). A co do ostrożności, to jak najbardziej staram się ja zachować, ale wiesz jak to jest. Obcy czai się wszędzie i nie jesteś w stanie przewidzieć, kiedy cię za kopyto złapie ;).
Brak niebieskiego śniegu kładzie tę fotę... :mrgreen:
...
No wiedziałem, że tak będzie ;). Cóż, przyznam się szczerze bez bicia, że omsknął mi się WB w puszcze i d... zbita ;):mrgreen:.
Piękne dzięki Wszystkim za okazane zainteresowanie i skrobnięcie komentarza.
RobertSoul
16-03-2011, 15:44
Ja chadzam od różnych stron ;)
ale mniej więcej ? :D
Quakerek
16-03-2011, 16:13
ale mniej więcej ? :D
To chyba tajne wejście do krainy mordoru :twisted:
małe, ale bardzo ładne te wieże ;)
krzysztofz24
16-03-2011, 17:34
Kadr bardzo dobry...ale nie to mi sie najbardziej podoba w tym zdjeciu;-). Wspaniale magiczne kolory i rozklad swiatla. Uczta dla oczu. Bardzo ciekawa podloga.
P.s Mam nadzieje, ze Obcy nie zawioda i zaczna sie wylegac:-) na nastepnych fotach.
RobertSoul
16-03-2011, 18:37
To chyba tajne wejście do krainy mordoru :twisted:
a najlepsze we wszystkim jest to, że bywam tam co weekend i zamiast poszukać nowych miejsc to właże w swoje 2 miejsca, które obczaiłem i szlajam się po nich wrrr .... jak to można nazwać ? :)
Ładnie wypatrzone, z kapitalnymi kolorami. Gdybym miał się na siłę przyczepiać, to stemplem ciachnął bym, ów ciemny fragment w samym LD.
Pawle, jak to u Ciebie - dobry temat swietnie pokazany.
tormentol
18-03-2011, 23:12
Widzę, że niebo dopisało na Marsie ;) Ciekawa koncepcja. Podoba się.