PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Odpoczynek

razza
15-03-2011, 11:03
... pstryknąłem bo nie było ptaków w pobliżu :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img251.imageshack.us/i/dsc8064fkopiaf.jpg/)
pozdrawiam
Mariusz

żółto-czarny
15-03-2011, 11:19
Jak dla mnie bardzo sympatyczne. Z trudem, bo z trudem, ale jakoś sobie poradziłeś z tym świecącym tłem (jak ja tego nie lubię! :mrgreen:). Czy to może Łazienki?

Tomek_K
15-03-2011, 11:22
Najdziksze ostępy puszczy kampinoskiej:-) . Ładnie Andrzeju.I jakość jakby lepsza,chyba pełna klatka??

Karbulot
15-03-2011, 11:30
Tjaaaa... Od razu widać lepsze szkło niż ten schizofreniczny 180 :-P .
Ale jak dla mnie trochę ponarzekam, a co ;) .

1. Ciasno, daj sarence odetchnąć.
2. Przód cień, tło w słońcu. Wiem, że nie mogła pozować jak chciałeś, ale dziwnie to wygląda.
3. Brak kolorów, ale na to akurat tez nie miałeś wpływu - taka teraz pora roku.

Reasumując, nie z Twojej winy są te niedociagłości, może poza ciasnym kadrem :) .
A sarenka zacna. Już sobie ja wyobrażam na swoim grillu ;) .

razza
15-03-2011, 14:44
Tjaaaa... Od razu widać lepsze szkło niż ten schizofreniczny 180 :-P .
Ale jak dla mnie trochę ponarzekam, a co ;) .

1. Ciasno, daj sarence odetchnąć.
2. Przód cień, tło w słońcu. Wiem, że nie mogła pozować jak chciałeś, ale dziwnie to wygląda.
3. Brak kolorów, ale na to akurat tez nie miałeś wpływu - taka teraz pora roku.
Reasumując, nie z Twojej winy są te niedociagłości, może poza ciasnym kadrem :) .
A sarenka zacna. Już sobie ja wyobrażam na swoim grillu ;) .
Szkło najwybitniejsze bo 70-300 VR i jak widać ostre na długim końcu
1. musi być ciasno bo badylki się układały niekorzystnie a to mogłoby ranić poczucie estetyki kolegów fotografików:D
2. też nad tym myślałem - jak przesunąć sarenkę lub słońce - wyszło, że nie da rady - no chyba żeby sarenka była w stanie przed grillowym :D
3. nad kolorami też się zastanawiałem, czy nie zrobić tego zdjęcia w sepii - aż strach pomyśleć jakie bym dostasł komentaże ;-))

Najdziksze ostępy puszczy kampinoskiej:-) . Ładnie Andrzeju.I jakość jakby lepsza,chyba pełna klatka??
Taaak pełna klatka :D - Tomek co to dla mnie - młotek śrubokręt i matrycę z D700 wpakowałem do D90 :D - nie widzę uzasadnienia na razie dla D700 - no chyba że zacznę fotografować inne ,,sarenki" :D

Tomek_K
15-03-2011, 18:09
Taaak pełna klatka :D - Tomek co to dla mnie - młotek śrubokręt i matrycę z D700 wpakowałem do D90 :D - nie widzę uzasadnienia na razie dla D700 - no chyba że zacznę fotografować inne ,,sarenki" :D

Chodziło mi o to ,że nie kadrowane:p

razza
15-03-2011, 18:37
Chodziło mi o to ,że nie kadrowane:p

Jednak kadrowane, tak dobrze to nie ma - ale nie dużo - nad łebkiem był badyl, z lewej tyż coś takiego brzydkiego :D

rafalg78
16-03-2011, 21:42
Faktycznie bardzo ostre zdjęcie , przy krańcowej wartości ogniskowej obiektywu to rzadkość. Dla mnie nie jest za ciasno ale jak lubię takie kadry więc może nieobiektywnie ;) Przeszkadza mi trochę drzewko z prawej, może występlować :twisted:

baku127
16-03-2011, 21:49
razza mówisz poważnie, że to 70-300VR.?? A pozostałe Twoje fotki np. ptactwa to jakim szkłem pstrykasz??

lechupe
16-03-2011, 22:54
...
2. też nad tym myślałem - jak przesunąć sarenkę lub słońce - wyszło, że nie da rady - no chyba żeby sarenka była w stanie przed grillowym :D
...

Spróbuj shadows/highlight w CS5.
Bardzo dobrze sie sprawdza w odwracaniu światła.

razza
16-03-2011, 22:55
razza mówisz poważnie, że to 70-300VR.?? A pozostałe Twoje fotki np. ptactwa to jakim szkłem pstrykasz??

Poważnie to N70-300 VR , zresztą Waldek /wld/ także często używa tego szkła do focenia ptaków. Drugie szkło to stałka N300/4 często do niej zkładam TCII 1,7 wtedy mam ogniskową 750 mm . W krzaki często podpinam Sigmę 120-400 która najlepiej się sprawdza w ,,podchodzie" gdzie raz strzelam na bliski dystans a raz mam obiekt dalej.
pozdrawiam

razza
16-03-2011, 23:11
Spróbuj shadows/highlight w CS5.
Bardzo dobrze sie sprawdza w odwracaniu światła.

Ja obrabiam zdjęcia w ELEMENTS 7 z dodatkami VIVEZA2, DFINE do odszumiania , wyostrzam Sharpener Pro™ 3.0 obróbka jest znacznie szybsza jak w CSach i b.precyzyjna. Ale nie wiem czy mam tego typu funkcję. Nie uleg jednak watpliwości, ze bez tych narzędzi moje zdjęcia by wygladały jak rok temu :D.