Zobacz pełną wersję : Lwów - warto odwiedzić?
Wpadłem ostatnio na pomysł podróży do Lwowa na długi weekend. Pomijając pierwszą korzyść, czyli pyszne ukraińskie browary chciałbym zapytać o kilka spraw:
- czy wystarczy weekendu majowego na zwiedzenie tego miasta?
- znacie jakieś szczególne miejsca, które warto odwiedzić?
- czy spacery wieczorem można uznać za bezpieczne?
- znacie może jakiś w miarę tani nocleg (kieszeń typowo studenta)?
- czego warto spróbować na miejscu? :]
fotograf58
15-03-2011, 00:26
Podobno Sapphiron ma rodzinę we Lwowie.
Sapphiron
15-03-2011, 00:30
Ot już mnie wywołał do odpowiedzi...
Czy warto zwiedzić Lwów? Uważam pytanie za retoryczne... Ogólnie w Lwowie jest więcej miejsc ciekawych niż dałoby radę zwiedzić dokładnie przez tydzień... Co do spacerów wieczorem... Lwów robi się coraz bardziej cywilizowany (oczywiście w odniesieniu do wcześniejszgo stano rzeczy), Policaje spisują się coraz lepiej, chociaż ci wioskowi sa gorsi niż ruska mafia...
Z noclegami to niestety kiszka bo nie korzystałem nigdy z hoteli...
A co warto spróbować? Wszelkie czekolady, chałwy, do tego ofkors genialny keczap z bazylią i czosnkiem (nasze mogą się schować pod dywan), piwko, nalewki... Zresztą jedynie co lepiej tam nie próbować to chłodnik bo niestety strasznie tłusty jest, niektórzy nie dają rady i biegunka murowana... a publiczne tojlety w Lwowie to porażka...
(...) a publiczne tojlety w Lwowie to porażka...(...)
oj tam przesadzasz :D nie jest przecież tak źle :):)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://piwkoo.cal.pl/ukraina_wc.jpg)
hihi
...oczywiście, że warto zwiedzić, chociażby dlatego żeby zobaczyć piękne Ukrainki, których we Lwowie jest na tony ;)
Jedzonko też pyszne.
Wieczory? hmm.... idzie przeżyć :) Polacy nie są tam jakoś specjalnie źle traktowani, ale różnie z tym bywa.
dzięki wielkie :)
Ogólnie to Ukrainki, chałwa, Keczap to dla mnie niewiele w porównaniu do spełnienia marzenia, jakim jest Obołoń z beczki :D
Szkoda, że na temat noclegu ciężko... w zasadzie najbardziej mi na tym zależy.