Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przed zjazdem .....
.......zapraszam
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img861.imageshack.us/i/dsc7430orgagjankm.jpg/)
2. bonus
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img268.imageshack.us/i/dsc8308orgkopia1m.jpg/)
pozdrawiam :)
martinez
14-03-2011, 22:22
Ładne prace Janku, zdecydowanie bonus wybieram :)
maniak666
14-03-2011, 22:22
Janku czy mi się zdaje, czy jakiś lekki fiolet wkradł się na jedynkę? Kadr się widzi bardzo- ten samobójca oddający skalę tego co widzimy.
Bonus też ekstra. Widac znowu te ekstra chusteczki były w użyciu:-)
Bartekkw
14-03-2011, 22:24
BDB - zarówno 1 jak i 2. To ludek jakiś na jedynce na szczycie stoi ??
Dwójka świetna
Janku czy mi się zdaje, czy jakiś lekki fiolet wkradł się na jedynkę? Kadr się widzi bardzo- ten samobójca oddający skalę tego co widzimy.
Bonus też ekstra. Widac znowu te ekstra chusteczki były w użyciu:-)
mnie się wydaje ze nic tam nie powinno być, niebieskiego :) ale może ? zobaczymy czy ktoś jeszcze to potwierdzi
Barteku'kw - tak to ludek
misiobudrysio
14-03-2011, 22:28
ja tam fioletu nie widze
jedyneczka cudeńko
pozdr.
Jedynaczka super ale z małym ale ten cień po prawej widziałbym cały :p widziałbym to troszeczkę w prawo . Razi mnie to .
Jedynka świetna. Narciarz?, w pełni ukazuje potęgę gór.
Jest moc na obu zdjęciach :)
I to jest zdjęcie ukazujące potęgę gór.
Paablitos
15-03-2011, 00:29
Dwa swietne zdjecia. Jedynka-piekne ukazanie potegi gor i malenkosci czlowieka probujacego sie zmierzyc z olbrzymem. Dwojka-kapitalny klimat. Super zestaw.
bonus mnie powali trzeba przyznac, piekne jest , jedynka tez niczego sobie
Jedynka mocna dwójka z klimatem.Pozdrawiam
Piękne zdjęcia. Mogę tylko pomarzyć o takich.
jurek1906
15-03-2011, 09:47
Bonus jest przedni :).
Janusz
W komentarzu do mojego zdjęcia napisałeś, żeby podglądać mistrzów - Twoje galerie na www mam zapisane w Ulubionych.
jarekf34
15-03-2011, 10:29
Piękne zdjęcia. Jedyneczka z ludkiem i ten tytuł...Extra.
Janusz
W komentarzu do mojego zdjęcia napisałeś, żeby podglądać mistrzów - Twoje galerie na www mam zapisane w Ulubionych.
ale ja wcale nie czuję się mistrzem, i piszę te słowa bez fałszywej żenady, po prostu czasami udaje mi się zrobić dość dobre zdjęcie, dla osób zaczynających zabawę z fotografią moje doświadczenie i warsztat może się wydawać trudno osiągalny - zapewniam że tak nie jest, wielu niedawno zaczynających osiągnęło już mój poziom a wielu mnie przegoniło, macie nade mną przewagę, jesteście (przynajmniej większość) o pokolenie młodsi, możecie naprawdę więcej zdziałać, niestety umiejętność robienia poprawnych lub dobrych fotografii sama do was nie przyjdzie, trzeba włożyć sporo pracy w edukację, w plenery, w myślenie podczas wciskania spustu aparatu.
Prawdziwi mistrzowie to Ci, którzy oprócz zdolności posługiwania się programami graficznymi, oczywiście aparatem - umieją jeszcze włączyć do fotografii światło, im dłużej robię zdjęcia tym bardziej do mnie dociera ta odwieczna prawda
pozdrawiam :)
maniak666
15-03-2011, 15:11
Janku, i dzis na "pracowym" monitorze i wczoraj jak ryby w akwarium spac poszly;)(czyt. wylaczylem swietlowke), fiolet widziany wczoraj przeze mnie znikl. Tak ze wszystko ok. I u Ciebie na focie, a i z moim lapkiem tez nie jest zle.
Pozdrawiam.
, po prostu czasami udaje mi się zrobić dość dobre zdjęcie,
Janku, "problem" polega na tym, że patrząc na tę całą serię BW z górkami i ludkami w roli głównej słowo "czasami" nabiera innego wymiaru ;).
Ja szanuję u Ciebie to, że potrafisz zrobić świetne zdjęcie u siebie nad morzem, w górach jak w tym wątku, a i zdarzało Ci się w Irlandii, metrze itd. A to już nie każdemu wychodzi.
Żeby nie było samych ochów i achów - jedynka kapitalna :)
Karbulot
15-03-2011, 16:10
Jak wrzucisz Janku coś kolorowego, to się pozachwycam :) .
Fotografii czarno-białej jakoś dziwnie nie trawię i nie rozumiem...
jacekz40
15-03-2011, 16:15
Jedynka bardzo dobrze zaplanowany kadr :) no i mamy kapitalną fotkę.
Obydwa zdjęcia świetne.
Karbulot ja też jestem zwolennikiem koloru, ale weźmy zdjęcie z kolejką według mnie kolor by mógł tylko zepsuć tą świetną fotografię.
Janku, "problem" polega na tym, że patrząc na tę całą serię BW z górkami i ludkami w roli głównej słowo "czasami" nabiera innego wymiaru ;).
Ja szanuję u Ciebie to, że potrafisz zrobić świetne zdjęcie u siebie nad morzem, w górach jak w tym wątku, a i zdarzało Ci się w Irlandii, metrze itd. A to już nie każdemu wychodzi.
Żeby nie było samych ochów i achów - jedynka kapitalna :)
:oops::oops::oops:
a gdzie avatar z okularami?? ;) Zdjęcie nr 1 jest ładne, 2 też, ale 1 bardziej:) ciekawy jestem jakby nr 1 wyszedł w bliższym kadrowaniu, tak by troszkę bardziej wyeksponowany był ten ludzik...
Janku, i dzis na "pracowym" monitorze i wczoraj jak ryby w akwarium spac poszly;)(czyt. wylaczylem swietlowke), fiolet widziany wczoraj przeze mnie znikl. Tak ze wszystko ok. I u Ciebie na focie, a i z moim lapkiem tez nie jest zle.
Pozdrawiam.
do tej pory ten monitor mnie nie zawiódł więc byłem trochę zdziwiony że coś jest nie tak, za miesiąc jak dobrze pójdzie zmieniam monitor na 24 cale i pełen wypas, i wówczas już nikomu nie uwierzę ze jest gdzieś zafarb :p
Janusz, dla mnie bomba jak zwykle ;-) zresztą u Ciebie :-) kupuję dwa,ale o drugą się potarguję.
Dla mnie obie odsłony bardzo dobre, zresztą jak cała seria z Twojego górskiego pleneru :).
Na jedynce szumi jak cholera na górze i jakiś taki potężny zafarb się wkradł w odcieniu siena palona.
Na dwójce natomiast brak mi okrutnie wyrazistości foty. Za żadne skarby nie widzę co w głębi się dzieje ;).
Dla mnie obie odsłony bardzo dobre, zresztą jak cała seria z Twojego górskiego pleneru :).
Na jedynce szumi jak cholera na górze i jakiś taki potężny zafarb się wkradł w odcieniu siena palona.
Na dwójce natomiast brak mi okrutnie wyrazistości foty. Za żadne skarby nie widzę co w głębi się dzieje ;).
i tak ma być na dwójce - mglisto i klimatycznie, co zresztą widać już na wagoniku który jest otulony mgłą (wczesniejsza odsłona była bardziej wyrazista bo tam było wiecej swiatła, natomiast w tym kadrze byliśmy już w chmurach ), co do szumu na jedynce może na Twoim jak by nie było dużo lepszym monitorze więcej widzisz, mnie się wydaje ze jest ok. lub w normie :)
Nikonozaur
16-03-2011, 13:01
Nie mam pretensji do obu... ;)
i tak ma być na dwójce - mglisto i klimatycznie, co zresztą widać już na wagoniku który jest otulony mgłą (wczesniejsza odsłona była bardziej wyrazista bo tam było wiecej swiatła, natomiast w tym kadrze byliśmy już w chmurach ), co do szumu na jedynce może na Twoim jak by nie było dużo lepszym monitorze więcej widzisz, mnie się wydaje ze jest ok. lub w normie :)
Janie przecie ja sobie jaja robiłem (emotka na końcu).
Także jeszcze raz zachowując wielką powagę napiszę: bardzo dobre zdjęcia bez uwag.
P.S. Luzik, luzik i jeszcze raz luzik :):):).
Janie przecie ja sobie jaja robiłem (emotka na końcu).
Także jeszcze raz zachowując wielką powagę napiszę: bardzo dobre zdjęcia bez uwag.
P.S. Luzik, luzik i jeszcze raz luzik :):):).
ożesz TY..........:twisted:
bonus bardzo mi się podoba!
krzysztofz24
16-03-2011, 17:18
Wspanialy klimat 1 zbudowany kadrowaniem i umieszczeniem postaci ludzkiej w kadrze. Taki maly ludzik;-), a robi za mocny punkt i pokazuje skale i ogrom...(no, kawal dobrej roboty odwala ten ludzik, jednym zdaniem:-)).
Janku, piekna masz tą serie z gór.
Bardzo chetnie bym zobaczył wszystko w jednym wątku.
Obydwie prace z klimatem.
Janku, piekna masz tą serie z gór.
Bardzo chetnie bym zobaczył wszystko w jednym wątku.
Obydwie prace z klimatem.
dziekuję, za duzo by było :) a całość jest tutaj http://harb.pl/Gory%20-%20Mountains,%20Morze%20-%20Sea/Gory%20-%20Mountains/index.html zapraszam :)
ps. i mam zamiar jeszcze kilka dodać
Fajna kolejka. Moglaby tez ciekawie wygladac w ciasniejszym ujeciu.