Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kasia :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img219.imageshack.us/img219/1421/dsc26302kopia.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img98.imageshack.us/img98/3561/dsc2613kv.jpg)
jacek.gold
14-03-2011, 12:52
a mi się nie podoba
ot tak poprostu
Kasia trochę spięta. "Jedynka" ciut przydługa. Gdyby Kasia trochę filuternie przekrzywiła głowę na prawe ramię, to "dwójka" byłaby udańsza. ;-)
Na 2 wyglada jakby sie celowo powstrzymywala przed usmiechem. Niestety nie podoba mi sie.
skoro już komentujecie :) to chętnie usłysze dlaczego nie ? krytyka "bo nie" to nie krytyka , poprosze o coś bardziej konstruktywnego ...
P.S
Panie Jacku już kilka osób zauważyło , że wprowadza Pan spamową formę komentowania- nie wprowadzającą żadnego konstruktywnego wniosku, może wynika to ze zmęczenia zawodowego ? proponuje spacer , a nie nic nie wnoszące komentowanie... Skoro już jest do d*** to może warto napisac dlaczego chętnie się nauczę czegoś od "mistrzów"
PBmarkII
14-03-2011, 16:12
Ogólnie zdjęcia podobają mi się :) Jedyne co bym zmienił to bez czapki robił. Po prostu jakoś gryzie mi się ona z całokształtem zdjęcia.
jacek.gold
14-03-2011, 16:17
skoro już komentujecie :) to chętnie usłysze dlaczego nie ? krytyka "bo nie" to nie krytyka , poprosze o coś bardziej konstruktywnego ...
P.S
Panie Jacku już kilka osób zauważyło , że wprowadza Pan spamową formę komentowania- nie wprowadzającą żadnego konstruktywnego wniosku, może wynika to ze zmęczenia zawodowego ? proponuje spacer , a nie nic nie wnoszące komentowanie... Skoro już jest do d*** to może warto napisac dlaczego chętnie się nauczę czegoś od "mistrzów"
ps: gdzieś w regulaminie jest napisane że ma być konstruktywnie? skomentowałem wnioski wyciągnij sam
ps: gdzieś w regulaminie jest napisane że ma być konstruktywnie? skomentowałem wnioski wyciągnij sam
nigdzie , ale za krytykę "nie bo nie " to ja dziękuję serdecznie , prosze oszczędzic sobie swój wolny czas , wolałbym usłyszec co można poprawic , skoro jest aż tak źle według Pana.
psychopulse
14-03-2011, 16:23
@simil - szkoda słów, naprawdę, w internecie nie brakuje sfrustrowanych buraków, niestety to forum nie jest od tego wyjątkiem.
jacek.gold
14-03-2011, 16:23
nigdzie , ale za krytykę "nie bo nie " to ja dziękuję serdecznie , prosze oszczędzic sobie swój wolny czas , wolałbym usłyszec co można poprawic , skoro jest aż tak źle według Pana.
wsadzaj na NK tam się wszystkim zachwycą
z moim cennym czasem robię co chcę między innymi podziwiam takie eksperymenty jak powyżej i opisuję w tylu słowach ilu uznam za stosowne
@simil - szkoda słów, naprawdę, w internecie nie brakuje sfrustrowanych buraków, niestety to forum nie jest od tego wyjątkiem.
skończyły się argumenty zaczęły się inwektywy?
zabawny jesteś ;)
kto niby jest tym "sfrustrowanym burakiem"? jeśli chodzi Ci o mnie ,to gdzie w mojej wypowiedzi widzisz frustrację ? prosiłem tylko o konstruktywną krytykę...
psychopulse
14-03-2011, 16:57
Szkoda słów na Twojego rozmówcę, pooglądaj wpisy w innych tematach ;) Odnośnie buraków - sam wyciągaj wnioski, ja swoje wyciągnąłem ;)
jacek.gold
14-03-2011, 17:00
lubię urażonych artystów ;)
wiem , widziałem... szkoda słów.
Fidosanok
14-03-2011, 17:10
Regulamin forum nikon.org.pl
PRAWA UŻYTKOWNIKÓW FORUM
5. Każdy użytkownik forum ma prawo do:
a) umieszczania merytorycznych wpisów oraz zdjęć w poszczególnych działach forum;
Daleki jestem od angażowania się w kłótnie albo obstawiania czyjejś strony, ale ze względu na szacunek do autora raczej wypadałoby napisać kilka słów dlaczego się nie podoba. Zawsze to lepiej brzmi niż "a mi się nie podoba ot tak poprostu". Mimo wszystko wstawiając zdjęcia chcemy znać opinię innych - uczymy się poprzez krytykę. Nawet, Jacku, jeśli zdjęcie wywołuje u Ciebie negatywne odczucia to dopisz, że np. modelka brzydka albo źle ubrana czy coś w tym stylu, a zawsze to będzie coś więcej. Wstawianie komentarzy o których mowa powyżej nie wnosi nic do dyskusji, a rodzi jedynie złość jednych przeciw drugim (zawsze będą dwa obozy - broniący i atakujący). Poza tym niestety na podstawie Twojej odpowiedzi nie można wyciągnąć żadnych wniosków...
Pozdrawiam!
jacek.gold
14-03-2011, 17:15
modelka nigdy nie jest brzydka
zazwyczaj fotograf jest dupa i nie umie nic zobaczyć przez szkło a mimo to pokazuje
Fidosanok
14-03-2011, 17:31
modelka nigdy nie jest brzydka
zazwyczaj fotograf jest dupa i nie umie nic zobaczyć przez szkło a mimo to pokazuje
ech... tyle się nagadałem;)... nic to ...
Pozdrawiam
jacek.gold
14-03-2011, 17:35
ech... tyle się nagadałem;)... nic to ...
Pozdrawiam
nie bój ;) czytać umiem
ale jakbym się zachwycał to byłby to jedyny wpis pod zdjęciem :D
może zakończmy tą bezcelową dyskusję co? nie podoba sie to nie , trudno:) nie chcesz powiedziec czemu - ok , nie musisz
Fotograficznie nieźle. Słabiej modelkowo. Jedynka mogłaby już być prosta. Wydaje mi się, że można też modelkę lepiej pokazać - choćby z profilu. Ale jestem świadom, że nie zawsze "lepiej" jest celem zdjęć. Ciut za mocna kontra na dwójce (czy może za słabe wypełnienie). Głębia fajna, ale ja ogólnie lubię tę ogniskową. Niestety to troszkę za mało by całość była super.