Zobacz pełną wersję : Pytanko Nikon D 70s
gregorypl
21-01-2007, 12:37
Witam Wszystkich Jestem Członkiem Forum Od Dzisiaj, Fotografia To Moje Hobby, Od Niedawna Jestem Posiadaczem Nikona D 70s, No I Zauważyłem Pewien Kłopot Z Kartą Pamięci Kingstone Elite Pro( Moja Ma 1 Gb), Którą Mam W Swoim Aparaciku, Otóż Ostatnio Po Uruchomieniu Aparatu (wcześniej Robiłem Fotki) Okazało Się że Karta Jest Pusta Tzn. Usunęły Się Zdjęcia Które Zrobiłem Chwilę Wcześniej :(, Gdzieś Wyczytałem że Ponoć Nikon D 70 Niechętnie Współpracuje Z Kingstone Elite Pro, I Odradza Się Używanie Jej Z D 70. Co Wy Na To? Proszę O Pomoc. Pozdrawiam Wszystkich.
w zasadzie odpowiedziales sobie sam na wlasne pytanie. sandisk i lexar - jesli sa oryginalen gwarantuja praktycznie bezproblemowy zapis.
Ten problem był na forum opisywany wieeeeeeeeeeeeeeele razy.
Polecam opcję szukaj, po jej zastosowaniu dowiesz się, że kingston jest be, a dobre są karty sandisk i lexar (to tak w dużym skrócie).
Jak masz uraz do szukania, to polecam dział POZOSTAŁE AKCESORIA.
To forum jest kopalnią wiedzy i znajdziesz na nim odpowiedzi nawet na takie pytania, o których na razie nie myślisz
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikon.org.pl/images/icons/icon10.gif).
Witam na forum i pozdrawiam
Tomek
bartoszek
21-01-2007, 12:57
Niestety to co napisał powyżej przedmówca jest prawdą.Na pewno zanim kupiłeś lustro śledziłeś trochę to forum.
Ten temem był już wałkowany.Poprostu Sandiski i Lexary najlepiej współpracują z Nikonem.Może i są trochę droższymi kartami,ale są niezawodne.A pozatym przecież twój D70 nie kosztował mało kaski-koszt karty jest przy nim niewielką kwotą.Wynika z tego prosty wniosek-lepiej kupić sprawdzoną kartę i spać spokojnie.
slawson38
21-01-2007, 13:24
Mam Kingston elit pro 1 GB X 50 i żadnych problemów do tej pory nie miałem.Aby tak dalej.
gregorypl
21-01-2007, 17:34
ok . dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam wszystkich.
brzezior
22-01-2007, 08:18
A sprawdz jeszcze, czy przypadkiem nie zapisales zdjec w innym folderze na karcie - najlepiej na komputerze. Używam dwóch kart Kingston Elite Pro - 1 i 0,5GB od dwóch lat i nie miałem nigdy z nimi problemów. Trzeba tylko pamiętać i formatować karty, a nie usuwać zdjęcia.
Mam Kingstona 1Gb Elite Pro 50x od ponad roku i nie mam z nim zadnych klopotow, no ale moze mam po prostu szczescie ;)
Jacek B.
22-01-2007, 11:02
ja mam kingston 2 Gb i działą bez problemu. Sandisk Ultra III 1 Gb zawiesza się u mnie i nie zapisuje zdjęć.
Też mam Elite Pro 1GB, wcześniej miałem 512MB i działają... nic się nie dzieje. Za to z Sandisk'a Szwagra już kilka razy odzyskiwałem zdjęcia... Teraz będę kupował drugą kartę i chyba jednak wezmę Sandisk'a Extreme... tak na wszelki wypadek ;)
Z kingstonami to jest loteria. Ja miałem same problemy z ElitePro:/:/ W koncu kupiłem sandiska i jak ręką odjął:). Kumpel w swojej siedemdziesiątce uzywa kingstonów i nie marudzi. Z moją tez nie miał problemów. Ale ostatnio kupił nową i kapa. Więc wszytko zależy jak sie trafi... ty miałeś pecha, ja też i wielu innych.