PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z wystemplowanymi słupami I

wingeo
11-03-2011, 01:17
Pięć słupów, dwie linie po dwa druty każda. Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/7941/mor97ff.jpg)

Pozdrawiam.

rainer
11-03-2011, 01:22
Kadr jest prześwietny :), do tego ładne kolory i fajne światełko... super.

stroop
11-03-2011, 02:12
Wyśmienite. Dawno nic mi się tak nie podobało :)

vASQ
11-03-2011, 02:16
Ladnie, schludnie kolorowo az chcialo by sie tam pobiegac. Kawal dobrej roboty, mozesz sobie polac :)

pszetak
11-03-2011, 02:35
Do pełni szcześcia brakuje mi słupów.

zaza67
11-03-2011, 07:25
Bardzo dobre .

Paablitos
11-03-2011, 07:29
Swietny przekladancowy kadr. Kolorki.. miodzio. Gratulacje.
P.S.
A zes sie chlopie stempelkiem musial nadziubac...:D

RobertSoul
11-03-2011, 07:31
palce lizać :))

atrem_foto
11-03-2011, 07:42
Takie kadry można pokazywać przeciwnikom stemplowania i zwolennikom "zdjęcie tylko z puszki". Czasem po prostu nie da się zrobić zdjęcia bez mieszczenia w kadrze różnych "przeszkadzajek". Czy przez to stemplowanie zdjęcie jest gorsze? Moim zdaniem - jest po prostu świetne. Gratuluję!

ART69
11-03-2011, 10:30
Ładna kompozycja, wieloplanowość i światełko :-)

wilus
11-03-2011, 10:34
Podoba się !
Kielecka Szkoła Krajobrazu Pawła Pierścińskiego - ten sam styl

lechupe
11-03-2011, 10:36
Swietne zdjecie ! Motyw klasyczny, ale dobrze podany i ze świetną kolorystyką.

Jezeli autor (co się mu chwali) dopuszcza ingerencję w rzeczywistość, dla uzyskania żądanej kompozycji - mam propozycję do rozważenia.
Otóz wyciąłbym z tego zdjęcia pasek o szerokosci 50px z trzeciego od góry pasa (ponizej drugiego drzewa).
Poniewaz zmniejszyłaby sie wówczas wysokość, dla zachowania proporcji, uciłabym owe 50px z prawej strony.

W efekcie otrzymalibysmy równiez kwadrat, w którym jednakze odległosci pomiedzy drzewami, oraz ich połozenie w kadrze byłoby juz prawie optymalne :-)

krzysztofz24
11-03-2011, 10:56
Bardzo ladne zdjecie, podoba sie. Wspaniale swiatlo i kompozycja. Kolorystycznie tez nie mozna nic zarzucic, choc osobiscie bym dodal tak z 1 cm dolu...
A, i bardzo fajny szczegol z ta drabinka oparta o drzewko.

P.S
Oczywiscie na koniec musze napisac, ze dobierajac taki tytul, ktory w zlosliwy sposob nawiazuje do pracy kolegi Wpkx...niestety nie wystawiasz sobie dobrego swiadectwa i zachowujesz sie jak 5-letnie dziecko;-).

P.S2 Tylko niech nikt nie mysli ze kogos bronie, lub bronie jakiegos wyimagowanego TWA, komentuje tylko sytuacje. Czasami niektorzy sie zachowuja zupelnie jak w piaskownicy. I akurat tutaj nie mam na mysli konkretnie ciebie, tylko szerszy aspekt sprawy...

Robert_P
11-03-2011, 11:19
Postuluję o wyrwanie tych chwastów zwanych słupami żeby inni nie musieli stęplować :)
Kadr miodzio.

wingeo
11-03-2011, 12:03
P.S
Oczywiscie na koniec musze napisac, ze dobierajac taki tytul, ktory w zlosliwy sposob nawiazuje do pracy kolegi Wpkx...niestety nie wystawiasz sobie dobrego swiadectwa i zachowujesz sie jak 5-letnie dziecko;-).

P.S2 Tylko niech nikt nie mysli ze kogos bronie, lub bronie jakiegos wyimagowanego TWA, komentuje tylko sytuacje. Czasami niektorzy sie zachowuja zupelnie jak w piaskownicy. I akurat tutaj nie mam na mysli konkretnie ciebie, tylko szerszy aspekt sprawy...

.... oczywiście, że złośliwie, ..... ale ja właśnie takie fotografie robię i lubię. Pokazuję tak trochę dla równowagi, ...... bo to forum coś ostatnio skręca stylistycznie w okolice Buska Zdroju.
P.S. Z Wojtkiem jesteśmy po wymianie korespondencji poprzez PW i zapewne nawiązaniem do jego tytułu urażony nie będzie :0, ...... choć złośliwości pewnie się pojawią.

lechupe
11-03-2011, 12:05
ja chciałbym tylko nieśmiało dodac, ze pisze sie STEMPEL, STEMPLOWAC, WYSTEMPLOWAĆ.
Słowo stępel, aczkolwiek istnieje, jest archaiczne i odnosi siie do czegos zupełnie innego.

Byc moze kolega ekonet zechciałby przykleić gdzieś tę doniosłą nowinę, ponieważ jest to naczęściej spotykany błąd ortograficzny na forum

guti
11-03-2011, 12:41
Niech żyją stempelki.

wpkx
11-03-2011, 13:10
.... oczywiście, że złośliwie, ..... ale ja właśnie takie fotografie robię i lubię. Pokazuję tak trochę dla równowagi, ...... bo to forum coś ostatnio skręca stylistycznie w okolice Buska Zdroju.
P.S. Z Wojtkiem jesteśmy po wymianie korespondencji poprzez PW i zapewne nawiązaniem do jego tytułu urażony nie będzie :0, ...... choć złośliwości pewnie się pojawią.

Urażeni niech się czują ci, których (choć może się mylę...) wkręciłeś z tym stemplowaniem. ;)
A żeby nie było, że złośliwość mi się skończyła - Busko-Zdrój pisze się z myślnikiem w środku. :D

jacekz40
11-03-2011, 13:29

Eeee to zawsze można podciągnąć pod zbieżność tytułów ;) wiele razy były już na forum zdjęcia o różnej tematyce, różnych autorów nosiły ten sam tytuł.

krzysztofz24
11-03-2011, 13:41

Jesli poczules sie choc troche urazony tym co napisalem o zachowaniu 5 latka i jeszcze w innym "krajobrazowo-slupkowo-stemplowym" watku o zlotej lopatce dla ciebie i innego kolegi...
To przepraszam, nie mialem nic zlego na mysli. a dlaczego tak pisze, bo odpowiedziales w rzeczowy i bardzo kulturalny sposob.

A propo tej wymiany korespondencji z kolega Wpkx...to jak rozumiem, wymieniacie korespondencje zeby nikt nie poczul sie urazony:-), i nadal jestescie dla siebie zloscliwi:-).
To az tak wyrafinowane i skomplikowane ze nie bede wnikal;-);-);-).

Rycerz
11-03-2011, 13:43
piękne kolory i intrygująca fotografia :-)

wingeo
11-03-2011, 14:03
............ wkręciłeś z tym stemplowaniem. ;)

Nikogo nie wkręcałem, w tym wątku (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=146415) jest zdjęcie bez wystemplowanej linii, na co (słusznie) zwrócono mi uwagę :lol:

Co do błędu to masz rację, ale ...... (http://www.pupbusko.pl/pup/index.php)

biegly
11-03-2011, 14:06
Ładne kolorki, podoba się całość ;)

wpkx
11-03-2011, 14:21
Nikogo nie wkręcałem, w tym wątku (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=146415) jest zdjęcie bez wystemplowanej linii, na co (słusznie) zwrócono mi uwagę :lol:

Czy "słusznie" - kwestia indywidualnego podejścia. ;)

Co do błędu to masz rację, ale ...... (http://www.pupbusko.pl/pup/index.php)

Nigdy nie twierdziłem, że w Busku brakuje indolentów. Niektórzy są lepsi nawet ode mnie. :mrgreen::D

harb
11-03-2011, 14:49
bardzo ładna praca :)

Locter
11-03-2011, 15:26
Świetnie jest, tak trzymać.

touran
11-03-2011, 16:47
...cóż tu pisać?? po prostu piękna praca.

Frenczu
11-03-2011, 21:51
uwielbiam te Twoje ujęcia z tamtych miejsc, jest świetnie!