Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z wystemplowanymi słupami I
Pięć słupów, dwie linie po dwa druty każda. Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/7941/mor97ff.jpg)
Pozdrawiam.
Kadr jest prześwietny :), do tego ładne kolory i fajne światełko... super.
Wyśmienite. Dawno nic mi się tak nie podobało :)
Ladnie, schludnie kolorowo az chcialo by sie tam pobiegac. Kawal dobrej roboty, mozesz sobie polac :)
Do pełni szcześcia brakuje mi słupów.
Paablitos
11-03-2011, 07:29
Swietny przekladancowy kadr. Kolorki.. miodzio. Gratulacje.
P.S.
A zes sie chlopie stempelkiem musial nadziubac...:D
RobertSoul
11-03-2011, 07:31
palce lizać :))
atrem_foto
11-03-2011, 07:42
Takie kadry można pokazywać przeciwnikom stemplowania i zwolennikom "zdjęcie tylko z puszki". Czasem po prostu nie da się zrobić zdjęcia bez mieszczenia w kadrze różnych "przeszkadzajek". Czy przez to stemplowanie zdjęcie jest gorsze? Moim zdaniem - jest po prostu świetne. Gratuluję!
Ładna kompozycja, wieloplanowość i światełko :-)
Podoba się !
Kielecka Szkoła Krajobrazu Pawła Pierścińskiego - ten sam styl
Swietne zdjecie ! Motyw klasyczny, ale dobrze podany i ze świetną kolorystyką.
Jezeli autor (co się mu chwali) dopuszcza ingerencję w rzeczywistość, dla uzyskania żądanej kompozycji - mam propozycję do rozważenia.
Otóz wyciąłbym z tego zdjęcia pasek o szerokosci 50px z trzeciego od góry pasa (ponizej drugiego drzewa).
Poniewaz zmniejszyłaby sie wówczas wysokość, dla zachowania proporcji, uciłabym owe 50px z prawej strony.
W efekcie otrzymalibysmy równiez kwadrat, w którym jednakze odległosci pomiedzy drzewami, oraz ich połozenie w kadrze byłoby juz prawie optymalne :-)
krzysztofz24
11-03-2011, 10:56
Bardzo ladne zdjecie, podoba sie. Wspaniale swiatlo i kompozycja. Kolorystycznie tez nie mozna nic zarzucic, choc osobiscie bym dodal tak z 1 cm dolu...
A, i bardzo fajny szczegol z ta drabinka oparta o drzewko.
P.S
Oczywiscie na koniec musze napisac, ze dobierajac taki tytul, ktory w zlosliwy sposob nawiazuje do pracy kolegi Wpkx...niestety nie wystawiasz sobie dobrego swiadectwa i zachowujesz sie jak 5-letnie dziecko;-).
P.S2 Tylko niech nikt nie mysli ze kogos bronie, lub bronie jakiegos wyimagowanego TWA, komentuje tylko sytuacje. Czasami niektorzy sie zachowuja zupelnie jak w piaskownicy. I akurat tutaj nie mam na mysli konkretnie ciebie, tylko szerszy aspekt sprawy...
Robert_P
11-03-2011, 11:19
Postuluję o wyrwanie tych chwastów zwanych słupami żeby inni nie musieli stęplować :)
Kadr miodzio.
P.S
Oczywiscie na koniec musze napisac, ze dobierajac taki tytul, ktory w zlosliwy sposob nawiazuje do pracy kolegi Wpkx...niestety nie wystawiasz sobie dobrego swiadectwa i zachowujesz sie jak 5-letnie dziecko;-).
P.S2 Tylko niech nikt nie mysli ze kogos bronie, lub bronie jakiegos wyimagowanego TWA, komentuje tylko sytuacje. Czasami niektorzy sie zachowuja zupelnie jak w piaskownicy. I akurat tutaj nie mam na mysli konkretnie ciebie, tylko szerszy aspekt sprawy...
.... oczywiście, że złośliwie, ..... ale ja właśnie takie fotografie robię i lubię. Pokazuję tak trochę dla równowagi, ...... bo to forum coś ostatnio skręca stylistycznie w okolice Buska Zdroju.
P.S. Z Wojtkiem jesteśmy po wymianie korespondencji poprzez PW i zapewne nawiązaniem do jego tytułu urażony nie będzie :0, ...... choć złośliwości pewnie się pojawią.
ja chciałbym tylko nieśmiało dodac, ze pisze sie STEMPEL, STEMPLOWAC, WYSTEMPLOWAĆ.
Słowo stępel, aczkolwiek istnieje, jest archaiczne i odnosi siie do czegos zupełnie innego.
Byc moze kolega ekonet zechciałby przykleić gdzieś tę doniosłą nowinę, ponieważ jest to naczęściej spotykany błąd ortograficzny na forum
.... oczywiście, że złośliwie, ..... ale ja właśnie takie fotografie robię i lubię. Pokazuję tak trochę dla równowagi, ...... bo to forum coś ostatnio skręca stylistycznie w okolice Buska Zdroju.
P.S. Z Wojtkiem jesteśmy po wymianie korespondencji poprzez PW i zapewne nawiązaniem do jego tytułu urażony nie będzie :0, ...... choć złośliwości pewnie się pojawią.
Urażeni niech się czują ci, których (choć może się mylę...) wkręciłeś z tym stemplowaniem. ;)
A żeby nie było, że złośliwość mi się skończyła - Busko-Zdrój pisze się z myślnikiem w środku. :D
jacekz40
11-03-2011, 13:29
Eeee to zawsze można podciągnąć pod zbieżność tytułów ;) wiele razy były już na forum zdjęcia o różnej tematyce, różnych autorów nosiły ten sam tytuł.
krzysztofz24
11-03-2011, 13:41
Jesli poczules sie choc troche urazony tym co napisalem o zachowaniu 5 latka i jeszcze w innym "krajobrazowo-slupkowo-stemplowym" watku o zlotej lopatce dla ciebie i innego kolegi...
To przepraszam, nie mialem nic zlego na mysli. a dlaczego tak pisze, bo odpowiedziales w rzeczowy i bardzo kulturalny sposob.
A propo tej wymiany korespondencji z kolega Wpkx...to jak rozumiem, wymieniacie korespondencje zeby nikt nie poczul sie urazony:-), i nadal jestescie dla siebie zloscliwi:-).
To az tak wyrafinowane i skomplikowane ze nie bede wnikal;-);-);-).
piękne kolory i intrygująca fotografia :-)
............ wkręciłeś z tym stemplowaniem. ;)
Nikogo nie wkręcałem, w tym wątku (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=146415) jest zdjęcie bez wystemplowanej linii, na co (słusznie) zwrócono mi uwagę :lol:
Co do błędu to masz rację, ale ...... (http://www.pupbusko.pl/pup/index.php)
Ładne kolorki, podoba się całość ;)
Nikogo nie wkręcałem, w tym wątku (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=146415) jest zdjęcie bez wystemplowanej linii, na co (słusznie) zwrócono mi uwagę :lol:
Czy "słusznie" - kwestia indywidualnego podejścia. ;)
Co do błędu to masz rację, ale ...... (http://www.pupbusko.pl/pup/index.php)
Nigdy nie twierdziłem, że w Busku brakuje indolentów. Niektórzy są lepsi nawet ode mnie. :mrgreen::D
Świetnie jest, tak trzymać.
...cóż tu pisać?? po prostu piękna praca.
uwielbiam te Twoje ujęcia z tamtych miejsc, jest świetnie!