Zobacz pełną wersję : SIGMA AF SUPER-WIDE II 24mm/2.8 MACRO
Heh,
nabyłem właśnie to szkiełko za 300pln. Sample z d200 wyglądały niczego sobie więc kupiłem, samo ono ponoć w dobrym .. b.dobrym stanie. U mnie bedzie miało pracować z d90. Acha, posiada powłoki MC.
Jak myślicie dobry deal? Bo ja myślę, że dobry;) Ktoś już miał może kidedyś do czynienia ?
Oceń sam, najlepiej za pomocą umieszczenia tutaj zdjęć i poinformowania nas, czy warto :]
jak usłyszysz AF, to spadniesz z krzesła. To szkło ma makro, więc zakres AF jest spory - jak przejedzie przez cały zakres, to dzieci sąsiadów się budzą.
Optycznie na cyfrze jest ok - bez rewelacji, ale dobrze. Na filmie sprawuje się lepiej.
Opini na samym tym forum było wiele więc wystarczy poszukać!!
Zgodzę się z kolegą gilby. Jak usłyszysz AF to nie zakładaj wątku "czy to normalne, że rzęzi jakby miał się rozpaść" ;)
Haha faktycznie af daje trochę czadu, powiedzmy, że przezyję bo jest celnie. Optycznie nie wygląda to źle więc mam fajną zabawę przed sobą;)
Mam to samo szkiełko tylko manual - uważam, że bardzo fajny sprzęt, mój kosztował chyba coś koło 150 PLN
Sam przymierzam się do zakupu owego szkła. Można prosić o jakieś przykładowe zdjęcia waszej ręki?
ja je mam i mieszkam w Poznaniu.
więc jak chcesz, to możesz mieć zdjęcia ze swojej ręki :)
Wypożyczasz ? Wyprzedajesz? :)
nie sprzedaje i nie wypożyczam :)
mogę udostępnić do przestrzelania, jak zastanawiasz się nad kupnem.