Zobacz pełną wersję : Nec 2690, LaCie 526...
Czy znany jest Wam sklep lub serwis, w którym można kupić NOWĄ matrycę do Nec-a 2690 i którego z producentów
jest to matryca? Ile może kosztować taka przyjemność?
Drugie pytanie, czy można do monitora Nec 2690 (a tak naprawdę LaCie 526) można założyć matrycę od Nec-a
Spectraview 2690 lub matrycę od Nec-a 2690 drugiej generacji?
Chętnie zdałbym się na serwis, nawet fabryczny ale... Sami wiecie jak jest z serwisami :-).
Pozdrawiam
Czy znany jest Wam sklep lub serwis, w którym można kupić NOWĄ matrycę do Nec-a 2690 i którego z producentów jest to matryca? Ile może kosztować taka przyjemność?
Drugie pytanie, czy można do monitora Nec 2690 (a tak naprawdę LaCie 526) można założyć matrycę od Nec-a
Spectraview 2690 lub matrycę od Nec-a 2690 drugiej generacji?
Beznadziejna sprawa, proponuję dać sobie spokój. W monitorach tej klasy nie wystarczy wsadzić panela aby działał.
PS. LaCie 526 jest NEC'em 2690 a nie odwrotnie.
Dziękuję za odzew :-)
Jednak nie bardzo mnie to przekonuje. Wg pańskiej opinii serwisowanie (polegające na wymianie matrycy)
monitorów wyższej klasy pozbawione jest sensu? Dlaczego?
Producenci nie wymieniają całych monitorów, w których wadliwa jest tylko matryca a jedynie panel.
Nie wie Pan przypadkiem kto jest producentem tej matrycy?
Pozdrawiam
Jednak nie bardzo mnie to przekonuje. Wg pańskiej opinii serwisowanie (polegające na wymianie matrycy) monitorów wyższej klasy pozbawione jest sensu? Dlaczego?
Ponieważ po montażu matrycy ekran jest "fotografowany" profesjonalnym miernikiem i do pamięci monitora jest wgrywana mapa nierównomierności podświetlenia będąca bazą dla układu stabilizującego. Ponadto badana jest i programowana liniowość wyświetlacza.
Nie wie Pan przypadkiem kto jest producentem tej matrycy?
Przypadkiem wiem: LG-Philips.
PS. Nie Pan pierwszy wpadł na pomysł kupna potłuczonego monitora. Powtarzam jeszcze raz. Naprawa nie jest możliwa bez przekroczenia kosztów stanowiących równowartość nowego monitora.
Czyli tak naprawdę wymianę "uszkodzonej" matrycy przeprowadzi tylko producent monitora?
Trochę to nie teges ;-).
Mam LaCie 526 i panel "deko" mnie wk... denerwuje. Chętnie wymieniłbym matrycę na nowszą (tę z 2690 WUXi2)
lub nawet selekcjonowaną SV (o ile cena takiego zabiegu jest w granicach rozsądku).
Naprawdę to taki "problem"?
Pozdrawiam
P.S. Pisałem gdy Pan dopisał P.S :-)
To może inaczej. Czy jakikolwiek mądry serwis potrafi "wyczyścić" matrycę w takim monitorze?
Chodzi mi o uzyskanie jednolitej bieli na całej powierzchni. Takiej jak w nowym panelu.
Jest to możliwe?
Pozdrawiam
Naprawdę to taki "problem"?
Nie tyle problem co niewykonalne. Przetestowane.