Zobacz pełną wersję : Krewscy Nikoniarze!
Różne akcje promowane są na naszym forum. Może warto zapoczątkować nową promującą krwiodawstwo. Zaraz jadę do szpitala upuścić 450 ml :-) Było już kilka akcji oddawania krwi nagłego dla kogoś z forum. Jakbyśmy stworzyli tak bank informacyjny o naszym oddawaniu krwi mogłoby to ułatwić kolejne akcje. Cel jest szczytny myślę. Ja i tak oddaję regularnie, więc wiec jaka jest radość pielęgniarek z powrotu "pacjenta" do punktu krwiodawstwa :-) Poza tym będziemy mogli się pochwalić za rok, że Nikoniarze oddali w mijającym roku 8 litrów A RH minut, 5 litrów 0 RH minus itd. Jeżeli uważacie to za blubry to olejny ten temat. Piszę o tym bo mnie jakoś natchnęło. Wiosna idzie i krwi będzie potrzeba coraz więcej. A że jakoś poczuwam się do promowania krwiodawstwa to wylałem to w tym poście :)
Boryszuk
10-03-2011, 09:08
Czepię sie tylko bo krwi nie oddaje.
Krewcy, nie krewscy :)
ja tez nie oddaje bo nie lubie igieł. Ale pomysł sam w sobie bardzo fajny i popieram.
Ja jestem tydzień po donacji i popieram krwiodawstwo z akcją bez akcji na co dzień i od święta. To nic nie kosztuje a może komuś bardzo pomóc.
Czepię sie tylko bo krwi nie oddaje.
Krewcy, nie krewscy :)
Dobrze utworzył nowe słowo. Jestem za. :)
Ja oddaje, polecam. Ma się dużo satysfakcji po, że się pomogło.
No, satysfakcja jest wielka. No i jakaś ulga, jak upuszczą te prawie pół litra :)
Oddaję, ale nieregularnie, 2-3 razy do roku. Nie szkodzi nic. A w czasach kiedy organizm nie ma z czym walczyć bo na każde kichnięcie jest masa tabletek i syropów, na każdą porę roku zestawy witamin i suplementów, żarcia w bród - przyda się trochę wysiłku organizmowi.
niezarejestrowany
10-03-2011, 10:44
no i jeszcze 9 czekolad ;-)
9 czekolad, soczek i petitki :-) Mało tego odpis od podatku 250 zł za to, że raz na 2 miesiące straci się trochę czasu w szpitalu. Satysfakcja zawsze jest. Szczególnie jak ma się rzadką grupę krwi jak ja A minus. Stan w książeczce na dzisiaj wynosi 12150 ml :D
niezarejestrowany
10-03-2011, 11:56
9 czekolad, soczek i petitki :-) Mało tego odpis od podatku 250 zł za to, że raz na 2 miesiące straci się trochę czasu w szpitalu. Satysfakcja zawsze jest. Szczególnie jak ma się rzadką grupę krwi jak ja A minus. Stan w książeczce na dzisiaj wynosi 12150 ml :D
niestety, w Przemyślu tylko 9 czekolad.
a stan na dzis 24750 ml :-)
Maciek R
10-03-2011, 11:59
Ja strasznie chciałem oddawać krew - duży chłopak jestem to myślałem, że przeciwwskazań nie będzie, ale jednak. Biorę leki na alergię i lipa, nie mogę.
Ale popieram i szanuję. ;)
Szacunek wielki! Ja to dopiero od 2006 roku oddaję. Dzisiaj ze mną poszły oddać 2 zupełnie nowe osoby, więc jest sukces.